lördag 8 juli 2017

Bortsprungen Maja

Ett foto från förra gången vi var på landet. Idag försvann Maja i flera timmar, gissa om jag var orolig, hon brukar hålla sig nära huset. Igår kom det tre katter in på tomten, och jag fick jaga iväg dem. Troligen blev Maja bortjagad idag, och har legat gömd. Helt plötsligt dök hon upp igen sent på eftermiddagen när vi tog fram kycklingen som skulle marineras till middagen. Men hon är så vaksam, och nu ikväll ligger hon i min famn i fotöljen vilket hon aldrig brukar göra! Så skönt att hon är tillbaka! Dagen har bjudit på sol, så bikinin kom på för första gången i år! En joggingtur på grusvägarna har det också blivit. Å så lite grillat ikväll, tacksamma att få vara här på landet, och att Maja är tillbaka!

6 kommentarer:

BP sa...

Det jag har läst på olika bloggar är ju att katter gör som dom vill - de är oberäkliga liksom har jag förstått. De kommer och går som de vill. Har ingen erfarenhet av katter alls, så jag vet inte.

Men jag förstår din glädje och lättnad när Maja dök upp igen. Å att hon ligger i din famn är väl tryggheten som hon längtade efter när hon var på "äventyr".

PS. Jo då, det var verkligen "bikinitemperatur" om det hade varit soligt, vilket det inte var. Åtminstone inte här. Kul att du hade sol iaf:-) DS.

Ama de casa sa...

Åh vad du skrämdes där med rubriken! SKÖNT att hon är hemma igen! Det är verkligen oroligt när dom är borta på det där viset.
Hoppas dom dumma katterna håller sig undan idag.

Ha en härlig söndag med mycket kattmys :-)

Villa Frejas bokblogg sa...

Så skönt att hon kom tillbaka!

Ami sa...

Så skönt att hon kom tillbaks! Jag blev också skrämd när jag såg rubriken och tänkte att hon hade försvunnit helt och hållet!
Kram

Geddfish ♥ sa...

Jodå, det har vi varit med om.
Katter är egna små varelser, gör helt som de behagar.
Har allt några exempel, som jag inte ska dra här.

Sköt om er nu, både tvåbenta och fyrbenta, skyltsöndagskram!

Anni sa...

Hoppas att hon inte blir bortskrämd fler gånger - det där är ju hennes revir!