måndag 13 februari 2017

Ibland liksom hejdar sig tiden ett slag...

Ibland sker en för tidig avlossning av moderkakan i livmodern innan barnen är fött, och då dör barnet om hela moderkakan lossnar, det är så tragiskt när sådant sker..och det sker ibland även på fullgångna barn, fast det är ovanligt. Men i natt hade jag hand om en patient som förlorade sitt barn på detta vis...så tungt och så orättvist, varför?! Puh...natten var dock väldigt lugn, och det kändes skönt efter den intensiva starten i fredags kväll. Så det var trots allt en ganska pigg susjos som åkte till jympan ikväll och förvånande var att det fortfarande kommer mycket folk på passen, nyårslöften brukar man ju inte orka hålla så länge?! Vi var nog närmare 40 stycken som jympade loss med mig till många mellolåtar. Och det är så skönt efter en jobbhelg och det hänt mycket på jobbet , att få "jympa av sig" lite för kropp och själ...att få rensa huvudet lite och få röra på kroppen!
Nu stundar en lång ledighet från jobbet, men inte på hemmaplan, för där blir det flytt!

10 kommentarer:

BP sa...

Oj, så tragiskt att ett barn dör på grund av för tidig avlossning av moderkakan, speciellt om modern har burit på barnet i nio månader. Kan inte ens föreställa mig känslorna för modern och hennes man/partner. Hemskt helt enkelt!

Du är nog bra på att koppla bort sådana hemska händelser. Det måste du ju, annars skulle du ju bryta ihop. Beundrar poliser och sjukvårdspersonal, brandmän med mera som klarar av det. Ett måste som sagt om man vill ha kvar ett fungerande privatliv. Å F&S hjälper absout till här,speciellt med en sådan anslutning av motionärer!

Svar: Susjos - jag är bara så otroligt glad för att du över huvudtaget orkar lägga upp bilder till Skyltsöndagen just nu. Länken - so what! Det är bara kul att du alltid är med. Där blir jag glad och tackar :-)

Å solläget på er balkong - ja du... Du som jag är ju soldiggare. Så jag hoppas innerligt att ni har "rätt" läge som du kan njuta av. En kollega till mig köpte en lägenhet i Alvik för två år sedan. Balkongen i norrläge - ooooops. Nej, det skulle inte jag klara av om man säger så. Åt andra sidan är det ju bara att boka fler solresor för din del;-) Kram!

Ama de casa sa...

Fy vad jobbigt när sånt där tragiskt inträffar. Finns nog inte ord att beskriva hur den där mamman och pappan känner sig. Inte lätt för alla andra runt ikring heller...

Så nu går flyttlasset alltså? Spännande! :-)

Lycka till och stor KRAM till dig!

Comsi comsa sa...


Geddfish ♥ sa...

Åh, så tragiskt. Och detta går inte att hinna åtgärda på något vis, akutsnitt, eller, vi har ju så mycket teknik....
Min äldsta dotter hade navelsträngen om sin hals, men det gick ju bra ändå. Mycket som kan hända egentligen.

Viktigt, som du gör, att "skaka av sig" upplevelser med motion och andra aktiviteter. Såsom nu flytt också!
Lycka till! Kram 💗

Ami sa...

Men så fruktansvärt att förlora sitt barn. Och speciellt när det till och med är fullgånget!

Hoppas det går bra med flytten!
Kram ❤

Villa Freja sa...

Så fruktansvärt tragiskt. Vilken hemsk natt, för alla inblandade. En bekant till mig förlorade ett fullgånget barn på det viset. Så hemskt!

Ditte sa...

Ett nytt litet barn som dör är så hemskt och för alla. Det tar verkligen på krafterna men ibland kan inget påverkas utan det som sker det sker.
Att träna och låta energin ta sig andra uttryck är ett bra sätt att bearbeta det som är jobbigt men man har det ändå med sig.

Spännande nu med flytten och du kommer att ha mer än fullt upp.
All lycka till och det kommer att bli toppen.
Kram!

znogge sa...

Så fruktansvärt tungt det måste vara när man är så nära. Vill inte ens tänka tanken...

Spännande med flytten som närmar sig. Dessutom är det i den nya bostaden som det roliga börjar.

Kram

House and Garden by Bia sa...

När jag var gravid hamnade jag på förlossningen innan jag skulle föda, men det var inget allvarligt men läskigt ändå. Där var det en tjej som höll på att förblöda för att moderkakan lossnat, men det gick bra. Men hon dog tyvärr flera år senare av andra orsaker...såå tragiskt ! eftersom vi kände henne lite !
Kram

Geddfish ♥ sa...

Tusen tack för en bra beskrivning på min fråga!
Livet är fantastiskt. En nåd att bli född och få leva ett långt liv, jämfört med att man kanske dör redan i magen. Så fint att barnmorskor finns och alla dessa tekniska hjälpmedel!
En ros till er alla!