måndag 2 augusti 2021

Glad måndag- en tur till havs

Nja, kanske det inte var helt rätt dag att ta Eckeröfärjan från Grisslehamn till Åland idag….
Innan vi var ute på öppet hav hann vi äta en räkmacka…
….sen började det gunga…det blåste kuling därute, 20m/s…..och vi såg att folk blev sjösjuka…
… men vi klarade av att äta buffé, glömde totalt bort att fota allt det goda, framför allt sill och laxbordet, så gott! Sen rekommenderades det en mörk rom till kaffet, den fick jag i alla fall en bild på! Men det var skönt att komma tillbaka till Grisslehamn igen och sätta sig i bilen och bli varm igen , det var verkligen svalt på båten. Avslutningsvis en ” glad måndag” - temat som Carita håller i. https://debutsky.com/

Orsakullan undrar idag : Hur är vädret? 

Ja, det har jag just beskrivit i dagens inlägg, regn och det blåste kuling på Ålands hav…

 

9 kommentarer:

BP sa...

Ni hade roligt, et är det viktigaste:-) Dessutom verkar ni inte bli sjösjuka. Bästa medicinen mot sjösjuka - rom till kaffet, helt klart;-)

Ditte sa...

Oj, då! Nej, inte rätt dag kanske för en tur över om man ville sitta på däck och njuta. Men blåser det 20m/sek så kan det ju gunga en del här. Någon skärgård är det ju inte. Skönt att ni inte blev sjösjuka.
Räkmackan här är ju så god! Och vad gäller maten brukar den också vara riktigt bra. Oftast äter vi i á la cartematsalen för det brukar ju vara många som reser och trångt vid buffén. Men kan tänka mig att det inte var det idag.
Mörk rom gillas här också.
Nu hoppas vi på bättre väder.
Kram och tack för resan.
PS Jag hade nog inte heller blivit sjösjuk.

Ama de casa sa...

Otur med vädret, men tur att ni inte blev sjösjuka i alla fall. Anders älskar räkmackorna där på båten och började genast drägla lite så snart jag sa "Eckerölinjen" :-D

Hoppas att vädret är bättre hos er idag!

Anni sa...

WOW - att ni kunde äta buffé när det gungade så! Jag är verkligen imponerad, jag blir ju alltid sjösjuk vid minsta gung. Skulle gärna testa smörgåsbordet där, men då måste jag veta att det är kav lugnt på sjön.

Ami sa...

Vilken mysig dag, men tur att ni klarade er från sjösjukan.
Kram

Znogge sa...

En tur till havs är aldrig fel men jag kan tänka mig att det gungade en del. Skönt att ni kunde njuta av mat och dryck i alla fall.

Kram

Mias Mix sa...

Oj det var tufft att ge sig ut på havet i det vädret! Vilken tur att ni inte blev sjösjuka. Mörk rom är jättegott! Även calvados!
Hur är det med dig annars? Såg att du var sjukskriven. Är det pga dina hörselproblem? Hoppas det löser sig! Kram

Paula Merio sa...

Jag gillar ju väder, o-väder inte minst. Jag trodde inte båtarna uppförde sig så längre , de stora färjorna, att man kunde bli sjösjuk! Men tydligen är inte perfektion uppnådd ännu, så vädrets makter märks ombord.
Trevligt avbrott i semesterhänget i stugan. Kram

Anki sa...

En till synes perfekt dag ... ja, förutom vädret då!
Ha det gott!
Kram!