söndag 1 december 2019

Skyltsöndag och 1:a advent

BP:s härliga skyltsöndag börjar med en vy över en plats som jag tror BP känner igen?  Älskar gruppen " Det gamla Stockholm" på Fejjan, så många fantastiska bilder det läggs ut där!

Snart dags att börja jobba igen efter semestern, kan inte säga att jag längtar precis....


Ja, vad ska man säga?

Här jublar jag i alla fall, inte för att det ska bli sämre tider, utan för att jag får det drägligare på jobbet.

Första advent, och vi har överfull tvättkorg, inget adventpyntande. Men denna bild är tagen från nätet...

Nåja, vi hann med lite idag i alla fall. Vi begav oss till MoS, maken fick ICA på sin lott och handlade ingredienser till lussekatterna.

Jag shoppade helt andra saker!

Dags för saffransbak!

Goda blev de!

...och jodå, efter lite letande hittade vi ljusstakarna, hade t.o.m tur och kunde byta ut de lampor som var trasiga, hade nämligen ett par nya små lampor kvar! 
Med kort varsel bjöd vi hit sönerna med flickvänner ikväll på lite nybakade lussekatter och pizza, blev glada att i alla fall en av dem med flickvän kunde komma, så vi fick en mysig och trevlig advent till sist!

7 kommentarer:

BP sa...

Hahaha! Ja du, den första bilden känner jag mycket väl igen:-)
Bilderna hur vården kommer att se ut i framtiden är kanske inte helt fiction. Vården i hela Sverige verkar följa Stockholm och göra nedskärningar enligt Rapport - suck!
Skrattade gott att din man fick ta sig an "tråkgörat" hos ICA, medan du shoppade loss - hahaha! Snacka om prioritering:-)
Juldekorationen som du visar är betydligt finare än den Täby Centrum bjuder på, och då har båda gallerior ändå samma ägare...
Så duktigt gjort att baka lussebullar, är impad!
Då du fick ställa in middagen på grund av din magsjuka så var det ju riktigt roligt att göra en spontan inbjudan, även om bara en av grabbarna kunde komma.

Tusen tack för en toppen skyltning och länken. Extra bonus för första bilden:-)

Ama de casa sa...

Första bilden (eller nån liknande) var med i min samhällskunskapsbok i slutet på sjuttiotalet som illustration för mer kreativa bostadsmiljöer :-)
Att jag kommer ihåg det beror på att jag var hos pappa i Stockholm på loven och kände igen stället. Kände mig lite stolt, ingen annan gjorde det :-D

Förstår att du inte direkt längtar tillbaks till jobbet nu, men skönt att du ändå kom iväg på Salo och fick en härlig kväll med son och flickvän :-)

Ha en fin start på veckan!

znogge sa...

Snyggt skyltat som vanligt! Granen var onekligen lite annorlunda.
Så gott med hembakade lussebullar. Jag måste komma till skott med det och även saffransskorpor.

Kram och ha en bra start på den nya veckan!

Mia Halvarsson sa...

Täby från ovan, jag tycker det ser fint ut, arkitekturen tilltalar mig, undrar hur det ser ut från marknivå??? Sen sagan om KS, ja vad säger man, skrattet fastnar liksom i halsen när man ser bilden/bilderna men det är väl egentligen inte meningen att dom ska vara roliga heller för den delen....
Julgranen skulle jag nog snart kunna fixa ;) men julträdet i gallerian gillade jag skarpt!
Härligt när barnen kan/vill/orkar komma hem, det är lycka det <3 och riktigt go'fika fick dom dessutom :)
Hoppas du får en fin måndag nu!

Geddfish ♥ sa...

Det är kul att kolla på gamla bilder! Jag är med i gruppen "Du vet att du är från Vårgårda om..." på Facebook och där kan jag få se godbitar från förr.

Att baka, det har jag glömt bort. Det funkade bara på den tiden när jag jobbade. Ändrar vanor, helt enkelt.
Glad måndagskram!

Ditte sa...

Skrattade gott åt nätbilderna från sjukhusvärlden. Det är väl bara en tidsfråga innan det blir självbetjäning på sjukhusen. Tur man har viss erfarenhet...
Kul, men på ett annat sätt är bilden över Grindtorp.
Och sen fortsätter det hela med än fler trevlighter; lussekatter, lite shopping och möte med sönerna hemma.
Att hitta adventsljusstakarna var ju också trevligt.
Önskar dig en fin kväll.
Kram

Paula sa...

Det måste ha funnits liknande bananhus i andra förorter, Midsommarkransen? Minns när jag flyttade till Sverige 1978 och letade bostad att jag någonstans var o tittade där husen såg liknande ut som på bild men jag vet att jag bara var söder om stan. Nya Kalorinska där fastnar skrattet i halsen, det känns som allt är helt upponervändavärlden just nu. Födelsetalen går ner? Trots alla invandrare som har större familjer? Vet du hur illa det är i Finland? De har negativ befolkningsprognos! Självförvållat om du frågar mig..
Så impad över lussebullsbaket, som om du inte hade tillräckligt att göra ändå!