lördag 21 december 2019

Julbord på Ulriksdals Värdshus

 På en av årets mörkaste dagar så var det dags att äta julbord på Ulriksdals värdshus med sönerna och en av flickvännerna som kunde vara med.
Utanför var det upplyst och doftade gott från elden.


...och nog fanns det mat...
Ville man ha lutfisk fick man säga till vid bordet så fick man en liten smakbit, mycket gott!


Då vi bor så pass nära, så tog vi alla en promenad hem till oss. Så mysigt att ses nu då vi inte kommer att fira jul tillsammans allihopa.

6 kommentarer:

BP sa...

Ulriksdals Värdshus är alltid ett säkert kort för julbord. Där är alltid så fin stämning och maten överträffar nästan alltid förväntningarna. Bilden på dig, sonen och flickvännen är ju hur cool som helst, spegling i ett glas eller...

Tycker det är superbra att man får beställa lutfisk separat. Då är den färsk och spänstig. Förut när den låg i timmar på "uppvärmning" var den ju alltid totalt uttorkad och trist, för att inte tala om bechamelsåsen med hinna.

Perfekt med en promenad hem för matsmältningens skull;-)

Mia Halvarsson sa...

Jag njuter av dina bilder och känner ett visst vemod samtidigt som det gläder mig att se hur vackert julbordet är, extra plus för lutfisken <3 Efter att ha jobbat drygt 30 år inom restaurangbranschen med julbord nästan varje år, så kändes det skönt att avsluta för 4 år sen men jag kan ändå känna, så här i jultider en viss saknad för det var så speciellt att jobba julbord, en utmaning att göra nya saker och köken hann utvecklas ganska mycket under dessa år, även om det skulle finnas de traditionella rätterna också. Så tack för bilderna, de värmde det gamla kockhjärtat :)

Ama de casa sa...

Oj så mycket gott! Tur att det åtminstone snart vankas frukost här... ;-)

Bilden tagen genom glaset är ju hur frän som helst :-D

Ha en fin fjärde advent!

Znogge sa...

Så gott det såg ut och vilken mysig miljö. Alldeles perfekt att ni kunde träffas i går eftersom julafton inte firas tillsammans.

Kram och ha en fin 4:e advent!

Guldkryckan sa...

Oj...såg gott ut...och ett ordentligt pepparkakshus där så som sig bör.
Det bygger ungarna på kneget varje jul...med mer eller mindre lyckat resultat...men det är ju tanken som räknas.

Fantastiskt mycket gott där...ha en fin söndagskväll nu. :)

Ditte sa...

Å, vad trevligt med en jullunch på Ulriksdals Värdshus. Och extra fint att ni fick till det tillsammans med sönerna och en av flickvännerna. Ulriskdal är ju alldeles extra både vad gäller fin miljö och mat.
Har förr ätit julbord här när mina föräldrar levde. Så det blev vart annat år här och vart annat år i Grands Vinterträdgård. Men det var då det. Skönt sedan att promenera hem till er och låta maten sjunka undan.
Kram och tack för det fina besöket med alla lockande bilder.