fredag 21 juli 2017

Semesterstart med blandade känslor

Mittemot huset där sonen ligger finns förlossningen på DS, de ringde i natt och ville ha hjälp, liksom tre andra av Sthlms sjukhusen, vi kunde hjälpa till med en patient, men sen hade  vi också fullt. Igår hade de på mitt sjukhus hänvisat en kvinna till Uppsala och en kvinna till Eskilstuna! Har hört att dessa veckor som nu kommer så beräknas ännu fler kvinnor att föda, så det var lite skönt att gå på semester i morse.

I detta hus finns sonen just nu. När jag vaknade idag så åkte hela familjen dit för att hälsa på honom.

Nu får han näring direkt in i blodbanan, och två stackars näringsdrycker via munnen per dag. Hoppas han snart känner sig piggare. Nya mediciner är insatta idag, bland annat ett biologiskt läkemedel också direkt intravenöst. Så vi hoppas innerligt att inflammationen lägger sig nu! Är så glad att vi åkte in i måndags och att jag såg till att han blev inlagd och nu får specialiserad vård .

Efter sjukhusbesöket så inhandlades vår middag. Lite svårt att glädjas åt semestern, men det är skönt att få vara ledig nu!

10 kommentarer:

BP sa...

Känner mycket väl igen byggnaden och avdelningen där sonen ligger - 8:e våningen, avd. 92 på DS, eller hur...
Hoppas, hoppas att allt går bra för honom. Vågar man fråga vad han har drabbats av? Nej, du behöver inte svara. Är inte nyfiken, bryr mig bara...

Såååå skönt ändå att du började din semester idag med tanke på hur stressigt det kommer att bli på förlossningen på KS...

Comsi comsa sa...


Tror allt blir bra, sonen är ung och vården är bra. En stor kram till oroliga mammahjärtat. 😍

Ditte sa...

Skönt för dig med lite semester, men visst är det bedrövligt att förlossningssituationen är så illa som den är vad gäller platser och även vad jag förstått tillgång till personal. Men vilka arbetsvillkor!!!
Skönt att sonen får god hjälp och hoppas nu att han svarar bra på medicineringen.
Klart att du är orolig men nu är han på rätt plats och förhoppningsvis med rätt hjälp.
Stor kram!

Geddfish ♥ sa...

Först och främst en stor varm kram, det kan du behöva, ja hela familjen 💛 Vet hur det känns att vara orolig för barnen, som är ens allt.
Men det ska bli bra, ska du se.

Läser i massmedia också om förlossningsexplosionen i Stockholm. En del söker sig ifrån stan och vill föda i andra län. Hur har det blivit?
Måste kännas underbart att ha gått på semester nu!
Solig kram 💛

Emma, Sol som sol? sa...

Tänk att det aldrig löser sig det där med förlossningsplatser osv. Det var samma sak när sonen skulle födas (han är ju 12 nu), då var det också kaos och de ville skicka mig till Danderyd. Jag vägrade och de såg väl på mig att det var inte läge att diskutera med mig. :) Stackars personal. Nej, jag var inte otrevlig. Tror jag. Mycket är förträngt från den "upplevelsen".

Bra att de har diagnosticerat din son nu. Jag hoppas också att det är något man kan komma tillrätta med, magar som krånglar är verkligen bland det värsta för det går liksom inte att ignorera på det sätt som man kan göra med en ond fingertopp.

Trots allt som är jobbigt i din omgivning just nu så hoppas jag att du får en fin semester, att du får sova minst 8 h per natt, göra det du tycker om och att solen bryter igenom.

Villa Frejas bokblogg sa...

Har de kunnat ställa en diagnos ännu?
Hoppas du får en bra semester.

Ami sa...

Så skönt med semester för dig! Tror du behöver det!
Tänker på er och sonen och hoppas allt blir bra!
Kram

Gemsofmylife sa...

Förstår att du inte känner dig fullt glad oron över ens barn finns alltid och även fast man vet att dom får bra vård är man orolig, jag vet...
Jag hoppas att han får hjälp och att kroppen ordnar till sig, att inte kunna ta upp näring är hemskt och jag hoppas att dom fixar det nu innan han får åka hem.
Stor varm KRAM till dig och familjen finaste

znogge sa...

Läser i kapp nu och förstår oron för sonen. Hoppas att adekvat vård gör att han snart är på benen igen. Även stora barn har man oron för...

Kram

Anni sa...

Vilken tur för din son att han har en så bra mamma som inte ger sig <3 Tänker på er <3