torsdag 22 december 2022

Julbord på Restaurang Emmer, Ulriksdals värdshus

    Att ställa om dygnet efter ett gäng nattpass är inte lätt. Vaknade kl 04.30 i morse och kunde inte somna om. Nåja, hann se ikapp ett par avsnitt av julkalendern och Året med kungahuset på svtplay innan jag kroknade vid 11 tiden då solen sken! Jag var tvungen att lägga mej och sova nån dryga timme så att jag skulle orka med julbordet på Restaurang Emmer på Ulriksdals Värdshus kl 15.45. Perfekt med promenadavstånd så jag kunde få lite frisk luft!


Lite bubbel i baren innan det var dags för vår sittning...Är tacksam för att det var uppbokat senare under kvällen, när vi gick därifrån var det kö in till garderoben, det passade ju mej utmärkt med lite mindre folk och en pratbar miljö! 
Fräsch god mat och eftersom vi var där så tidigt så var det inte mycket folk. perfekt miljö för mej!

Vi blev så nöjda med julbordet...
Blev proppmätta...


Var faktiskt nöjd med den lilla smakbit av lutfisk jag fick, hade inte fått i mej en större bit!

 

Nöjda så gick vi hemåt igen...

Orsakullan undrar : 
  1. Vinst eller förlust…
  2. Hoppas på vinst!

6 kommentarer:

BP sa...

Alltså den lutfiskbiten var nog den minsta jag någonsin sett - hahaha! Resten av julbordet såg ut hur läcker som helst. Så bra att slippa trängas inte bara vad gäller ljudnivån utan även när alla trängs vid maten...
Yvonne var på Ulriksdals "vegetariska" restaurang vid Ulriksdals Trädgårdar. Som "normalätande" kände hon sig rejält diskriminerad. Jullunchen var absolut ingenting att hurra för. Inte ens de få vegetarianer som var med tyckte om maten. De borde ha gått till Emmer istället;-)

Ditte sa...

Vad trevligt med Ulriksdal och julbordet. Och likaså att att var lugnt , utan trängsel,pratbar miljö och väldigt gott. Att ha promenadavstånd hem är ju också en fördel.
Varm kram-
(Njuter på balkongen och det är +22 i sena kvällen . Och myggfritt. Tog på din inrådan med myggmedel men har inte använt det.)

Äventyret framtiden sa...

Så snyggt det är där! Tjusigt med alla stjärnor hängandes över allt det goda som bjuds. Dit kunde jag tänka mig att gå jag också bara jag var lite närmare förstås. Men man vet ju aldrig var vi firar julen nästa år, mitt i allt så blir det hos barnen i Sverige.

Julkram!

Anna i Portugal sa...

En riktigt smakfull inredning och snygga och kreativa uppläggningar. Älskar alla stjärnor! Jag hade också föredragit att vara där på eftermiddagen utan en massa folk överallt.

Znogge sa...

Så trevligt det såg ut och så skönt att det inte var så mycket folk. En väldigt vacker inredning och stilfullt serverat.

Önskar en god lillejulafton nu!

Kram

Guldkryckan sa...

Lutfisk inhandlades här idag på förmiddagen, gott gott gott.
Men visst är det knepigt att vara nattarbetare, tur det finns lite att se på tv eller streaming då.
Det bästa är ju att ha lite mindre folk runt sig för oss som har lite problem med hörseln, ett litet helsike annars ju.

Ha nu en fin dag före dopparedagen. :)