lördag 1 juni 2019

Lördagsfunderingar

Natthelgen började bra med en lugn natt, jag satt i telefonrådgivningen. På min cykelväg hem i morse såg jag denna fina rhododendronbuske.

Täckjackan var på i morse, liksom fingervantarna, men kalendern visar att idag har sommarmånaden börjat, vi går ju in i juni månad! Min man har fått tilldelat tidig semester, och ska egentligen börjat på den nu på måndag, men jag har sen semester och börjar inte min semester förrän i slutet av juli! Så maken jobbar istället typ hela sommaren, förutom en långledighet på 6 dagar...inte så kul...
Strax dags att cykla till jobbet igen för natt nr 2...

6 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Svårt att få ihop semestrarna ibland, inge kul.
Har ju tur här att frugan är pensionär och när hon arbetade så hade vi industrisemestrar båda två.
På måndag ska den riktiga sommarvärmen komma sägs det....det ska bli gott.

Ha det jättefint. :)

Ditte sa...

Klart det är trist när ni inte kan få till fler semesterdagar tillsammans. Och svårt att byta med andra är det ju också.
Vilken vacker rhododendronbuske! Fint att mötas av den på vägen hem.

Redan juni! Och det vill till att vi tar vara på dagarna. För fort går de.
Önskar dig ännu en lugn jobbnatt.
kram!

BP sa...

En underbar bild på rhododendronbusken. Läckert!
Trodde ett tag att du var tidigt ute med Skyltsöndag när jag såg skylten;-) Hundra sommardagar, ja det är bara att njuta. Men 1 juni var ju ingenting att hänga i midsommarkransen om man säger så;-)

OSIS med semesterplaneringen. Otroligt att man kan tvinga anställda att ta semester NU!!! För makens skull hoppas jag att sommarvädret inte blir som ifjol. För din (och min) skull hoppas jag på en repris från 2018.

Men kan ni åtminstone ha en gemensam semester som är längre än en vecka?!

Önskar dig en lugn natt till!

Ama de casa sa...

Men så tråkigt att semestrarna inte gick att få ihop bättre... Kanske kan din man få lite mer semester då när det är dags för dig?

Synnerligen vacker rhododendron!

Ha en fin söndag.

Ami sa...

Vad trist att ni inte får ihop semestern :( Hoppas ni ändå kan få till det på något sätt.
Kram

Znogge sa...

Ibland är det inte lätt att få ihop semestern. Husse har tidig vartannat år och sen vartannat så vi vet liksom alltid. För avdelningens verksamhet krävs att det finns en ingenjör på plats hela sommaren. Jag är ju ledig så det fungerar vilket som. Men inte blir det mycket ledighet för maken din...

Kram