fredag 27 augusti 2021

Fem en fredag

Hösten kommer med stormsteg, och det betyder att ett nytt jympapass är på gång ( jag har nog hört men glömt bort att vi  på F&S inte behöver göra ett nytt pass till hösten därför att i mitten av september ska det bli nya upplägg hur jympan ska byggas upp, fast jag har redan köpt ny musik och jobbar för fullt med ett nytt höstpass, haha eller ajajdå) 

Vi går över till Elisamatildas "Fem en fredag" som idag har temat : Skifte

1. När senast gjorde du nåt drastiskt med ditt yttre?

Det var ett tag sen nu som jag tatuerade ögonbrynen,  jag är jättenöjd med dem, men måste kanske snart "fylla på" dem, vilket jag inte ser fram emot, det gjorde ganska ont att göra dem!

2. Har du bytt till varmare garderob än?

Ja, tunna täckjackan är framme, och strumpor är på.

3. När ändras säsongen till höst?

I september börjar ju höstmånaden, men i år verkar hösten ha kommit lite väl tidigt!

4. Vad ser du fram emot med en ny säsong?

Den här hösten är lite annorlunda, för jag har börjat på ett "nytt jobb" dvs flyttat från förlossningen till eftervården, med lite nya och annorlunda arbetsuppgifter. Helt klart en lugnare miljö som jag ser positivt på då min nedsatta hörsel inte längre klarar av allt stök och bök och stress och surr som det är på förlossningen. Ser också fram emot att utredas för att få ci-implantat eller ej?!

5. Vad är något du nyligen ändrat åsikt om?

Jag som har vägrat jobba på BB, dvs eftervården i hela mina dryga 20 år som barnmorska ser nu fram emot att lära mig eftervården och inser att det nog inte är så dumt i alla fall, och kan göra nytta även där som barnmorska!

Orsakullan undrar idag : 

  1. Något på tv?
  2. Kan rekommendera serien som finns på svt play nu :" Escape at Dannemora" med bl.a Benicio Del Toro och Patricia Arquette. 


 

Skådespelaren/komikern Ben Stiller (!) har regisserat , Patricia Arquette (går knappt att känna igen, gick upp mycket i vikt för denna roll , ) vann en Golden Globe för bästa kvinnliga skådespelerska.  En sevärd serie som är baserad på verkliga händelser. 8 spännande avsnitt finns på svtplay!


12 kommentarer:

znogge sa...

Visst kom hösten ovanligt tidigt i år. Förra året badade jag lång in i september men det är det inte tal om nu.
Så skönt att din nya arbetsplats har en betydligt lugnare miljö. Viktigt nog för dig kan jag tänka.

Kram och god kväll!

Ditte sa...

Visst kommer hösten nu med stormsteg och det trots att jag håller hårt i sommaren de dagar som är kvar av augusti. Vet inte om det hjälper. Oj, då! Men hoppas att du ändå får användning för det du gjort vad gäller gympapasset.
Kul att läsa dina svar-
För egen del var jag ock klippte mig igår men har inte tagit fram nägra höstkläder. Väntar till 1/9.
Skönt att ditt nya jobb känns bra och hoppas du kan få ci-implantat. Och visst gör du och kommer göra stor nytta på BB med all den kunskap och erfarenhet du har.
Tack för tv-tipset. I kväll ska jag se Kristallengalan.
Kram och trevlig kväll.

BP sa...

Skrev ungefär som du angående hösten. Trodde i min enfald att jag laddat upp batterierna under den härliga sommaren, men efter bara tre dagar med 12-14 grader och regn, så känns värmelagret förbrukat;-)

Tycker det ändå är väldigt positivt att du så snabbt och rätt så smidigt kunde börja på ditt "nya" jobb. Då du inte har så mycket att välja på just nu är det helt rätt att ha en förväntansfull attityd.

Håller tummarna att du får ett ci-implantat. När får du veta? Har du hunnit med ett besök där än?

Hanneles bokparadis sa...

eftervård kan väl vara intressant

Geddfish ♥ sa...

Utan större ord, så tror jag att allt detta kommer att bli väldigt bra för dig, både jobbvis och hörselvis.
Kram!

Robert W sa...

Tatuera ögonbrynen kommer jag inte att göra. Som man i mogen ålder har jag nog med att försöka tygla dem :D

Lillian www.sognafaret.no sa...

Det ble liksom brått høst når jeg kom hjem fra sommerferie i midten av august. Kornet var tresket og det begynte å bli kaldt på nettene. Men høsten er en flott tid.

Paula Merio sa...

Man är ju i olika faser i livet och då kanske också olika arbeten är lämpliga, oavsett, kanske hade det funkat även om du inte drabbats av hörselproblem. Hoppas arbetskompisarna är bra, och du smälter ju in var som helst med ditt goda humör och lättsamma attityd! Carina kunde säkert hitta morföräldrarnas grav om du vill ha ett foto? förutsatt att du ger namnen förstås...
Min mormor o mamma vilar i familjegraven i Hfors där jag inte varit på oändligt många år,,,
De där kryptiska koderna hade funkat bra under kalla kriget! Tack för tips om Dannemora, har spanat lite på den nu då jag strax är klar med Mordkommissionen o behöver hitta något annat. Kram

Janerik Sundh sa...

Det är tufft att byta jobb efter 20 år, men det är säkert rätt i din situation. Hoppas du får hjälp med hörseln också. Ha en skön helg!

Scylla sa...

Jag har positiva erfarenheter av förlossningen men tyckte att det var blä på BB, både i Sthlm och Dalarna. Du får ta och styra upp det :)
Trodde bara att man fick cochleaimplantat om man förlorat hörseln helt. Man lär så länge man lever.

Ama de casa sa...

Vad skönt att du verkar trivas bra med dina nya arbetsuppgifter!

Den serien var verkligen jättebra, gillar såna som är baserade på verkliga händelser. Jag blev också förvånad över att det var Ben Stiller som regisserat. Inte hans vanliga genre om man säger så :-)
Kram

Tony sa...

Läst dina fem svar.
"Dannemora" var riktigt bra. Visst kändes det udda att Ben Stiller gjorde regin och dessutom riktigt bra gjort!
Det tog ett tag innan jag förstod att det var Patricia Arquette.