lördag 14 januari 2023

Ur led är sömnen

 
Vaknade redan klockan 05 i morse, då hade jag sovit i 4 timmar. Jag var så hungrig på frukost, och visste att det fanns hjortronsylt hemma, och blev så sugen på havregrynsgröt, så jag gick upp i ottan och åt frukost. När klockan närmade sig halv elva på förmiddagen ,då blev jag trött , och gick och la mej och sov igen...och vaknade när klockan var 15! Gissa om jag fick bråttom upp för att jobba med jympaprogrammet! På måndag är det premiär, och nej, nåt betalt i form av pengar får vi inte som funktionär på F&S, men vi får träna gratis och kläderna får vi.

Orsakullans bloggutmaning fortsätter: 

  1. 13. Ett livsöde…
  2. Tänker på Lena Einhorns bok som handlar om hennes mamma Nina.
  3. Ninas resa - En överlevnadsberättelse, är en bok skriven av Lena Einhorn.[1][2] Den är utgiven 2005 på Bokförlaget Prisma (ISBN 91-518-4445-1) och handlar om Lena Einhorns mor, Nina Einhorns (då Nina Rajmic) och hennes liv från andra hälften av 1930-talet och cirka tio år framåt. Nina Einhorn var en av mycket få överlevande från Warszawas getto, och boken beskriver mycket innehållsrikt Ninas liv före kriget, i gettot och som gömd efter flykten från gettot.

 ...minns att jag blev väldigt tagen av denna berättelse.

  1. 14. Fler borde göra som…
  2. ..katter...njuta lite mer ....

9 kommentarer:

Ditte sa...

Skönt att du kunde somna om. Och säkert var det hjortronsylten som bidrog.
Lycka till med gympapasset och det blir säkert bra, Men vet ju av erfarenhet att det är mycket som ska stämma.
Boken känner jag väl till och har läst. Så bra!
Varm kram

femfemman sa...

Brukar ta lingonsylt till havregrynsgröt. Hjortronsylten får bli till våfflor.
Gott att somna om! Det gör maken ofta, då han ätit frukost... någon timme före mej. Kram

BP sa...

Vilken tur att du lyckades somna om. Det kan inte vara lätt att jobba natt och få sömntiderna att stämma.
Visste inte att ni jobbar ideellt på F&S. Trodde att ni gympaledare fick viss ersättning. Inga stora pengar, men ändå "timlön". Nu vet jag att ni inte får det. Lite (läs: mycket) synd tycker jag, för ni lägger ju ned massvis med tid på både förberedelser och själva passen.

Geddfish ♥ sa...

Det där med sömnen ja. Jag själv har blivit nattvandrare. Tre sömnpass och igår efter påklädning somnade jag om, utan frukost och sov till 12.30!
Numera är väl den mesta hjälpen ideell och man gör det som ligger varmt om hjärtat, kanske med en liten fördel.
Kram😍

Hannas krypin sa...

Vad gott det låter med hjortronsylt på havregrynsgröt. Vad länge du sov, så skönt ju men kan tänka mig att det blev lite stressigt med.

Anni sa...

Hjortronsylt på havregrynsgröt!!! Vilken lyxlirare du är <3

Ninas resa har jag också läst, minns hur stark den var. Såg filmen också, med inslag av journalfilm. Strax efter såg jag Polanskis film Pianisten, som var som en kopia av Ninas resa - i alla fall början av den. Det var som att Polanskis föräldrar och Ninas familj levt som grannar, vilket de kanske gjorde.

Znogge sa...

Skönt att du kunde somna om igen efter den goda frukosten för annars hade det blivit alldeles för få timmar. Själv hade jag nog aldrig kunnat arbeta natt men jag utgår från att det ändå blir en vanesak.
Hoppas passet gick bra.

Kram och god söndag!

Anna i Portugal sa...

Hjortronssylt var längesen jag åt! hade nog inte ens tänkt att den funkar på havrgrynsgrönt. Glass hade blivit mitt val, men inte kl. 5 på morgonen. Tack för svaret om ersättningen. Då gäller det att vara riktigt engagerad, fast gratis träning är så klart värt mycket också.

Guldkryckan sa...

Hoppas på att få bli en innekatt i nästa liv med mycket knacks i matskålen och gott om vatten.
Två slavar som fyller på skålarna flera gånger om dagen vill jag ha också. ;)

Sömnen blir ju som den blir när man nattarbetar, tur att det fungerar bra för det mesta.

Ha nu en fin söndag. :)