onsdag 11 augusti 2021

Susanna-dagen

Susanna-dagen idag, grattis till mej och alla Susannor! Det var också idag som vi lämnade stugan efter två och en halv vecka, dags för svägerskan att ta över. Så storstädning av stugan, och Molly fick tryckas in i sin kattbur för att resa hem till "vinterboendet" efter sommarlovet på landet. Vet inte vad hon tycker om det?
Maken tyckte i alla fall att vi skulle åka in till stan och äta middag, så efter att ha duschat av oss lantlivet och satt på oss lite "finkläder" så var vi redo för en kväll på stan. Jag bokade bord på Bistro Bestick nära centralstation, och vi blev inte besvikna!
God varm kavring kom fram...
Makens förrätt smakade gudomligt ( jo, jag fick smaka lite)

Fröyalax - 145 kr

jordgubbar, wasabi, rädisa, soja, blomkål, forellrom

Mina kantareller var inte dumt det heller!

Sommarkantareller - 155 kr

prosciutto, parmesan, inlagda lökar, granskottsvinägrett

Varmrätten var heeelt fantastisk, trots att den ligger lite gömd här, vilken ljuvlig röding!!!

Eldad röding - 285kr

palsternacka, picklad gurka, hasselnötter, chili, sojaglace, zucchini

Vi delade på desserten....

Rabarber - 125 kr

rabarber, vanilj, hallon, lagerblad

Kan varmt rekommendera denna pärla som ligger lite gömd mitt i stan, och innan detta besök så har jag redan gjort en bordsbokning där lite senare i augusti för att fira yngsta sonens födelsedag, tror, eller jag vet det kommer att bli bra!

Nästan granne med restaurangen så ligger Belgobaren, och gillar man belgisk öl så kan man bara inte gå förbi, så vi slank in och jag fick min Leffe Blonde!

Vilken kväll vi fick, så då kändes flytten in till stan från landet helt okey, vi får se om Molly tycker detsamma?

Orsakullan undrar idag : 

  1. Många val i livet, vad väljer du?
  2. En svår fråga, och kommer då att tänka på några ord som jag har hört : " Det finns bara två måsten i livet, man måste välja och man måste dö"
  3. Alltså, man gör sina val i livet, hela tiden, för det mesta blir de förhoppningsvis bra, men ibland kanske man väljer fel?
  4. Jag väljer att se positivt på livet, trots att jag nu har det lite kämpigt med hörseln, men man får göra det bästa av situationen, man lever ju bara en gång!

 

7 kommentarer:

Ditte sa...

Vilket gott initiativ av maken! Och vilken god mat! Tack för tipset om restaurangen. Belgo Bar har jag besökt några gånger men Bistro Bestick var nytt för mig. Kul att du bokade bord här för att fira sonens födelsedag.
Förstår att det blev en hellyckad kväll.
Hoppas att Molly nu också tycker det är ok att vara tillbaka i stan. Kanske lite invänjningstid behövs.
Passar på att lite i eftetrskott gratta på namnsdagen. Blev ju trevligt att passa på att fira den också här på "lokal".
Kram och trevlig torsdag.

Znogge sa...

Vilken bra idé av maken och vilken delikat middag ni kunde njuta av! Grattis dessutom en dag i efterskott på din namnsdag. Den fick du firat ordentligt.

Kram och god torsdag!

Ama de casa sa...

Maten såg verkligen supersmarrig ut, men OJ vilka priser... Jag har nog blivit lite bortskämd med prisläget här i Spanien...
Belgobaren har vi besökt många ställen - älskar deras stora utbud av musslor! Fast där kom det där med att välja in också, väldans svårt att bestämma sig där också. När det kommer till musslorna alltså, jag väljer alltid Leffe Blonde jag med :-)

Välkomna hem till stan igen!

Anki sa...

Grattis på namnsdagen lite i efterskott!
Maten ser fantastisk ut!
Gissar att Molly inte är lika nöjd med att komma till stan som husse och matte :)
Kram

Geddfish ♥ sa...

Om jag verkligen ska dricka en öl, så är det Leffe Blonde, sen några år. Veteöl går också bra.

Vilken underbar middag, som ni åt, den gick inte av för hackor, mums mums till dig Susanna!

Molly vänjer sig, hon tänker inte, hon vill bara styra lite över er tjänare ;)
Kram!

BP sa...

Maken vet precis vad du behöver och njuter av. Han är suverän din man. Å rätterna - WOW. Det är så man ska fira sin namnsdag:-)
Håller helt med dig. Man lever bara en gång, å då ska man absolut inte ställa till det för sig. Tycker att du och din man är världsmästare på att njuta av livet. Önskade att fler hade ert "tänk".

Paula Merio sa...

Vilka konstverk till maträtter, nästan synd att förstöras genom att äta upp. Tyckte makens förrätt så smarrigare ut, dina kantareller var visserligen vackra men inte lika aptitretande. Ja nog är det en sann konstnär i det köket för det gäller ju att det ska smaka lika bra som det ser ut! Om du frågar mig så vill Molly gärna till landet igen, kan inte hon vara kvar där med svägerskan ett tag till?
Kram