tisdag 2 juli 2019

En bra tisdag!

Här gäller det att ta tillfället i akt så man hinner få träffa sina "barn"-numera vuxna killar. Ikväll var en sån kväll när både jag och min man var lediga, tursamt kunde killarna och en flickvän komma över och äta middag med oss! Gjorde det enkelt med färdiggrillad kyckling och potatissallad med en melon och fetaostsallad till, och så lite jordgubbar och glass till efterrätt. Härligt enkelt och underbart att få träffa dem!

Parkeringen hoppas vi är tom nu, mailade kontaktpersonen som förklarade att volvon visst glömt bort att den bytt plats den 1 juli ( man kan visst stå i en byteskö också om man vill byta till en större eller mindre parkeringsruta!). 

Å så måste jag förklara varför vi på förlossningen "bor" så nära akuten och operation: ambulanserna åker ju alltid in via akuten, även med våra patienter, så är det något väldigt akut kan vi springa ner till akuten och utföra ett omedelbart kejsarsnitt där på plats, och ambulanspersonalen kan också snabbt via akuten komma upp till oss med patienten som de har kört in med via akuten.
 Operation är vi i behov av att ligga väldigt nära, trots att vi nu även har en operationssal på vår avdelning så behöver vi även snabbt komma till operation om någon t.ex blöder väldigt mycket, om moderkakan inte släpper och måste tas ut på operation , ja det finns flera tillfällen där vi snabbt behöver komma till operation.

Avslutar dagen med lite fotboll på TV, vinner USA över England tro?

5 kommentarer:

BP sa...

Kan säga att det var en väldigt aptitlig bild till din förklaring om akutens placering;-) Tack för den! Ja bilden och förklaringen alltså. Hade aldrig tänkt i sådana banor. Har visserligen besökt akuten ett antal gånger, men aldrig BB. stort tack för den förklaringen. Kan bara säga att BB ligger långt ifrån akuten på DS, väldigt långt. Operationen där vet jag inte ens var den finns. Vill inte veta heller;-)

Kul med sönerna hemma hos er. Så fint du hade dukat:-)

Måste säga att England gav USA en match. Ett mål bortdömt på hårfint offside åsså den missade straffen. Kan inte låta bli att tycka synd om England. Max otur, men USA var helt klart det bättre laget. Antar att den olyckliga straffskytten Houghton lär inte sova många minuter i natt.

Kanske får Sverige möta England, vem vet. Å med mittbacken som fick rött kort ökar det ju chansen att vinna brons. Även om jag hoppas innerligt att det blir seger mot Holland och final mot USA.

Ama de casa sa...

Trevligt att träffa "barnen" över en bit mat - som såg väldans smarrig ut :-)

Har inte tänkt på placeringen av avdelningarna sinsemellan, men för första gången måste jag nog säga att den planeringen verkar väldigt bra på NKS. Annan planering (antalet platser mm) får dom INGET beröm för.

Det var verkligen snubblande nära för England, en bra och spännande match! Höll på dom engelska tjejerna, och ikväll kommer jag att hålla ÄNNU mer på ett annat lag. Du kan aldrig gissa vilket ;-)

Ami sa...

Så mysigt att träffas. Och det ska vara enkelt så man slipper stå i timmar vid spisen.
Bra att ni ligger så nära akuten om det skulle inträffa något!
Kram

Znogge sa...

Så trevligt att få umgås med sönerna och en flickvän. Smidigt att göra det enkelt för sig dessutom.
Självklart finns det en förklaring till varför avdelningarna är placerade på ett visst sätt vilket är bra.

Kram

Ditte sa...

Mysigt att få till en spontanträff med vuxna barn. Och lika bar att passa på när alla kan. Gott såg det ut att vara.

Tack för förklaringen. Låter ju som väldigt logiskt och praktiskt att ha nära till akuten och ytterligare op.salar. Men när det blir bråk och annat med polisinsatser känns det förstås mindre upplyftande.

Såg också fotbollen , men USA gick hem med segern. Undrar hur det går i kväll mellan Sverige och Nederländerna. Rysligt spännande!