fredag 12 juli 2019

Så var tre nätter gjorda...

 Jo, det funkade att cykla till jobbet med den onda ryggen, den börjar bli bättre, och jo, jag har lånat hem en tens-apparat över helgen, säg inte det till någon! ( vi har fyra stycken på jobbet, så de ska nog klara sig!)  Natten var "som tur  "ganska lugn, vi var två barnmorskor för lite, så vi hade inte mycket att spela med. Liksom förra natten var telefonen tyst under förnatten, och på morgonkvisten började det ringa i ett!  Hänvisade ett par till Södertälje, för i stan var det fullt som vanligt! Hade huvudvärk redan igår när jag vaknade, knappt att Ipren och alvedon hjälpte, och i morse när telefonen gick varm så kom huvudvärken tillbaka. Man får lätt vätskebrist när man jobbar natt och dricker för lite, sen sover man ju hela dagen och hinner liksom inte "dricka i kapp" plus att man inte sover så många timmar på dagtid, inte konstigt att man får huvudvärk, och den var kvar när jag vaknade idag, och vill inte riktigt ge med sig.
...tacksamt då att jag hann beställa mat på nätet igår, som kom idag på eftermiddagen!

Bjuder på en skylt redan nu fast det inte är skyltsöndag, för just så känner jag mej nu, heelt slut! Men är ändå glad, för nu är jag ledig och kan återhämta mig, och ryggen känns bättre. Synd nog så är inte jag och min man synkade, för han jobbar i helgen!

5 kommentarer:

Ditte sa...

Fint att din rygg och musklerna känns bättre. Och perfekt att låna hem tens apparaten. Och vad gäller den är mina läppar förseglade...Bra den hjälper så.
Förstår att ni har det kämpigt med brist på barnmorskor och överbeläggningar. Inte konstigt att du får ont i huvudet. Och visst spelar vätskebristen in att du har ont i huvudet. Känns inte alls bra att du har det så.
Bra med mathem!
Önskar dig nu några vilsamma dagar.
Kram

BP sa...

Så skönt att höra att din rygg är på bättringsvägen!
Som jag har skrivit förut så verkar det inte speciellt "roligt" att jobba natt/skift. - Man befinner sig i en konstant dvala, som en kompis som jobbar som polis uttryckte det. Å då var han bara drygt 45 år gammal...

Så gå och lägg dig nu. Sov så länge du känner för, antingen i sängen eller på balkongen. Det ska ju bli fint väder imorgon. Å då du är ensam, är det ju "bara" att sova och sola samtidigt.

Kram!

Ama de casa sa...

Skönt att höra att ryggen är bättre! Bra också att du har den där tens-grejen till hands.

Ha nu en skön helg och vila upp dig ordentligt! Kanske likaså bra att ni är osynkade just denna helg när du nog som mest behöver vila.

Znogge sa...

Fint att ryggen är bättre. Nu gäller det bara att koppla av samt dricka i kapp så att huvudvärken försvinner.

Kram

Guldkryckan sa...

Jobba natt har ju sitt pris...jag vet...hade nog inte klarat det idag men det var kul när det begav sig.

Mathem.se?
Det funkar ;)