måndag 9 december 2019

Läkarbesök x 2

Sovit dåligt i natt pga min hosta, så jag var väldigt trött när klockan ringde i morse. Dags för ett besök på Läkarhuset vid Odenplan . Denna gång för ultraljud på en knöl som jag har på sköldkörteln. Det var ingen cysta, så läkaren sa att jag skulle få en tid och komma tillbaka för en punktion, de ska alltså ta ett cellprov på den där knölen. De måste snabbt ha skickat svaret till min läkare på vårdcentralen, för han ringer när jag kommer hem och vill träffa mej, så redan innan lunch är jag på ännu ett läkarbesök ( tur att jag får tillbaka pengarna via jobbet! ), där han bara berättar vad jag redan vet, men det är alltså han på VC som ska skicka en ny remiss för en punktion som de gör på ultraljud.  Passar på att berätta om min jobbiga hosta, så han lyssnar på lungorna, som låter bra, men avråder mej från att träna ikväll, så det blir ingen jympa. Det är troligen ett elakt virus som ger mej denna hosta, har så ont i magen eller i diafragman av allt hostande nu.
Har kontaktat en kompis som också haft en typ av knöl/körtel på sin sköldkörtel och fått lite lugnande besked, men det är aldrig roligt med knölar som inte ska vara där!

9 kommentarer:

Ditte sa...

Knölar är absolut inte roliga. Hoppas du snabbt får en tid för punktion och analys. Men de verkar ju jobba på i rask takt. Håller tummarna. Bra att läkaren också lyssnade på dina lungor. Och inte ska du gympa med denna hosta. Bra råd.
Önskar dig en bra kväll.
Kram och tankar till dig.

Znogge sa...

Nej, knölar är man inte speciellt road av alls för visst ger det en viss oro. Den enkla sanningen är dock att majoriteten är helt ofarliga men visst är det viktigt att få det undersökt.

Klokt råd att avstå gympan med tanke på hostan.

Kram och god kväll!

Taina sa...

Bra att de kollar upp fort! Och lägg upp fötterna på bordet istället för att träna!

Kryapådigkramar

BP sa...

Det var verkligen snabba ryck! Eloge till den svenska sjukvården i det här fallet. Knölar är alltid otäcka, man blir ju automatiskt orolig och rädd. Nu hoppas jag att det går lika snabbt att på få punktionen gjort, så att du kan andas ut. Håller tummarna!
Läste på nätet igår att det är jättemånga som drabbats hosta just nu. Anledningen enligt tidningen är alla konstiga väder omslag. https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/rA4qOl/luften-kan-vara-boven-bakom-vinterhostan
Frågan är bara hur man blir av med hostan...

PS. Det var då ingen dålig löneförmån att få pengar för läkarbesök tillbaka från jobbet. Hoppas att även läkemedelskostnader ingår. Äntligen nåt positivt för er som jobbar inom vården... DS.

Ami sa...

Hoppas du får ett snabbt och bra svar angående knölen. Håller tummarna att det är bra ❤
Kram

Geddfish ♥ sa...

Snabba ryck, det är bra, det. Respekt för knölar - och hosta. Träning är inte alltid av godo, inte om man har besvär. Ibland signalerar kroppen om vila.

Fint att få fria förmåner av jobbet. Jag blev rejält bortskämd under alla år med fri läkarvård, fri medicin och att få gå gratis på arbetstid. Tufft att bli panschis vid 60 och betala allting själv ;) men hostmedicinen ingick inte ändå tidigare.

Krya på dig, stor kram!

Anki sa...

Inte alls roligt med knölar ... bra att det ändå verkar som du får snabb undersökning och med det förhoppningsvis lugnande besked.
Jobbigt med hostan ... krya på dig!
Kram

Ama de casa sa...

Knölar är alltid lika oroande, men dom flest är ju precis som Znogge säger helt ofarliga. Skönt ändå att det blev ett så snabbt agerande, håller nu tummarna att du får ett lika snabbt fortsatt förfarande och ett lugnande besked!
Kram!

Mia Halvarsson sa...

Nä fy för knölar!!! Men nu ska vi ju hoppas att du känner dig lugnare när du pratat med din kompis! Det kommer säkert att gå bra, bra också att du lyder läkarens order om att inte träna....lycka till nu!