fredag 6 januari 2023

Fem en fredag

 Elisamatilda kör vidare med "fem en fredag" som idag har temat : In med det nya!

1. Vilken är din närmsta nya plan för året?

Att snickra ihop ett nytt jympapass. 

2. Vad är något du vill göra under 2023?

Resa! Och såklart få följa Samuels utveckling.

3. Vilka tre ledord har du för 2023?

Härmar Elisamatilda lite där : Glädje, stressfritt och njutningsfullt.

4. Har julen åkt ner än?

Nej, hade tänkt ta ner julen efter nyår, men än är den uppe!

5. Hur brukar januari kännas för dig?

Kall och lång, för några år sedan så åkte vi till Gran Canaria i januari i ett par år, men märkte att vädret var lite sämre även där under januari månad, så numera väljer vi att åka dit i november istället, lite varmare och lite fler soltimmar. 

Just hemkommen från ett restaurangbesök i stan, här vid Hötorget kommer bussen som tar mig hem till Frösunda, så smidigt!


Fortfarande lite julfeeling på Kungsgatan.


Vi var 30 tjejer från jobbet som överraskade vår uska C som nu väljer att sluta hos oss av många skäl, bl.a har hon 10 mil TILL jobbet och har jobbat heltid natt, bara det är galet! I fem år har hon pendlat ( och hon kör bil!) , men nu går det inte längre, sömnen funkar inte, och så dessa långa körningar.

Gissa om hon blev överraskad när vi satt och väntade på henne på restaurang Tabbouli, en libanesisk restaurang med en fantastisk avsmakningsmeny....


Det kom röror , kyckling, lamm, kebab,,,på löpande band, jösses så mätt jag blev!

Jättekul att träffas så många från jobbet privat, men tyvärr...med min dåliga hörsel så hörde jag så gott som nästan ingenting som sas, de höll tal för C, men jag hörde inte. Det blir ett surr på en restaurang, så det är nästan omöjligt att höra ens vad den närmsta grannen säger. Men ändå, det är så kul att få träffas utanför jobbet, så jag valde ändå att vara med ikväll, och jag fick ju krama C och berätta hur mycket jag kommer att sakna henne.

12 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

fina ledord, god fortsättning!

znogge sa...

Så fint att ni avtackade er kollega. Att pendla så långt låter verkligen som en utmaning. Tråkigt att du inte hörde så bra men fint att vara med ändå.

Kram och god kväll

femfemman sa...

Tråkigt att du missar en del av pratet. Det gör faktiskt jag ocksåbom det är för stimmigt. Annars inga problem att höra.
Trevligt att träffas utanför jobbigt. Och då lång resa...... förstår att det inte funkar.
Libanesiskt! Jättegott! Kram

Klimakteriehäxan sa...

Har fattat att det inte är gjprt på fem minuter att sätta ihop ett jympapass. Allt ska ju klaffa och musiken ska hjälpa deltagarna att lyfta på benen och böja på knäna! (jag har gått på många pass i mina dar men inte nu)
Jag är som du: vill resa, och har julen kvar.
Antar att du inlett 2023 med att ta emot nya små människor, så fint!

Äventyret framtiden sa...

Så gott allting ser ut. Vilken lycka att du kör jympapass med tanke på midjemåttet :)
Fint att ni träffades så där festligt även om du hörde dåligt/ingenting . Tio mil till jobbet är långt, ca 2 timmars väg eller hur?
Här är julen också kvar ännu, imorgon börjar nedtagningen.
Kram

Paula sa...

Men vilken härlig avslutning med stor uppslutning och uppskattning hon fick! Vet du, även jag som har god hörsel har jätteproblem när det är mycket bakgrundssurr och man inte kan se den som talar.Trist men så är det när många samlas. Du är allt lite kräsen som tycker att Gran Canaria inte är så soligt i januari, haha! Jag har aldrig varit på solsemester på vintern, men skulle gärna möta våren lite längre söderut bara för att få känna på....
Kramen

BP sa...

Ni verkar vara ett helt härligt gäng på jobbet. Å vilken tjej! Att hon orkade pendla20 mil/dag eller rättare sagt natt i hela fem år. Det hade jag aldrig mäktat med. Så kul att ni bjöd henne på sen "sista kväll med gänget". Osis såklart att du inte kunde följa med i konversationen, men huvudsaken var ju att du var med:-)

Jympapasset är väl i det närmaste klart eller... Ja, det är inte bara du som vill resa i år. Gissar att flygbolagen äntligen får skratta igen hela vägen till banken;-)

Instämmer helt med ditt omdöme om januari - månaden är ett stort BLÄ;-) Har samma erfarenhet som du vad gäller Gran Canaria och Teneriffa under januari. Konstigt nog är det betydligt bättre i Benidorm.

Anna i Portugal sa...

Ja januari är en kallare och mer ostadig månad även i södra delarna. Vi har haft en fantastisk första vecka av januari, men ett par dagar regn kommer det nu, sen gött väder igen. Och kyligare luft.. runt 15-16 grader (fast GC har nog varmare än oss)

Violen sa...

Lycka till med gympapasset! Det kommer många att få glädje av. Jag gillar januari månad för man börjar ana ljuset och förhoppningarna om ett bättre år tar fart, men det vete katten hur det blir som världen ser just nu.
Så trevligt det ser ut där ni sitter runt bordet och äter och pratar.
Ha det gott!

Ditte sa...

Vilken trevlig kväll! Och så god mat!Och så roligt för er uska att bli så överraskad. Men full förståeligt att hon inte kan ha denna resväg-
Kan tänka mig att det blev surrigt i din öron ooch ett långbord är ju än knepigare än ett runt.
Kul med bussen. Den går hem till oss också. En bra långlinje. Fina bilder från din kväll-
Roligt att läsa dina svar-
Känner igen mig med att vilja resa och även hänga med i barnbarnens utveckling. Men de är ju stora nu.
Och för lilla Samuels del blir det mycket som händer detta år.
Visst ska vi har det bra.Livet pågår här och nu.
Här åkte julen ner till nyår . Och i princip var det bara adventsljusstakarna.
Önskar dig nu en skön lördag-
Varm kram

Mrs Calloway sa...

ser väldigt gott ut det där. även vi har en liten libanesisk restaurang med mycket gott och med gott renommé. var faktiskt på fest igår tillsammans med min svägerska med samma implantat som du och jag tyckte att hon hörde förvånansvärt bra även om alla runt omkring henne stojade och stimmade högljutt. är det en färdighet en övar upp? synd att du missade talen. men roligt för uskan att du deltog. god fortsättning på 2023!

Kina sa...

Bra ledord för året.
Visst är det kul att gå ut tillsammans, men precis som du så blir det bara ett sammelsurium för mig också. Då anstränger jag mig så mycket så jag blir helt slut. Det är ju inte bara prat från många, det är också skrammel av bestick/porslin och dessutom oftast ganska hög musik som spelas. Lägger i alla fall restaurangen på minnet för menyn såg läcker ut. Ha detgott!