måndag 9 januari 2023

Årskrönika första halvåret 2022

En årskrönika på bloggen är ju roligast för mej såklart, jag gillar att se en sammanfattning av året, och blir varje år lika förvånad när jag ser hur mycket jag har gjort! Det absolut bästa som hände förra året var att Samuel föddes, vårt första barnbarn, vår son och hans flickväns första barn! 21:a januari kom han.
Bara ett par dagar senare, den 25 januari, så opererades jag och fick ett ci-implantat, tyvärr hade väldigt ont första veckan efter operationen, men med bra smärtlindrande piller så blev det bättre.
En månad senare, i februari, så kopplades jag in, och kunde höra direkt! En magisk upplevelse, jag är ci-teamet på Huddinge evigt tacksam! Såklart krävs det lite träning för att höra bättre, lite plåtburks-aktigt låter det fortfarande, men jag hör bättre!
Vågade följa med tjejgänget till Järvsö bara en dryg vecka efter inkopplandet, minns att jag t.o.m kunde föra samtal i bilen upp ! Nu är vi inne i mars månad.
Hade ett skydd på huvudet innan jag satte på mej hjälmen när jag skulle ut i backarna, funkade bra med ci:t under!
Mars månad, då måste man också nämna Melodifestivalen, var på plats på Friends Arena och fick se fantastiska Cornelia Jakobs vinna , innan showen fick jag ett foto på hennes pappa, sångaren från bandet The Poodles ( som också varit med i melodifestivalen) Jakob Samuel, jag gratulerade till den blivande vinnaren, hans dotter-jag var visst så säker på att hon skulle vinna!
I april var det dags att nyttja presentkortet på Grand Hotell som jag fått av familjen på min 60-årsdag (nästan två år tidigare..en pandemi kom emellan) Så njutningsfullt att få checka in på Grand Hotel!
Började med afternoon tea och vidare blev det middag på kvällen, ett fantastiskt dygn!
Maj månad , och jodå...jag och schlagerväninnan är på plats i Turin, och träffar Cornelia innan hennes framträdande på semifinalen, genom Melloklubben som vi är med i. 
En galen vecka i ett varmt och vackert Turin med en massa schlagerkompisar , god mat och rolig musik!
Så kommer juni månad, och inte en sommar utan att få komma "hem" till Dalarna, vi checkade in på Klockargården i Tällberg...

...och tog en dagstripp upp till Sälen, fina dagar!

Det får bli allt i dagens inlägg, fortsättning följer!

 

10 kommentarer:

LillaSyster sa...

Vilket händelserikt första halvår♡

znogge sa...

Ett händelserikt första halvår! Att få ett barnbarn slår dock det mesta hävdar jag och jag tror att du håller med. Tänk att Samuel snart fyller ett år...

Kram

BP sa...

Det är faktiskt riktigt, riktigt roligt att läsa dina årskrönikor. Du låter bilderna tala och korta, koncisa bildtexter förklarar vad du har gjort under året.
Å första halvan var då definitivt händelserik med två höjdpunkter - Samuels födsel och ditt implantat som förändrade ditt liv.
Så även i år kan du vara lika nöjd och positivt överraskad över allt du har hunnit uppleva:-)

Ditte sa...

Tack, för en jättefin sammanfattning av första delen av 2022. Så mycket roligt som hänt. Och jag förstår till fullo att största glädjen var att bli farmor till lilla Samuel. Och sedan ditt implantat. Så mycket snärta. Och så bra det blev på alla sätt- Fantastiskt att du kunde hänga med till Järvsö och åka skidor så snart efter.
Fina bilder! Nu ser jag fram emot mer från 2022.
Varm kram

Anki sa...

Ett härligt inlägg med första halvårets bästa och mest minnesvärda dagar .. tack för det! Ser fram mot fortsättningen :)
Kram

Anna i Portugal sa...

2022 blev verkligen ett viktigt år för dig med både Samuel och implantatet. Stora och positiva förändringar!

Annika sa...

Det är inte bara du som tycker det är kul med dessa återblickar. Jag älskar att läsa sådana här inlägg hos andra.
Som du säger, det händer mkt på ett halvår.
Samuel nummer 1 såklart.
Sen inplantetat, wow! Ska du göra det andra örat också??
Kramar!!

Anonym sa...

Ett bra år det där helt klart, grattis till allt positivt som hände.
Någon gång kanske jag ger mig på en liten årsredovisning jag också.

Ha det bäst.

Anonym sa...

Det var bara jag/ guldkryckan✌️

Paula sa...

Du har en sån härlig energi och livslust så det är ett nöje att läsa om ditt år. Leende vacker kvinna på alla foton, utom kanske det där du är nyoperaerad men sen ler du desto mer! Kram