söndag 15 augusti 2021

Skyltsöndag

BP:s  härliga skyltsöndag idag, börjar med detta brev , som kanske inte är någon skylt. Brevet fick jag från "min" SOS-barnby i Kina nu i veckan, så roligt att få lite information och bilder på vad de gör i SOS-byn.

Denna tavla fick jag skickat till mej via messenger i veckan, äldsta sonen med flickvän var på Göteborgs konstmuseum, och där hänger den, den omtalade tavlan av makens släkting Ernst Josephson. Jag vet att just äldsta sonen gjorde ett arbete om Ernst i grundskolan, och jag hjälpte till med detta, och fick därigenom veta mer om denne släkting/konstnär.

..vi fick såklart en hel del hjälp av denna bok, som jag nu hittade i bokhyllan!

Inne i stan i onsdags hittade jag denna skylt, fin va?

Så en bild från nätet...


 Glömmer aldrig den dagen och den fantastiska veterinären som kom hem till oss och hjälpte Maja att få somna in efter ett långt liv. Två år sedan nu. 


Molly tröstar mig idag genom att ligga i knät!

Orsakullan undrar idag : 
  1. Att glida på en räkmacka....
  2. ...uttrycket  "glida in på en räkmacka" började användas på 1970-talet och syftar på någon har det lätt eller åker snålskjuts på någon annan.
  3. ...någon gång kanske man har haft turen att glida in på en räkmacka, som när jag och schlagerväninnan vid två tillfällen lyckats komma in på artisternas efterfest på Melodifestivalen, ena gången i Växjö och andra gången i Lidköping,  men det var både tur och lite skicklighet.

 

9 kommentarer:

znogge sa...

Snyggt skyltat som vanligt och vilken spännande släkting till maken. Kul att få bilden på tavlan.
Ett ledsammare minne när det gällde Maja men gott att ni har Molly nu. Inte för att ett djur ersätter ett annat men man kan älska många lika mycket.

Kram och god kväll!

Ama de casa sa...

Coolt att ha en (ingift) släkting med såna talanger!
Oj. Tänk att det var så länge sen Maja fick lämna jordelivet. Men nu har ni ju Molly att glädjas över ändå.

Snyggt skyltat!

Ditte sa...

Så fina och varierande skyltar du bjuder på.
SOS barnbyar gör verkligen mycket gott. Och visst är det fint att få ett brev från "din " by och följa det de gör.
Vad intressant med släktingen, tillika konstnären Ernst Josephson. Roligt att sonen skickade en bild på "Näcken". Vet att Carl Eldh gjort en skulptur av E.J. som står vid stadshuset i Stockholm. Har också sett en del av honom på Waldemarsudde och hans målning Näcken (samma bild som du fick ) finns på också på Nationalmuseum. Det finns alltså två av dem och det är ju intressant. Vet inte om det skiljer i storlek för jag har bara sett den på Nationalmuseum.
Vilken spännande bok om E.J. och kan tänka mig att det var roligt när äldste sonen gjorde ett skoljobb om honom. Bra för dig också.

Skrattade gott åt skylten om gängvåldet. Och visst måste det stoppas.

Minns så väl när Maja somnade in och veterinären som kom hem till er...Fint att Molly tröstade dig idag. Och det gör hon säkert alla dagar.

Visst kan det vara trevligt att ibland ha turen att glida in på en räkmacka. Absolut.
Kram!

BP sa...

Vilken Skyltsöndag! En av dina bästa, vilken rolig mix!

Visste faktiskt inte att det fanns barnbyar i Kina, oooops jag vet. Så coolt med riktiga frimärken på kuvertet.

Å att din man är släkt med en känd konstnär som dessutom har gett ut en (coffee table) bok var helt otippad. WOW säger jag bara! Vet dock inte om jag gillar tavlan... Ska nog googla Ernst sen:-)

Skrattade gott åt Cykelfixarskylten. Minns att jag såg den för minst 6-7 år sedan i Vasastan, och killen verkar vara "still going strong". Himla kul faktiskt!

Minns ditt inlägg om Maja och veterinärens besök. Herreguuuuu är det så länge sedan - två år!!! Molly verkar ha en helt annan personlighet än Maja, vilket jag tycker är bra, för då faller tanken att Molly "ersätter" Maja bort helt.

Som sagt - vilken Skyltsöndag:-) Tusen tack för den och länken:-)

BP sa...

Me again: Nu har jag kollat Ernst. Kopplade aldrig att han levde på 1900-talet. Men f*n så duktig han var. Kollade några av hans verk på Wikipedia. Vissa av hans porträtt är ju i "Mona Lisa stuk" - alltså ögonen följer dig vart du än går... Jag är impad!

Paula Merio sa...

Haha, vet du, först trodde jag att den porträtterade nakna mannen var din mans släkting! Sen läste jag en gång till...flåt...Jag är inte bevandrad i konstens värld, men blir imponerad! Målningen är mörk och stark, och ser jag inte att han även var diktare. Har du några dikter på lager som du kan plita ner i bloggen som exempel kanske. tycker det vore trevligt!
Cykelfix-skylten blev man ju nästan lite kär i, o det var väl meningen. synd att jag inte kan språka skånska och inte förstå heller...Men vilken charmoffensiv!
Ja nu är Molly den pälsklädda raringen i familjen, alla tidigare pälsklingar lever kvar i våra hjärtan! Kram

Lena sa...

Vilken genuint kul skyltning och mix. Cykelfix med skånsk kärlek - den var varmgo. Ernst Josephson, tack för påminnelsen han har både hjärta och smärta.

Geddfish ♥ sa...

En otroligt rolig skyltmix! Eller, ja. Både trevlig och sorglig. Spännande med konstnären!
Måndagskram!

dianasdrömmar sa...

Samma här huvudvärk flera dagar hoppas den ger sig kram