fredag 23 december 2022

Dan före dan och Fem en fredag!

Vi var inte ensamma på MoS idag...
 
Nog var det julpyntat alltid! 


Minnen på facebook visar första julen här i Solna, och min mans pepparkakshus. Ikväll blir en lugn kväll här hemma, i morgon väntar en julafton i Enebyberg hos släkt och vänner.

Orsakullan undrar: 

 1. Berätta om din uppesittarkväll.
 2. Ovanligt nog ska jag inte åka och jobba ikväll, så därför har jag köpt en bingolott, men orkar nog inte se Bingolottos uppesittarkväll, det blir istället "På spåret" och sen troligen Lisa Nilsson och Weeping Willows julkonsert på svt. Har köpt sushi till middag, och en flaska champagne ligger på kylning, så nog blir det en bra uppesittarkväll!
 3. Just ja, höll på att missa : Elisamatildas "Fem en fredag" som idag förstås har temat :God Jul!
 4. 1. På vilket sätt kommer julen vara som den brukar?
 5. Nja, i år blir den väldigt annorlunda på många sätt, för våra killar är inte med oss, men vi firade ju julafton med dem redan förra lördagen!
 6. 2. Hur kommer du spendera juldagarna?
 7. Otroligt nog så är jag ledig från jobbet i år, ska istället jobba nyårshelgen. Denna julafton ska jag ta mig till Enebyberg och fira med delar av min mans släkt och vänner. Möjligen hoppas jag träffa min syster på juldagen, och Annandag jul hoppas jag få träffa barnbarnet och hans föräldrar igen!
 8. 3. Vad är det godaste på julen?
 9. Vad gäller julbordet så är det sill, lax och Janssons frestelse!
 10. 4. Vad önskar du dig för något?
 11. Vi har slutat med julklappar, men kommer att spela den roliga julklappsleken!
 12.  Lägger till att jag önskar att får njuta mycket av vårt barnbarn Samuel framöver.....alltid så ljuvligt att träffa honom!!!
 13. 5. Är du en rimmare eller inte?
 14. Nej, tyvärr inte, för visst är det kul med julklappar som har rim!
 15. God Jul till er alla!

15 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

maken och jag kan inte leva utan Jansson, det kan barnen...

femfemman sa...

Bingolotto är inte vår grej heller. Men gillar På spåret. Och The Weeping Willows.Har ätit lite av julskinkan...och är redan trött på julmat. Men nu är det bara en julmatsdag kvar... och möjligen lite rester.
Rimma är kul... men inte mycket att rimma till klappar för de som är 4- (snart) 6 år.
God Jul!

Bokdamen sa...

Vegetarisk Jansson eller ja potatisgratäng har det blivit någon jul men oftare rotsaksgratäng, dock inte i år. Ha en riktigt skön jul!

Kina sa...

Så skönt att du inte jobbar. Ha en riktig fin julhelg!

Paula sa...

Nej huvaligen för Bingolotto, orkar inte sitta still så länge. Men man kan ju ha en lott ändå...kanske
På spåret har jag bara sett ett avsnitt av, den där Hasse Aro o Camilla Läckberg, var så nyfiken på henne. Ikväll är de också med, ska kolla på play när jag väl lämnar datorn åt sitt öde.
Ja det blir ju så när barnen växer upp att julfirandet förändras när flera nya medlemmar ingår i familjekonstellationen. Men det finns ju några dagar att välja på. Simon som bor i Solna kom med buss från Stockholm idag, ser extra mycket fram emot att träffa honom då vi bara brukar ses ett par gånger per år. Och bägge småtjejerna får jag njuta av imorgon! God Jul från pörtet

znogge sa...

Vi ser Bingolotto men egentligen är det inte vår grej. På spåret får vi se vid ett senare tillfälle helt enkelt. Själv tycker jag illa om all julmat förutom julgodiset så jag kan inte välja något.

Kram och god jul!

Lottens Bokblogg sa...

Det där med barnbarn är ju speciellt. Vi har min mamma här i år, och jag gissar att det beror mycket på de vuxna barnbarnen :-)

Ditte sa...

Vilket fint pepparkakshus som maken gjorde. Låter trevligt med sushi, champage och Lisa Nilssom + Weeping Willows. Satsade också på dem och balkongmiddag hemma.(Take away)
Önskar dig och M en riktigt God Jul. Och så skönt att du inte jobbar. Fint att träffa lilla familjen på annandagen.
God Jul och en varm kram-

Anna i Portugal sa...

Vi har alltid spelat bingolott på uppesittarkvällen, men bara då. Och det enda i gjort är att klaga :) Nu kan vi inte längre för vi är inte folkbokförda i Sverige. Lika bra det!

Janerik Sundh sa...

Sill och lax håller jag med dig om, men Janssons frestelse, nej. Jag är inte lika kategorisk som Sten Broman men jag är inte förtjust i det.
Vilken besserwisser han var Sten Broman, men en härlig sådan tycker jag.
https://www.youtube.com/watch?v=9uH-0vlPy3I&list=PLGomsvZQtwWjJaKKo80CaZSiyNcQdiG4m&index=15

Mrs Calloway sa...

våra barnbarn kommer nog inte förrän till nyår. sjukt i familjen. julen är ju barnens högtid så det blir lite tomt här. på julen ska en träffa släkt och vänner. en god och trevlig jul önskar jag dig!

Äventyret framtiden sa...

Det är första gången i mitt liv som jag ska spela julklappsspelet och det ska bli riktigt roligt!

Ha en fin härlig lugn jul!
God Jul!
Julkram! Nu fick jag till det ser jag. Fyra jul i samma kommentar. :)

Guldkryckan sa...

Härligt med julledighet, bara att gratulera.
Julklappar har vi endast till de små, men ett julklappsleken är ju inte fel. ;)

God jul nu, ha en underbar julafton.

LillaSyster sa...

Hoppas att du haft en bra julafton och att du fick med dig något kul från julklappsleken =) God fortsättning på julhelgen!

Hannas krypin sa...

Skulle inte orka sitta uppe och kika på hela uppesittarkvällen. Men det är kanske trevligt. Precis som förra året fick jag vara ledig 23-26 december. Det är jag inte bortskämd med om man säger så.