fredag 13 augusti 2021

Fem en fredag

Otursdagen idag, fredag den 13:nde, är ni skrockfulla?  Tycker inte att jag är det.
 
Det är inte bara fredag den 13:nde, det är de vänsterhäntas dag idag också. Grattis till mej och alla andra vänsterhänta!

Så ett till minne från forna dagar, Skiathos igen sommaren 2009!
Så en dagsfärsk bild från en deppig Molly, instängd i lägenheten igen är hon lite i chock, igår låg hon under soffan den mesta tiden. Hon tittar på mej med en oförstående blick...
Hoppas hon vänjer sig, vi har ju en balkong som hon älskar att vara på och hoppar efter insekter.

Elisamatildas "fem en fredag idag med temat : struktur.


1. Vilket område i ditt liv är mest organiserat?
Hjälp, ingenting! Möjligtvis är det på jobbet, men där kan ju allting hända, men då vet vi vad vi ska göra!  Å jo, mina pass på F&S på måndagar och onsdagar är ju väldigt organiserade!

2. Vilket område i ditt liv behöver mer struktur?
 Jag är lite av en tidsoptimist, blivit färgad av min man. Alltid när jag har en tid att passa så börjar jag försent att göra mej i ordning, där behöver jag mer struktur.

3. Har allting sin egen plats i ditt hem?
Ja, nästan, men de kan vara svåra att hitta !

4. Vad om något bland dina rutiner ändras nu till hösten?
Min höst är ett oskrivet blad, men jag vet att mycket kommer att ändras...

5. Hur ser du till att skapa struktur i vardagen?
Träningen är ju organiserad, och runt den finns sömn, mat, jobb och roligheter liter huller om buller.

Orsakullan undrar idag : 
  1. Så händer det igen…
  2. ....att sommaren går mot sitt slut, alldeles för kort..


12 kommentarer:

Ditte sa...

Nej, skrockfull är jag inte alls men visste att det både var fredag och den 13:de. Däremot hade jag inte koll på att det var de västerhäntas dag. Så det får blir ett sent grattis.
Roligt med fina minnen och detta från Skiatos passar ju fint. Alla ser glada ut.
Hoppas Molly snart vänjer in sig men visst är det skillnad att ha friheten på landet och nu vänja in sig på nytt till lägenhetslivet.
Kul att läsa dina svar ang. struktur.
För egen del är jag nog ganska strukturerad men också flexibel. Sen är det ju mer en definitionsfråga vad man menar med struktur.
Kram från balkongen.

BP sa...

Stort GRATTIS dig som är vänsterhänt. Känner bara två personer som är det - min svåger och du. Härligt med minnet från Grekland, mindre roligt är att Molly som ju egentligen är en innekatt inte förstår att hon får leva i en lägenhet igen.

Tror hon är inte ensam om dessa känslor. Pratade med en granne idag som tog sin katt på en långpromenad på innergården. Hon hade varit med katten på landet och nu återvänt till lägenheten i mitt område. Katten blev visst vansinnig. Så hin köpte en sele modell XXXL och lär katten "springa fritt...

OM det är mycket som kommer att ändras under hösten så tycker jag att du ska välkomna ändringarna. Hittills har du varit en mästare på att njuta av livet. Det ska du absolut fortsätta med. Å om implantatet funkar så finns det ju mera än hopp - tycker jag då.

Hanneles bokparadis sa...

jag gillar alltid vara i tid

Hanneles bokparadis sa...

Vi är kattvakter åt sonen när de är bortresta, katten springer fritt i vår trädgård, fungerar jättefint.

Paula Merio sa...

Min exmans dotter är vänsterhänt, tänk hur det var när man band fast vänster arm bakom ryggen i skolan så ungen var tvungen att skriva med "fel hand". Så grymt! Jag lärde mig skriva med vänster hand i plugget för jag hade så tråkigt...det gick riktigt bra men har nog legat av mig nu.
Jag misstänkte att Molly skulle bli deppig, det ger sig nog...Men hon fattar ju inte varför det roliga plötsligt tog slut...
Kram från pörtet

Janerik Sundh sa...

Det är väl så att vänsterhänta är mer kreativa. Det är ju högra hjärnhalvan som styr vänstra sidan. Jag spelade bowling i många år och alla vänsterhänta spelade mjukt och vackert och var oftast väldigt duktiga.
Så grattis till det!

Ama de casa sa...

Stackars Molly... Fast hon kommer nog att vänja sig snart igen.

Jag är inte särskilt skrockfull, men jag brukar undvika att gå under stegar fast det är mest för att jag är rädd att få nåt i skallen ;-)

Hoppas att det kommer att ändra sig till det bättre för dig i höst!
Kram

Znogge sa...

Jag kan vara lite skrockfull men vår äldsta dotter föddes fredagen den 13: e så det finns mycket gott med dagen också. Kan tänka mig att det blev en omställning för Molly men hon vänjer sig säkert igen.

Kram

Michaela Lejonberg sa...

Brukar reflektera över att det är fredagen den 13e. Förr var jag mer på helspänn. Men nu tänker jag mest "händer det nåt så gör det!"
Tog ju till och med studenten fredagen den 13e. Fredagen den 13 juni 2003 (18 år sen drygt... tiden går för fort), enda oturen var la skoskavet, kom inte iväg och köpa skor förrän några dagar innan, så hann aldrig gå in dom, sen var det lite klack, så jag belastade väl fel också. Men det var det ända, eller glömde faktist passet också hemma så när vi skulle till studentfesten i Plantis på kvällen kom jag inte in där:( Och vi hade 3 mil enkel resa dit och ingen ville komma med bara passet, utan det var att festa utanför eller åka hem, jag åkte hem. Utanför var det nog mer fylla än inne på Plantis (där det var vakter). det var misshandel m.m. och både ambulans och poliser kom. Så jag var rätt nöjd att åka hem ändå. Har aldrig varit nån festprisse heller direkt!

Geddfish ♥ sa...

Jag är inte skrockfull om fredagen den 13:e, den bara ÄR.
Hoppas du får ordning på din hörsel, det kan ju bli RIKTIGT bra!
Åh, lilla Molly, klart att hon vill va ute, det vill väl alla katter egentligen av naturen. Men hon anpassar sig snart.
Lördagskram!

Guldkryckan sa...

Fina Molly vänjer sig nog fast det kanske tar ett tag.
Vänsterhänta människor känner jag nog bara två stycken, har alltid tyckt att vänsterhänta skriver snyggt, själv skriver jag som en kråka ;)
På min arbetsplats blir det som det blir, organisering av vardagen där faller ofta, men så kan det vara.

Ha det jättefint.

Mrs Calloway sa...

jag är inte tidsoptimist. tvärtom vill jag vara i väldigt god tid. sonen har en innekatt som älskar att vara ute. han måste vara med hela tiden när vi är i sommarhuset.