lördag 17 december 2022

Julafton nr 1 
Så var det dags för julafton lite i förväg här hemma hos oss med söner, flickvänner, systerson och så lilla barnbarnet Samuel, som var på ett strålande humör. Nästa lördag är yngsta sonen med flickvän i Finland och firar jul med hennes släkt, och Samuel och hans föräldrar firar jul hos hans mormor och morfar söder om stan. 

Lite knytis hade vi...
...och proppmätta blev vi! Den som fick julklappar var Samuel, en så mysig kväll med nära och kära!

Orsakullan undrar idag : 
  1. Den bästa julkalendern genom tiderna är enligt mig…
  2. Minns att jag gillade "Herkules storverk" , den första julkalendern som visades i färg, året var 1969. Såklart måste jag nämna Teskedsgumman. En av de nyare julkalendrar som jag följde med stort intresse var 2020 : Mirakel


9 kommentarer:

BP sa...

Perfekt att dela upp julen. Samuel är nog inte medveten om "uppdelningen", men huvudsaken är ju att han får presenter. För jul är till för barn enligt mig.
Å vilket fint julbord du hade ordnat. Du är väldigt duktig på sånt:-)

BP sa...

Svar: Nu har även jag lärt mig ett nytt ord/uttryck. Hade aldrig hört talas om "faghags" - hahaha. Visste vad en fag respektive en hag är, men har aldrig tänkt att man kunde sammansätta orden på det sättet - hahaha:-)

Ditte sa...

Så fint att ni alla kunde ses. Och inte gör det något om en sprider ut det hela. Så blir det för oss också. Extra roligt förstås med Samuels första jul.
Vad gäller adventskalendrar är jag så gammal att "Teskedsgumman" är bäst.
Önskar dig nu en skön söndag.
Varm kram

Anonym sa...

Härligt "julfirande". Spelar ju ingen roll när man ses, bara att man gör det. Nu kan ni njuta sv en lugn julafton. Kram!Anna-Lena

Anna i Portugal sa...

En stämningsfull kväll tillsammans allihop är det viktigaste tänker jag. När spelar mindre roll, ni kan ju nu fira julafton flera gånger så det är ju lyxigt.

Znogge sa...

Så bra att ni kunde fira tillsammans en vecka i förväg. När barnen får egna familjer blir det inte helt lätt med logistiken.

Teskedsgumman var bra men om vi skulle se den nu är jag inte säker på att den skulle bli lika uppskattad alls.

Kram och god fjärde advent!

Guldkryckan sa...

Har ju fortfarande "trolltider" som favorit men det finns många bra utöver det.

Julafton nummer ett såg ut som en julafton som jag hade uppskattat, maten är ju min prioritet. ;)

Ha nu en fin fjärde advent.

Äventyret framtiden sa...

Så vackert och stämningsfullt dukat ! Jul!
Så får man göra ibland. Dela upp julafton i flera aftnar och det är ju enbart kul egentligen. Och huvudfiguren är förstås Samuel. Jag håller med BP om att julen är först och främst för de små barnen. Men visst gillar jag den också men på ett helt annat sätt.

Ha en fin fjärde advent!
Kram

Paula sa...

Jag tycker ni fått till ett bra schema för julen. Det är inte lätt när barn (och barnbarn) växer upp och det blir många att ta hänsyn till o inte lätt att få till det alla gånger. Jag åker på julaftonen till flickorna, stannar över natten och sen åker jag hem igen. Idag första sparkturen!
Kram