fredag 7 juni 2019

Middagsdax

Idag på min joggingrunda satt en häger så fint på en sten, men inte hann jag ta något foto inte, den fick bråttom därifrån!


Min man fortsatte att hjälpa yngsta sonen med flytten idag, medans jag förberedde för kvällens middag.

Till bubblet gjorde jag de enkla men ack så goda chipsen med löjrom, creme fraiche och rödlök .

Sen blev det kyckling i god marinad och en matvetesallad med ugnsrostade rödbetor, valnötter , chevreost och ringlad honung över och till detta en god örtyoghurtsås! Det blev en trevlig kväll med äldsta sonen och hans flickvän och hennes föräldrar!

Vi började med bubbel på balkongen och då hördes det höga ljud från gatan, jag visste inte att det var match ikväll på Friends Arena, men blev snabbt upplyst om detta! 

7 kommentarer:

BP sa...

Chips med löjrom, crème fraiche och rödlök - mums säger jag bara. Helt i min smak:-) Även kycklingen hade gått ner utan minsta problem, men matvete, rödbetor och honung hade jag då inte fått ned. Men jag är ju konstig som du vet;-)
Å ärligt talat så visste jag inte heller att matchen skulle äga rum på Friends. Trodde den skulle spelas på Ullevi med tanke på att Malta inte precis är ett "publiklag" om man säger så. Japp, Sverige vann med 3-0, men jag undrar om insatsen räcker mot Spanien i Madrid om några dagar. Är aningen tvivlande där.

PS. Du och din man har väl inte missat att dam-VM i fotboll har börjat i Frankrike idag. Första matchen mellan Frankrike och Sydkorea inför 75 000 åskådare var riktigt lovande måste jag säga. Frankrike kan faktiskt ta hem bucklan på hemmaplan i år... DS.

Ditte sa...

Så gott! Detta tilltugg är en favorit hos oss också. Och ibland får även en räka medfölja. Även varmrätten kändes väldigt lockande. Har faktiskt aldrig testat matveta. Kanske dags nu.
Kan tänka mig att det blev en både god och trevlig kväll.
Kram!

Ama de casa sa...

Ååååhhhhh... Guuu va gott! Löjrom är en av dom få saker som jag inte kan få tag i här nere, och jag ÄLSKAR löjrom! Nu dräglar jag här...

Fin bild på den smitande hägern! :-)

Znogge sa...

Så gott säger jag bara! Hägrar är väldigt skygga fåglar har jag noterat. Det finns en del av dem här men bara jag tar fram kameran så flyger de iväg!

Kram och ha en fin lördag!

Ami sa...

Så gott det såg ut! Kan tänka mig att ni hade en trevlig kväll!
Kram

Grönare ängar sa...

Men gud så gott det låter’ 😋
Skicka receptet! 😍

Freedomtravel sa...

Vilka godsaker, mums! Vi har en häger som kommer hit till marinan då och då så ibland hinner jag fota. Senaste var han för snabb dock ;)