måndag 20 maj 2024

Läkarbesök och födelsedag

Idag var det äntligen dags för läkarbesöket på hörselrehabiliteringen på Rosenlunds sjukhus, min läkare förstod mitt problem med hörseln på jobbet och troligen nackspärren som kommit av det, så nu ska jag boka tid hos en sjukgymnast, och blir 25% sjukskriven över sommaren- vilket nog inte blir så kul för min arbetsgivare att höra, men jag måste ju tänka på min hälsa...
Gick ut på en promenad på eftermiddagen, mycket svalare ute idag. Syrenen blommar nu även här och doftar underbart!

 
Idag är det då alltså min mans födelsedag, och jag passade på att köpa ett SL-kort och ladda den med 10 resor med pensionärsrabatt!

Ikväll ska jag vidare till jobbet, och i morgon bitti berätta om min sjukskrivning...

10 kommentarer:

Znogge sa...

Hälsan måste alltid komma först och den är viktigast. Förvisso ställer det väl till det för arbetsgivaren men det får man bortse helt ifrån.

Vilken bra present till maken :D

Önskar en god arbetsnatt nu!

Kram

LillaSyster sa...

Bra att du tänker på dig själv =)
Det är alldeles underbart ute nu både för öga, näsa och själ. Ha en bra jobbnatt. Och du, klart att du ska knacka på nästa gång du är utanför Paulaz hus.

femfemman sa...

Det är klart att man måste tänka på sig själv i första hand.
Underbart i naturen så här års.
Bra present! Grattis till maken! Kram//Anna-Lena

Ditte sa...

Visst måste hälsan komma i första hand. Absolut! Och jobbet är nog inte så noga med just den delen. Bra att kontakta en fysioterapeut och där kan du säkert få en hel del hjälp. Hopps.
Kul med SL kortet med pensionärsrabatt . Säkert uppskattat.
Önskar dig nu en ok jobbnatt.
Kram

BP sa...

Visst är det idag som din man fyller år "på riktigt"!? Stort, stort GRATTIS! Undrar om han uppskattar SL-kortet med pensionärsrabatt - hahaha;-)
Man har ju bara en hälsa, och den ska man vårda ömt tycker jag. Det är inte kul att vara hörselskadad, och om det leder dessutom till belastningsproblem så är det definitivt dags att göra nåt åt det.
Sjukgymnaster däremot tror jag inte mycket på (av egen erfarenhet). Däremot skulle jag försöka få en remiss till en naprapat.

Nu återstår att önska dig en dräglig natt.

PS. Visst var det rejält mycket kallare idag - bar 13-14 grader. DS.

Anna i Portugal sa...

Hoppas chefen förstår att din hälsa så klart går före allt. Personalproblemen på jobbet är ju inte ditt ansvar. Krasst. Men så är det ju. Och din hälsa får du inte tillbaka om du tappar bort den på vägen. Kram

Geddfish ♥ sa...

Det är väl ingen arbetsgivare som gillar en sjukskriven personal, men en deltidssjukskrivning på 25 procent är väl ändå så godtagbart, kan jag tycka. Hälsan går först, för den enskilde.
Jag vet, jag har också hörselnedsättning, om än inte så grav, men tillräckligt jobbig för mig. Sen har jag dessutom synnedsättning. Ibland ville jag gömma mig, haha.

Grattis till din make, det är fint att bli pensionär, bara fördelar, tycker jag!
Kram, ha det fint 🌺

Hanneles bokparadis sa...

inte ska du ha nackont... pensionärsrabatt är toppen, vi göteborgare åker gratis vissa tider och på helgerna.

Annika sa...

Absolut, hälsan före allt annat. Tufft för ditt jobb visst, men hälsan är viktigast ändå.
KUL och passande present denna dag, hihi!!
Grattis till maken!
OCH vilka underbara blommor på dina foton.
Kramar!

Paula sa...

Arbetsgivare blir sällan glada, men det gör de om personalen mår bra och gör ett bra jobb. Och det är ju det du orkar göra om du slipper slita så! Kram