måndag 24 november 2008

Mindfulness och musik


Svettisdag 2 igår var lite lugnare för mej.Gick på en föreläsning som hette Mindfulness och Meditation.Mycket intressant!
"Möt dig själv och minska din stress. Mindfulness är ett särskilt sätt att vara närvarande i ögonblicket. Närvaro är något som vi alla har inom oss och som vi behöver påminna oss om och återta kontakten med i vår stressande tidsanda".
Vi försökte komma i kontakt med oss själva genom att meditera i 12 minuter. Jag somnade nästan,kom inte riktigt i kontakt med mig själv,hihi. Var alldeles för trött.
Men föreläsningen var mycket intressant,och jag tror vi alla ibland behöver stanna upp och faktiskt komma i kontakt med oss själva för en liten stund.
Avslutade Svettisdag 2 med att få lyssna på massor av ny musik,till härliga rörelser. Så nu är jag riktigt sugen att ta tag i nya passet! Ida Corr, styrkelåt till våren? Eller kan Disco Partizani bli min nya startlåt?
Har nu sovit i nästan 10 timmar. Och ute är det vinter! Så det blir till att gå ut och skotta snö,handla mat,ladda för en natt på jobbet.

1 kommentar:

Storarvid sa...

Hejsan!
Tack för fin kommenar och vad roligt att du gillade den lilla amtaörmässiga, men så välmenta filmsnutten.
Jag ser att du bloggar om Mindfulness, undrar om min farfar hade behövt detta på gården för 100 år se'n.