tisdag 12 februari 2019

Tisdagssömn

Natten på jobbet var intensiv så tillvida att det inte gick att hänvisa patienter nånstans för det var fullt i hela stan, även Södertälje, så det är alltid en kamp mot klockan under natten ,och när det är för lite personal och för många patienter är det alltid en kamp! Avvikelser skrivs, det är det enda vi kan göra, pratade med en av cheferna i morse, de förstår vår frustration, men har svårt att rekrytera ny personal, och behålla de som börjat . Ack ja, skönt att gå hem i morse. Ledig några nätter till, och önskar att jag låg vid en pool i värmen!

8 kommentarer:

Paula sa...

Usch så det är trist att läsa om problemen inom vården, platsbrist, personalbrist och åren går o inte blir det bättre, snarare tvärtom. Vart tar personalen vägen som inte blir kvar hos er? Förstår hur kämpigt ni måste ha det och önskar att du snart får lägga dig ner i den så åtråvärda solstolen!

BP sa...

Bilden kan du ju alltid ha på näthinnan om det känns motigt. Å det är ju precis vad du har/hade när du la upp det här inlägget.

Förstår helt och hållet att det är svårt att rekrytera ny personal och att behålla de som börjat. Villkoren måste förbättras, och då menar jag inte bara den ekonomiska delen. Å KS är ju inte direkt känt för "tillmötesgående" här.

Men nu ska det väl ändå vara skönt med några lediga dagar och nätter. Å om någon gör det bästa av ledigheten så är det ju du:-)

FREEDOMtravel sa...

Trist att höra att det ska vara så överbelastat ... det blir ju inte bra för någon! Känns som att det finns skattepengar, men som att vi använder dem fel ...

Susanne sa...

Så himla trist att n ska behöva arbeta under sådan stress.
Gillar din bild intensivt, om 36 dagar så ligger jag så där =)
Ha en härlig onsdag

Ama de casa sa...

Men fy vilken jobbig situation... Svårlöst är ju bara förnamnet! All heder till dig och dina kollegor som ändå kämpar på trots rådande omständigheter, men hur länge orkar ni? Dom styrande måste fasen göra nånting - och det fort!

Bilden ser himla skön ut i alla fall :-)

Steve sa...

För lite personal och för mycket patienter. Vad hjälper det då att man bygger nytt och modernt.
Inte alls olösligt som jag ser det, men det krävs åtgärder. Inte bara planer på och (tomma) löften om åtgärder.
Det är för väl att du kan plocka fram semesterbilder och lindra "smärtan".

Ami sa...

Hemskt att det ska behöva vara på det viset :( Förstår att det är skönt med lite ledighet!
Kram

Znogge sa...

Det är ett sorgligt kapitel med personalbristen inom vården. Det är ju knappast så att kvinnor föder på beställning så jag förstår att det ställer till det. Desto skönare med ett par lediga dagar nu.

Kram