torsdag 19 augusti 2021

Arbetspass nr 1


Första natten på jobbet efter sjukskrivningen gick bra. Fick ett introduktionspass med en kollega som jag känner, men visst var det mycket nytt. Jag hittar inte i lokalerna och arbetet är ju helt annorlunda, fast mycket kände jag ju igen. Är mest orolig för att ta blodprover på barn, har inte stuckit ett barn på säkert 20 år. Även nya apparater som jag inte kan med, t.ex den som barn läggs i när de har gulsot och måste ljusbehandlas. Det värsta är dock att jag inte hör larmen , när patienter "ringer på klockan". Talade med cheferna i morse, så det måste åtgärdas på något vis. Men jag går dit i natt igen, och då får jag stå på egna ben, men helt ensam är jag ju inte, vi är två som jobbar på denna avdelning nattetid.
Fotot är taget från balkongen, förlossningens upplysta vita skylt syns längst till höger, ni ser att det ligger en bit bort. Men utsikten här på våning 8 var magisk! Det blir nog bra det här!

Orsakullan undrar idag : 

  1. Äta bör man annars?
  2. Ja, annars dör man . Mat är det bästa som finns. Idag är det visst surströmmingspremiär, mums så gott. Hoppas jag får tillfälle att smaka det i år, kanske på kryssningen till Höga Kusten?


 

8 kommentarer:

znogge sa...

Skönt att första passet avlöpte så pass bra. Att du inte hör larmen borde väl gå att lösa på något sätt tänker och hoppas jag. När det gäller utrustningen så lär du dig säkert den för du har ju lång yrkeserfarenhet.

Kram och god kväll!

BP sa...

Bra jobbat där! Är sååå glad att du trivdes första natten. Du kommer nog snabbt in i det hela. Det man har lärt sig "när man var ung" brukar sitta i. Dessutom kan du ju alltid fråga din kollega.
Å med den härliga utsikten kan det knappast gå fel;-)
Så skönt att du nu slipper all stress och den omänskliga belastningen på förlossningen. Å alla apparater som du får lära dig - det är ju bara kul. Tycker jag då! Men du är väl också en nyfiken person som gärna vill lära sig nya saker så...
Önskar dig en fin andra natt:-)

Geddfish ♥ sa...

Jag är övertygad om att detta går bra!
Lycka till!
Varm kram!

Ama de casa sa...

Skönt att starten avlöpte så väl! Du kommer säkerligen in i rutinerna och arbetet snabbt som en vessla :-)
Jag håller med dig - det kommer nog att bli hur bra som helst!

Suringar har jag inte ätit på hur länge som helst! Hoppas du får käka såna på kryssningen, finns väl gott hopp om det. Åtminstone om ni kliver iland på surströmmingskusten :-D

Guldkryckan sa...

Fint att du kommit igång igen, det där med "larmen" får de ju ordna på något vis, tekniken finns ju idag, kanske något på armen som vibrerar.
En liten omställning är det ju förstår jag men detta blir nog bra i slutändan.
Lycka till med ditt arbetspass.

Ditte sa...

Så roligt att läsa att det kändes bra efter första passet.
Jag förstår att det är mycket nytt och ovant men du är erfaren så visst kommer detta att gå bra.
Detta att du inte hör signalerna från patienterna borde ju kunna ordnas med hjälp av en blinkande lampa på ert kontor eller att du har något med dig som vibrerar.
Fint att ni är två som jobbar tillsammans.
Önskar dig en bra natt.
Fotot är jättefint.
Och visst är det trevligt med god mat och dryck.
Kram och många tankar

Ami sa...

Det kommer att gå jättebra, det är jag övertygad om. Men jag förstår om du känner dig lite osäker till att börja med. Hoppas det löser sig med larmen. Kram

Paula Merio sa...

Med din yrkeserfarenhet kommer det att gå galant med både blodprovstagning och annat, bara du får ordning på larmet du inte hör! Tempot var lugnare antar jag, och därmed även stressen över att inte höra allt som man måste! Håller tummarna att det blir bra det här! Kram