tisdag 31 augusti 2021

Hörselpedagogbesök

Försov mej så klart i morse, inget ljud på mobilen, men som tur var så väckte maken mej. Idag var det dags för ett besök hos hörselpedagogerna på Rosenlunds sjukhus. Jag visste inte ens om att det fanns ett yrke som hette så, och visst var jag fundersam om vad jag skulle få ut av det besöket, jag vill ju bara komma till ci-teamet på Huddinge!
Men oj vilken fantastisk timme jag fick med Gunilla, "min" hörselpedagog som jag ska träffa några gånger nu, helt enkelt så ska jag hörselrehabiliteras. På denna korta tid idag förstod jag hur tufft min hjärna har haft det med att förstå alla ljud om man jämför med någon som inte har en hörselnedsättning, och det finns mycket kvar att lära! 
En underbar dag idag, och kunde sitta en stund på balkongen och läsa, dygnsomställningen tar ut sin rätt!

Orsakullan undrar idag : 

  1. Då känner jag mig uppe!
  2. ...när jag idag gick ut från besöket hos hörselpedagogen och insåg att jag har mycket kvar att lära för att må bra i min hörselnedsättning!

 

8 kommentarer:

BP sa...

Visste inte heller att det fanns ett yrke som heter "hörselpedagog". Så bra att du blev nöjd med timmen du fick med Gunilla. Hoppas såklart att besöken till slut leder till ett inplantat. Det måste vara fruktansvärt jobbigt att inte kunna höra ordentligt. Hela huvudet/hjärnan måste ju vara på helspänn hela tiden. Håller alla tummar och tår att de hittar en lösning för dig.

Znogge sa...

Yrket känner jag väl till. Eleverna på vår skola som har en hörselnedsättning har alla kontakt med en hörselpedagog. Hörselpedagogen besöker skolan ett par gånger varje termin. Hon träffar oss, eleven i fråga, informerar, ser på olika tekniska lösningar, placering i klassrum och så vidare.

Hoppas att de hittar en fungerande lösning för dig.

Kram

Ama de casa sa...

Så himla bra att besöket hos hörselpedagogen blev en sån ögonöppnare! Eller öronöppnare, kanske. Att få bättre förståelse är ju aldrig fel.

Hoppas du får komma till Huddinge snart också!
Kram

Eva sa...

Låter ju kanonbra!
Kram Eva

Ditte sa...

Så fint att läsa att det blev en positiv upplevelse med besöket på Rosenlund. Ny energi! Och en bra början på en förhoppningsvis bra framtid.
Och visst har din hjärna fått jobbat extremt hårt under många år.
Hoppas också på att du snart får komma till Huddinge.
Kram!

Geddfish ♥ sa...

Vilken positiv upplevelse! Jag hör ju också lite dåligt men mina apparater funkar för mig utom när folk pratar fort och slarvigt.
Hoppas du får implantat snart 👍🙏
Kram 💕

Anki sa...

Aldrig hört talats om det yrket heller ... men så bra att de finns och att du får fin hjälp!
Kram

Paula Merio sa...

Så glad jag blir att höra att du får så god hjälp på traven av din hörselpedagog! Och du kommer att vara en mönsterelev! Lycka till!