måndag 23 augusti 2021

Kryssning till Höga Kusten

Internet har inte varit på vår sida denna kryssning, så därför blev det svårt med bloggandet! Provar nu från mobilen. Viking Lines Cinderella tog oss upp mot Höga kusten i söndags eftermiddag. Vi åt en god tre rätters middag i à la carte restaurangen. Såg lite show och lyssnade på en trubadur på kvällen. På måndag morgon var vi framme i Härnösand. Vi hade bokat en tur till Höga kusten bron, och då ingick också provsmakning av surströmming, som jag njöt av de små bitarna! Såg till att få även makens del. Han nöjde dej sedan med den goda lunchen, strömming! Vi åkte också till stället där de tragiska skjutningarna ägde rum vid Ådalen -31.Till minne av skjutningarna i Ådalen-31

 Ser ni killen som jobbar där på ”linorna ”? 

Har fler foton, men provar nu om detta går att publicera! 

6 kommentarer:

znogge sa...

Så härligt med en kryssning och så fina bilder. Skönt med lite miljöombyte och komma iväg ett par dagar. Jag skulle inte vilja byta med den killen, den saken är säker!

Kram och ha det gott!

BP sa...

Det gick ju galant - att publicera inlägget alltså. Så du fick provsmaka surströmming - tackar för det eller hur;-) Det syns verkligen att du njöt av delikatessen.
Kan bara prata för mig själv, men medan jag älskar surströmming så avskyr jag strömming. Min man är precis tvärtom - han älskar "kattmaten" = strömming;-)

Ditte sa...

Jo, visst gick detta att publicera. Härligt att få ett smakprov från resan. Har verkligen undrat.
Men jag vet att internet inte alltid är det bästa till havs. Kul med surströmmingen och fint att du fick även makens ranson.
Bra att ni bokade en tur till Höga Kustenbron och även kom till Ådalen. (Var ju vid båda platserna i juli när jag var till Höga kusten på jobbresa.)
Ser fram emot mer....
Ha det gott!
kram!

Åke sa...

Jodå nu fick ni allt njuta :) Jag har bara 10 mil dit och kommer att passera där imorgon i tjänsten... En kompis till mig vart tillfrågad om han ville bygga kranarna ovanpå pylomerna. Gunnar räddes inte för höjden men kranarna skulle ju stå ovanpå dem ju, tror de är 148 meter höga. G drog till med 1000:- /timme (allt för att slippa bygga) Det är ju några år sedan nu också. Så trevligt att ni besökte :) Bron är riktigt vacker i mörka natten.

Paula Merio sa...

Hej, stod o suktade vid surströmmingsburkarna i butiken idag, men jag kan ju inte köpa en burk enkom för mig! Och inte ska man förtära dem i ensamhet heller...hittills har ingen granne nappat på förslaget att käka surisar...
Vilken fin tur ni hittills har haft, tror jag vill åka på en liknande kryssning till midsommar nästa år. Hade såna planer förut men pandemin strulade ju till allt...
Du ser så lycklig ut i din fina puderfärgade jacka med ett saligt leende på läpparna...
Kram

Ama de casa sa...

Vilken himla bra start på kryssningen och vilken tur du hade som även fick makens ranson av suringarna :-D

Monumentet över Ådalen var en anings... märkligt kan jag tycka.

Vad nu än den där killen på linorna sysslar med så skulle jag INTE vilja byta med honom...