onsdag 15 februari 2017

Tillträdelsen

Så kom då dagen då det var dags att få nycklarna till den nya lägenheten, så spännande! Först till mäklaren där allt med banken fixades och vi fick nycklarna av de som sålde lägenheten. Vi hade redan packat bilen med de första kartongerna, så vi åkte direkt dit och klev innanför dörren...och vilken lycka att äntligen få tillträde till den!

Gick ut på balkongen och såg Mall of Scandinavia farligt nära, och så några lyftkranar, som BP gillar!

Började genast packa upp grejor till köket medans maken åkte hem och hämtade flera kartonger.

Här syns delar av vardagsrummet där soffan inte får plats, och inte får vi den såld heller, men vi har funderat ut en lösning!

Från köket sett ser man här balkongen med förmiddagssol.

Ikväll var det dags för IW på friskis medans maken åkte en runda till, med kartonger till Solna. Ikväll var vi upp på vinden för att ta ner de sista kartongerna, en kartong var omärkt...vad kunde det vara i den? Glas!!!! Helt otippat...måste vara från min 40 eller 50 års fest?!!! Herregud, mera glas, vad ska vi göra med dem?!!! Puh!!!!

14 kommentarer:

BP sa...

Stort, stort GRATTIS än en gång till er nya lägenhet! Den verkar ju hur fin som helst! Köket bara älskar jag. Balkongen med morgonsol - ja, om solen stannar där till klockan 2 eller 3 så är det ju idealiskt:-) Du lär nog testa många gånger antar jag. Du är ju en soldyrkare precis som jag.

Tack för dessa fina byggkranar förresten. Undrar om du är lika förtjust i dom som jag. Bäst att svara "ja" på den frågan, för där lär ju byggas mera precis som här i Täby, så utsikten lär ju bestå ett tag om man säger så;-)

Hoppas att ni ska trivas kanooooon i ert nya hem!!!

BP sa...

Svar: Frösunda - jamen!!! Hade en kompis som bodde på Gustav III:s Boulevard 4 i Frösunda, men har aldrig tänkt på att det är ett stenkast från MoS. Men då fanns ju inte MoS heller. Perfekt stadsdel!!! Massvis med fik/restauranger med mera och inte minst - ett stenkast till joggingrundor i Hagaparken. Å ett stenkast från ditt jobb också!!! Du kan ju springa dit i framtiden.

PS. Kompisen köpte lägenheten när den var nybyggd. Han sålde sitt hus i Ursvik - ungefär som ni som sålde huset i Rotebro nu. Hans lägenhet var anpassad för hans behov av rullstol. Han dog för några år sedan - polio. Ditt svar väckte några fina minnen kan jag säga..DS.

znogge sa...

Grattis till nya lägenheten! Spara glasen till en rejäl invigningsfest ;-)

Kram

Biggeros sa...

Grattis till den nya lägenheten.!!Så spännande att få ta del i detta=) Så nära Mall of Skandinavia. Ska bli roligt att se hur ni har löst soffproblemet. Kram

Ama de casa sa...

Åh vad fint det ser ut där! Det kommer ju att bli superbra! Och några problem med glasbrist lär du ju inte ha till inflyttningsfesten heller. Haha! Du är ju en större glasfetischist än vad jag är :-D

GRATTIS till att det äntligen är dags för inflytt!

Villa Freja sa...

Å så spännande. Så ljus och inbjudande lägenheten ser ut.

Geddfish ♥ sa...

Grattis till nya lägenheten, så ljus och fin!
Nu har ni fått trevliga saker att pyssla med, såå roligt att möblera in sig.
Torsdagskram 💚

Ami sa...

Grattis igen till er fina bostad!
Och visst är det roligt att möblera och plocka in i skåp och lådor :)
Kram

Ditte sa...

Så roligt! Jag gläds med er! Vilken känsla att komma till Solna! Och här finns ju allt inom räckhåll.
Köket ser så ljust och fint ut och bra med balkongen som ger extra ljus. Skönt med förmiddagssol och beroende på hur högt den står så kan ni ju ha den ett bra tag på dagen.
Inser att det är få balkonger i Solna eller stan som har så fria lägen att sol erbjuds hela dagen. (Vi har det men jag solar ju inte, men vi har rejäl markis för det blir varmt.)
Lycka till nu med allt. Och glas kan man behöva...
Stor kram!

Storstadslivet efter 40 sa...

Grattis på inflyttningsdagen. Lägenheten ser ju ljus och härlig ut. Hoppas ni kommer trivas när nu väl fått ordning på soffa o flyttkartonger

Storstadslivet efter 40 sa...

Grattis på inflyttningsdagen. Lägenheten ser ju ljus och härlig ut. Hoppas ni kommer trivas när nu väl fått ordning på soffa o flyttkartonger

Kolonilotta sa...

Åh va spännande och roligt att få packa upp de första lådorna! :)
Jag har hela tiden trott att ni skulle flytta in i ett nybygge. Vet inte var jag fått det ifrån. Men lägenheten ser ju sprillans ny ut ändå!!!
Ni kommer få det så himla bra där!
Kram :)

FREEDOMtravel sa...

Stort GRATTIS igen! Ser superfint ut! Hälsningar från en annan del av Solna.

House and Garden by Bia sa...

Så spännande....så kul att få inreda sedan....det är ju det jag gillar mest, ....så jag skulle bli lyrisk av att få inreda, hihi....
Hoppas ni kommer att trivas bra !!
Ha en fin helg som kommer !
Kramis bia