fredag 24 maj 2024

Kärt besök på Vendelsö och fem en fredag

Visst är det fantastiskt att farmor Susjos har fått gunga med Samuel i en dubbelgunga idag, vi skrattade lika mycket båda två, jätteroligt!

Resan till Vendelsö blev lite annorlunda dock, vid Stockholm Södra fick jag stiga av pendeln, för den väntade på ett elfel längre fram. Gick till närmaste t-bana, som var Mariatorget, åkte därifrån till Slussen, bytte till grön linje mot Gullmarsplan, sen en buss till Vendelsö. Vid busshållplatsen stod Samuel , mamma och lillebror och väntade. Sååå mysigt att ses i det vackra vädret, regnade gjorde det i natt, nu var det varmt och skönt igen och vi kunde leka i lekparkerna. När sonen kom hem från jobbet så skjutsade han mej till Vega, pendeltågen gick....men oregelbundet, vägen hem tog 1 1/2 timme...men till slut så...runt 19-tiden, så var jag hemma igen! Haft en underbar dag på Vendelsö, men oj va trött jag är nu!

Elisamatildas "fem en fredag" har idag temat : överskott.

1. Vad har du haft för mycket av i livet på sistone?

Maj månad har varit full av roligheter, ESC i Malmö i en vecka, födelsedagsfirande för min man och kryssning med Viking Glory, så kanske det har varit lite för mycket roligheter på sistone, eller kan man ha för mycket kul?

2. Vad var droppen som senast fick bägaren att rinna över?

Man blir lite trött på pendeltågstrafiken...

3. Hur hanterar du en stressad känsla?

Ut och promenera är inte dumt alls då!

4. Vad går på sparlåga just nu?

Min träning, tyvärr...

5. Hur tar du hand om dig själv?

Det viktigaste som nattarbetare är sömnen, sover gärna 9 timmar !
 

8 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Det går inte att ta miste på vem som sitter på gungan mittemot dig!
Pendeltågstålamod? Finns det något sådant ord?
Sov gott Susjos, dröm vackert!
Kram

BP sa...

Hahaha! Du har då verkligen barnasinnet i behåll, vilket Samuel tackar för:-)
Både igår och idag stod tågtrafiken still på grund av ett eller fler elfel. Igår var det bara SJ som drabbades, men idag stod visst all tågtrafik still. Det tog bästisen Yvonne två timmar att komma hem från jobbet vid Odenplan... Pendeltågstrafiken är ett elände. Med alla dessa återkommande störningar kan man knappast uppmana förortsbor att låta bilen stanna hemma och resa kommunalt.

Nej du Susjos, man kan ALDRIG ha för mycket kul, däremot kan man har för mycket tråkigt.

Jag har aldrig jobbat natt, men nu som pensionär har jag inga problem alls med att sova mellan 8 och 10 timmar. Klara enstaka nätter med 5-7 timmars sömn, men sedan är det kört. Har alltid haft det så - på gott och ont.

Hanneles bokparadis sa...

Så mysigt sällskap! Jag har hämtat 2- och 3-åringen på förskolan, gett dem mat och lagt dem, fast storasyster ville vara vaken.
Sömn och bra mat är viktigt.

Paula sa...

Jadu, inte kan man ha för mycket roligheter så länge de fortfarande känns kul. Men lite återhämtning nu o då är nog förutsättning för att orka med. Och lite barnbarnshäng förstås! Pendeltågen är inte de enda tåg man blir trött på. Upptäckte det när jag åkte förra veckan, det var ändrade tider, ändrade rutter, inställda tåg ja hela tjolabaletten. Satt som på nålar för att hinna med tågbyte, fixade det med två minuter tillgodo. Undrar om jag också är nattarbetare, jag sover gärna 9 timmar, h ihi
Kramen

Hannas krypin sa...

Min träning går också på sparlåga. Nu har jag ingenting att skylla på längre när skolan är slut. Måste ta tag i mig själv igen.

Znogge sa...

Vilken härlig dag det blev med barnbarnen. Lite jobbig resa fram och tillbaka bara men det tar man gärna.

Önskar en god lördag nu!

Guldkryckan sa...

Lite knepigt med möjligheterna att fortsätta sin färd när ett tåg, eller vad det nu är, upphör att fortsätta sin färd enligt schema.
Jag hade avlidit av stress antagligen, men så är jag ju inte boende i Stockholm förstås, ni är mer stresståliga än oss här på västkusten.

Sömn är viktigt, fattas bara.

Ha nu en fin fortsatt Lördag. :)

Ditte sa...

Verkligen en lyckad dag! Men trist med felet på pendeln som gjorde att resan tog så lång tid. Å andra sidan lite sightseeing.
Kul att gunga och leka med Samuel, givetvis uppskattat av er båda. Och fint att du kan ta dig kommunalt till Vendelsö, även om det inte direkt går på räls.
Kul att läsa dina svar och att ESC var lyckat förstår jag . Ja, både pendeltåg och tåg kan en bli irriterad på. 3 och 4 känner jag igen mig i.
Önskar en skön lördag.
Kram