fredag 30 december 2022

Fem en fredag

Sovmorgon och en promenad med jympamusiken i öronen. Laddar för en nyårshelg på jobbet. Fotot tog jag nere vid Royal Park Hotel idag på min promenad.

Elisamatilda lägger ut sina fem sista frågor detta år : 

1. Vad var det bästa med det här året?

Två fantastiska saker hände, först och främst så föddes Samuel,  vårt första barnbarn. Bara några dagar senare var det dags för operation för mej,  jag fick ett cochlea-implantat, och en del av min hörsel tillbaka! 

2. Vad ser du fram emot med ett nytt år?

Att få se Samuel växa upp, och förhoppningsvis att min hörsel fortsätter att fungera!

3. Gjorde du vad du tänkt under året?

Jomen, det tycker jag. Fantastiskt att kunna börja jobba igen i juni med min nya hörsel, dock på en ny arbetsplats för mej (eftervården på BB istället för förlossningen). Även att komma tillbaka till F&S och leda pass igen.

4. Hur avslutar du året 2022?

Ska jobba hela helgen, så jag vet vad jag ska göra!

5. Vad tar du med dig från 2022 in i 2023?

Absolut min nya hörsel!


Orsakullan undrar : 

  1. 29. År 2023 hoppas jag att…
  2. ....vad gäller i det stora så hoppas jag att kriget i Ukraina och i flera delar av världen slutar!  I det lilla så hoppas jag att mitt cochlea-implantat fortsätter att ge mej ljud, och att vi alla i vår lilla familj skall få ett fint år.. 
  3. 30. När åker julen ut?
  4. Vi har inte så mycket julpynt, men det som finns packas nog ner strax efter nyår...


 

11 kommentarer:

Janerik Sundh sa...

Jag tror inte att någon som inte varit i din sits kan sätta sig in i vad Cochlea-implantatet betyder för dig. Så jag instämmer i din förhoppning att det fortsätter att ge dig ljud.
Gott Nytt År!

Hanneles bokparadis sa...

låter som ett bra år (jag ska också träffa öronläkare)
Gott Nytt!

BP sa...

Ja, implantatet hag ju öppnat ett helt nytt liv åt dig. Det är helt fantastiskt och gör ju att du kan njuta av så mycket mera än förut. Håller verkligen tummarna att din hörsel fortsätter "utvecklas" åt rätt håll:-)
Å att jobba på eftervården är ju egentligen bara en fördel med tanke på arbetssituationen på förlossningen. Om jag var dig så jag skulle inte ansöka om mitt gamla jobb...
Att sedan bli farmor för första gången är ju fantastiskt. Så kul att den lilla familjen bor i Stockholm, så att du kan hälsa på regelbundet.

femfemman sa...

Ett fint år m.a.o. Krig och elände kan vi inte påverka. Låter jättefint att jobba nyårsnatten och se året första barn komma till världen.
Som gammal lärarinna förvånas jag alltid över att de som är födda den 31 dec ska börja skolan ett år före den som är född några timmar senare . Kram

Paula sa...

Ja du hade två riktiga höjdpunkter, dels operationen och dels Samuels ankomst! Jag har idag träffat min lilla trollunge, vi gjorde ett första besök på biblioteket, det blev succe,
Nu hoppas vi att världen blir en bättre plats nästa år. Kram och gott nytt år!

Ditte sa...

Skönt med en runda. Ger extra energi so kan behövas.
Roligt att läsa dina svar. Och förstår att både Samuel och ditt implantat var det bästa som hänt under året.
Och klart att du vill följa Samuel under det kommande året. Roligt att det ändå fungerat så bra på det nya jobbet.
Önskar dig det bästa nu inför 2023.
Varm kram

Kina sa...

Det är verkligen två underbara händelser i ditt liv: ditt lilla barnbarn och din "nya" hörsel! Är så glad för din skull. Sen har du ju gjort en del resor också, som verkligen gör livet lite roligare! Gott Nytt År till dig!

Mrs Calloway sa...

fantastiskt med barnbarnet och implantatet. fint att kunna arbeta och leda gympapass dessutom. du har inga problem med nyårsafton förstår jag. ett riktigt gott nytt år önskar jag dig

Anna i Portugal sa...

Ett bra år helt klart! En trevlig nyårsafton önskar jag dig!

Znogge sa...

Både din nya hörsel och Samuel är verkligen två fantastiska händelser!

Önskar en fin nyårsafton!

Kram

Violen sa...

Barnbarn är det bästa som finns, livets efterrätt säger en del. Grattis! Och grattis till implantatet som har förändrat ditt liv till det bättre!
Önskar dig ett riktigt GOTT NYTT ÅT!