tisdag 10 december 2019

En fruktansvärd natt

 I natt var hostan värre än vanligt, jag spenderade natten i soffan i vardagsrummet, halvsittande och hostandes med bara max 2 minuter emellan hostattackerna, lite obehagligt med andningen blev det emellanåt. Kokade te, tog cocillana-etyfin, men ingenting hjälpte. När min man gick upp vid fem tiden så lugnande rethostan äntligen ner sig lite och jag fick sova några timmar. Tänk va lite hosta kan ställa till det!  På dagen har jag (nästan) inte alls samma bekymmer med hostan. Nu hoppas jag på en bättre natt!
Som tur var hade jag en eftermiddagstid hos min audionom i Solna Centrum där jag tog detta foto lite från ovan i hissen upp.
Nobeldagen idag, och jag följer med lite via TV:n.

 Så måste jag nämna den tragiska beskedet att Marie Fredriksson har dött, alldeles för tidigt. Läste hennes bok för något år sedan. Tror vi är många som har lyssnat på hennes musik och inte minst Roxette. Musiken lever vidare!

8 kommentarer:

BP sa...

Stackars dig! Om hosteländet inte blir bättre tycker jag nog att du borde gå till doktorn. Tur att du inte behövde gå till jobbet inatt.
Hade inte du en audiolog i stan? Mycket bättre iofs att byta till Solna. Det är ju nästan gångavstånd hemifrån dig.
Ja, det var verkligen tragiskt med Marie Fredriksson. Jag älskade Roxette! Så hemskt att gå bort bara 61 år gammal. Med tanke på hon fick cancerbehandlas för en hjärntumör redan 2002 så fick hon åtminstone 17 år till, men ändå. Så tragiskt!
Vågar knappt säga - sov gott;-)

Ditte sa...

Så illa med din nattliga hosta. Kanske dags nu för en lungröntgen. Vet att doktorn lyssnade men det känns ändå adekvat med en röntgen.
Så trist med Marie Fredriksson och denna cancer är ju en djävla skitsjukdom. Har lyssnat mycket på hennes musik och även på Roxette. Läste boken förra året...
Önskar och hoppas du får en lugnare natt nu.
Kram

Znogge sa...

Jag håller med ovanstående talare. Om inte hostan bättrar sig så tycker jag att du ska boka ett läkarbesök och att en lungröntgen vore lämpligt. Så kan du inte ha det för du behöver din nattsömn mer än väl.

Ett sorgligt besked minst sagt. Marie Fredriksson var verkligen en fantastisk artist.

Kram

Ama de casa sa...

Hoppas du har sovit gott inatt! Annars instämmer jag med övriga - gå till doktorn, för sådär kan du inte ha det!

Verkligen en chock att Marie gick bort. På tok för tidigt! En underbar artist med en helt otrolig röst. Har lyssnat mycket på både henne och Roxette genom åren.

Jag var också på Nobelfesten lite till och från igår. Fantastiskt att vi har dom prisen i lilla Sverige som ger gensvar över hela världen! Jag känner mig stolt över det trots att jag inte har ett smack med saken att göra :-)

Anki sa...

Stackars dig med denna jobbiga hosta ... hoppas du kunde sova bättre den gångna natten.
Ja, visst var det ett sorgligt besked med Marie Fredriksson ... en fin sångerska med en fantastisk röst!
Kram

Mia Halvarsson sa...

Ajajaj, denna hosta! Ska det verkligen inte finnas nåt som dämpar/botar den?? Det blir ju jättejobbigt för kroppen, dels med hostan men också bristen på sömn :(
Även om man visste att Marie var sjuk, så kom beskedet som en smärre chock, så outsägligt ledsamt men hon är odödlig genom sin musik, jag älskar hennes soloballader!
Krya på dig nu....

Geddfish ♥ sa...

Alltså, hjälper inte Cocillana Etyfin, då är det motiverat att söka läkare!
Önskar dig självklart att få en lugn natt, som du så väl behöver.

Audiolog? Jag har en audionom. Men det kanske är viss skillnad, jag vet inte.

Krya på dig! Kram!

Paula sa...

Marie var min guru, alla kategorier, jag tror hon varit med i minst tre av mina skilsmässor! Har läst boken, den var jag lite besviken på, inte så personligt skriven som jag önskat. Tragiskt att hennes liv slocknade så tidigt