lördag 7 januari 2023

Trettondagen och jobbhelg igen


 Ännu ett foto från igår kväll på den Libanesiska restaurangen, här syns det att vi var ett ganska stort gäng!

Igår kom maken hem med tulpaner, nog blir jag bortskämd alltid! Ljuvligt med tulpaner, och kanske det är dags att plocka ner julen nu?! Har sovit nästan hela dagen pga sömnrubbningar i natt, men det gör ju inte så mycket, för i natt ska jag tillbaka till jobbet!

Orsakullan undrar : 
  1. 6. Fy så oförskämt!
  2. ...är det väl att lägga in jobbnätter två helger på raken, men är rädd för att jag och ingen annan har lagt in det själv på schemat! Vi lägger ju vårt eget schema, men måste sedan diffkorrigera så att det blir jämnt med personal på nätterna, och till sist så ändrar bemanningen om vi inte har fått till det, så man får i snitt igenom minst 75% av det ursprungliga schemat.
  3. 7. Vilket fjasko!
  4. ...kan man väl säga om vår bemanning på jobbet denna vinter, alltid underbemannat, otroligt många sjuka i personalgruppen, och det kan man ju inte rå för, men varför inte de höga cheferna högre upp ser till att ge oss bonus -pengar om vi kommer in och jobbar extra? Det saknas personal så gott som dagligen...


6 kommentarer:

BP sa...

Ett oerhört stort gäng ni var hos libanesen. Gissar att ägaren var strålande glad. Det hade jag varit i alla fall:-)
Din man är verkligen en ängel! Han skämmer bort dig, vilket du i och för sig förtjänar. Å krispiga tulpaner nu när det är blä-väder ökar absolut "livslusten".
Hur var det nu igen - som man bäddar får man ligga. Så om du har gjort dig "skyldig" till två jobbhelger i rad så kan du tyvärr inte skylla på någon annan. Synd, för jag antar att det hade känts rätt skönt att "anklaga" någon annan;-)
Har läst att alla 08-sjukhus har stora personalproblem just nu på alla avdelningar, inte bara på BB/Förlossning. Personalbrist överallt och på Akuten på DS får folk ligga utan omsorg i ett dygn. Det är ett antal samhällsfunktioner som är ur funktion just nu...

znogge sa...

På denna bild syns det verkligen hur många ni var! Libanesisk mat är så gott.
En tulpanbukett tackar man inte nej till så där har Husse en del att lära.
Jag tycker det är mycket tråkigt att arbetsgivaren inte är mer rädd om sin personal men visst, jag förstår att det inte är en helt enkel situation. Samtidigt så är det ett arbetsgivaransvar och viktiga funktioner i samhället måste få kosta. Dit hör skola, våd och omsorg. Bra arbetsvillkor och anständiga löner är grunden för att få personal och behålla den. Som en jämförelse läste jag att VD för Vattenfall har en årslön på drygt 16 000 000 kronor men det är fotfolket som ska spara el och betala räkningarna. Det är en del i vårt samhälle som behöver omvärderas...

Kram och god kväll!

Ditte sa...

Vilken trevlig middag och vad gäller maten här har jag testat och vi var väldigt nöjda. Roligt att så många kunde komma.
Vad gulligt av maken att komma hem med lite vår i form av tulpaner.Verkligen- Och tulpaner är ju vår.
Här åkte julen ut till nyår. Nåja, det var bara adventsljusstakar så de var snabbt borta.
Kämpigt med två jobbhelger. Men heller inte lätt att ha koll på tiderna så att de stämmer.
Verkligen ett fiasko hur landstinget och kommunerna behandlar sin personal inom sjukvården-
Ja, bonuspengar om ni jobbar extra vore ju en bra grej.
Önskar dig en lugn natt.
Kram

Anna i Portugal sa...

Fantastisk uppslutning på middagen! Jag blir ledsen och bedrövad när jag läser om bemanningsproblemen som fortsätter i svenska sjukvården.

femfemman sa...

Tulpaner i blandade färger. Klar favorit
Det är väl så att man ser det som en ren besparing när någon är borta från jobbet. Så funkar det i skolans värld också. Att andra får jobba häcken sv sej, det ser de inte...för skygglapparna är på Ha ett fint arbetspass!

Ami sa...

Vilket jättegäng 😃 och trevligt såg ni ut att ha det. Så lyxigt med tulpaner från maken. Kram