torsdag 26 december 2019

Annandag jul

En ovanligt lugn natt på jobbet, så tyvärr fick min stackars student ( att de måste praktisera på storhelgerna är ju absurt, utan lön med studielån) ingen förlossning i natt. Jag behövde dock en lugnare natt, så jag var tacksam, åkte ju in tidigare till jobbet igår kväll för att träffa familjen jag hade förra natten, de mådde bra!  Sovit halva dagen idag, men är lyckligt ledig ikväll och njuter i soffan.
Men nyss var det pådrag i huset bredvid, brandbilar och poliser. brinner det tro? Nu är det tomt på gatan, så vi vet inte riktigt vad som har hänt?

9 kommentarer:

BP sa...

Stackars praktikant som får jobba under julen och inte ens få betalt för mödan. Är dock glad för din skull förstås att de blev en lugnare natt. Nu har du "bara" en natt kvar eller!? Du kanske till och med får fira Nyår med din man. Håller tummarna.

Det är alltid läskigt att se brandkåren så nära inpå. Man befarar ju alltid det värsta, men i ditt grannhus verkar det ha gått bra. Ja, poliser och brandmän har ju också skitlöner och får jobba helger...

BP sa...

Me again: Det var det här som hände:
https://brottsplatskartan.se/stockholms-lan/brand-solna-frosunda-145159. Det kunde ha gått riktigt illa. Bra att branden kunde släckas så fort.

Anki sa...

Knäppt att stackars studenter måste praktisera en julhelg ... och dessutom utan lön, men skönt att du fick en lite lugnare natt i alla fall.
Läskigt med brandbilar vid grannhuset ... skönt att det gick bra.
Ha en fin ledig fredag!
Kram

Znogge sa...

Jag trodde inte att studenterna fick praktisera under storhelgerna men där hade jag uppenbarligen fel. Skönt med en lugn natt i alla fall. Hoppas att det inte hade hänt något allvarligt i grannhuset.

Kram

Ama de casa sa...

Praktisera utan lön på storhelger? Fy fasen att utnyttja folk på det viset...

När jag praktiserade på Kolmården på djurvårdarlinjen så hade vi åtminstone dom vanliga skolloven. Då hette faktiskt utbildningen "Djurskötare till djurparker" och nästintill all praktik skedde - just det - på djurparker. Det fanns två utbildningar (Kolmården och Skansen) och det gick alltså ut 32 elever per år. Det fanns då 9 stycken djurparker i hela landet och det var dessutom himla få som slutade sina jobb där... Jodå. Det fanns verkligen behov av 32 nya djurskötare till djurparkerna varje år... Snacka om att dom bara var ute efter gratis arbetskraft till djurparkerna!
Nu heter utbildningen "Djurskötare utom animalieproduktionen" (eller hette i alla fall) och praktiken är på många fler ställen, som djursjukhus mm.

När jag praktiserade dom sista fem veckorna på programmerarlinjen så fick vi egentligen inte heller betalt. Men på mitt jobbställe fick jag i alla fall 100 kronor om dan. Det var väldigt snällt av dom och väldigt välkommet :-) Fick dessutom jobb där efter praktiken :-)

Kollade BPs länk - vad skönt att det gick bra med den där lägenhetsbranden!

Guldkryckan sa...

Skönt med en lugn natt där kan jag tänka...instämmer i detta med praktikantens vedermödor men så kan det vara ibland.
Här hade vi nån som flera gånger glömde spisen varvid brandkåren fick komma och sätta ut kastrullen utanför entrén efter att de släckt.
Nackdelen med att bo i flerfamiljshus, om nån slarvar kan hela kåkens invånare drabbas.
Men vederbörande har flyttat....tacksamt för undertecknad.

Hoppas du sover gott nu i skrivande stund....ha det jättefint.

Mia Halvarsson sa...

Jag hade inte en susning om att praktikanterna måste göra så!!??? Och utan nån form av ersättning???? Vilket förb....at system!!! Skönt för din del i alla fall att natten blev lugn.
Men så otäckt med grannhuset, brand är en av de saker jag fasar för...men det där verkar ju ha gått hyfsat i alla fall, hoppas det!
Ha en fin avslutning på året nu :)

Ditte sa...

Skönt med en lugnare natt för dig men lite trist för studenten som ändå måste vara på plats.
Kan tänka mig att familjen var tacksamma och glada över att du kom in för ett besök.
Hoppas att det inte var något allvarligt som hänt i grannhuset.
Önskar dig en skön soffhängarkväll.
Kram

Geddfish ♥ sa...

Önskar dig allt lugn. Men tråkigt att studenten ska behöva ställa upp på storhelg utan betalt. Det är utnyttjande.
Varm kram! Och ett gott nytt 2020!