torsdag 6 juni 2019

Bråda dagar

Kan inte påstå att jag hjälpte till så mycket idag med äldsta sonens flytt, det var istället min man och sonens svärföräldrar som hjälpte till. Nåja, jag blev hämtad lite senare på dagen ( när jag vaknat ur min skönhetssömn) och hann dammsuga lite innan yngsta sonens säng kom från Ikea, just det..nu flyttar han in i den lilla ettan  tillsammans med sin flickvän, i väntan i bostadskön på att nån gång få ett förstahandskontrakt, han har stått i kö i 9 år nu och börjar närma sig "toppen" dvs att ha så många poäng som krävs att snart få hyra en lägenhet i Sollentuna kommun!
I Hagaparken idag var det nationaldagsfirande och självaste kronprinsessan skulle tala, men jag missade det. I stället såg jag nationaldagsfirandet från Skansen på TV ikväll. I morgon är det mer flyttbestyr för yngsta sonen, och äntligen fick vi ihop det med en middag i morgon kväll med äldsta sonen, flickvän och hennes föräldrar!

5 kommentarer:

BP sa...

Så det var en jobbardag för alla utom dig! Smart tjej!
Min man och jag bodde också i en liten etta i ett och ett halvt år innan vi flyttade ned åtta trappor och köpte en fyra. Ettan var toppen och städningen betydligt mindre än nu;-)

Inget nationaldagsfirande här i Täby. Men vi är ju inte så mycket för sådant, så vi åkte inte ut till konstcentrum Karby Gård i Täby Kyrkby för att kolla.

Ama de casa sa...

Lycka till med flyttbestyren idag då, och ha sen en myspysig middag ikväll :-)

Jag såg inte mycket av firandet, kollade på Diamond League istället :-)

Ami sa...

Det är jobbigt att flytta, även om det bara är till en etta så har man ändå en massa saker som ska med :)
Kram

Znogge sa...

Dagens bostadsbrist är verkligen ett problem. Sonen bor ju i Stockholm på Söder men hyr så klart i andra hand. Billigt är det inte men han trivs bra. Att köpa i samma område när man är singel och ensam om kostnaderna är inte det enklaste trots att han ha en bra lön.

Hoppas sonen med flickvän ska trivas bra.

Kram

Ditte sa...

Så bra att yngste sonen nu kan ta över lägenheten i väntan på ett förstahands kontrakt. Knepigt är det med bostadsmarknaden.
Här har vi inte firat någon nationaldag, känns inte som det är så mycket att fira. Men trevligt har vi haft här i Arvika och är nu laddade inför morgondagens vernissage.
Fint att du fick till en samlingsmiddag för enkelt att få till det är det ju inte med alla olika tider.
Kram!