fredag 15 maj 2020

Fem en fredag

 Äldsta sonens flickvän skulle ha tjejmiddag hemma ikväll, så vad passade bättre än att sonen då kom hit på lite mat och prat. En veckosallad passade bra att göra till Libapizzorna.
 Tack vare inglasningen på balkongen så kunde vi börja kvällen med lite bubbel där, inte för kallt alltså!
 Libapizzorna blev sååå goda!
Så ljuvligt att få träffa sonen, en bättre fredag helt enkelt!

Elisamatildas "fem en fredag" bjuder denna fredag på dessa frågor:

Vad köpte du senast i andra hand?

Oj, är dålig på att handla på "second hand" butiker, eller på blocket. Möjligen var det skostället som jag faktiskt hittade på en "köp och sälj" sida på facebook. Behövde ett nyare skoställ när vi flyttade till vår lägenhet, det var alltså tre år sedan...

Vilken rätt tar du gärna en andra portion av?

Allt som är gott! T.ex ikväll av vår libapizza!

Vad är något du har dubbel uppsättning av?

Sportbehåar har jag tre av, kan inte vara utan, och hinner jag inte tvätta mellan träningspassen är det bra att ha flera.

Vilken uppföljare är bättre än originalfilmen?

Nu måste jag tänka...och kommer inte på någon film! "Postmannen ringer alltid två gånger" är ju en "remake" där originalet gjordes på 40-talet, men den tidiga filmen har jag nog inte sett, och minns knappt om jag sett den nyare filmen från 1981 med Jessica Lange och  Jack Nicholson heller , men med dessa två skådespelare måste det varit en bra film!
Sen är jag väldigt förtjust i Liam Neeson och de tre filmerna "Taken", där ettan var bra, och uppföljaren minst lika bra!

När kom du senast tvåa i någonting?

Tävlar inte i mycket, mer än Wordfeud på mobilen, där vinner man ibland, eller förlorar...kommer man tvåa då kanske?


Just ja, Orsakullans utmaning höll jag på att glömma, dagens fråga: 

Har du någon tatuering, piercing eller annan kroppsutsmyckning?

Hål i öronen, ett på vart öra. Jag var först i klassen, tjatade mej till dem. Minns att vi åkte in till en guldsmed i stan i Falun jag och mamma, jag gick i 4:an. Minns att det gjorde väldigt ont, och att ringarna sved som tusan när han satte in dem. Snett sitter hålen också, och så ont jag hade när de läkte, man skulle snurra på ringarna med jämna mellanrum, och det varade och kladdade, nej usch inga kul minnen, men hålen finns kvar!

10 kommentarer:

BP sa...

Nej, inte vill man som kille vara hemma när tjejen har tjejmiddag;-) Så duktig du är att göra egna pizzor. Är riktigt impad. Gjorde du även degen själv?
Visst går det att sitta på balkongen, speciellt om den är inglasad som din balkong är. För på kvällen när solen försvunnit går det inte att sitta på vår balkong, inte än i alla fall.

Du är en av få som gett ett svar på fråga 4. Är jag förvånad? Inte ett dugg. Visst kommer man tvåa när man spelar Wordfeud. Inte många sällskapsspel med bara två spelare som man kan komma tvåa i - tror jag;-)

tant Hannele på Hisingen sa...

man kan göra bra begagnade fynd, allt behöver inte vara nytt, inte ens bil... jag har börjat hänga sportkläder ute, tvättar inte exakt varje gång, fast har ju flera sport-bh:ar. Trevligt, vår äldste son bjöd på middag idag, sambon på tjejträff :)

Ama de casa sa...

Vad trevligt med en sån fingäst på middag. Pizzorna såg supergoda ut! :-)

Jag tog också hål i öronen men då gick jag på högstadiet. Fast dom hålen är nog igenvuxna vid det här laget. Har inte en tanke på att kolla ifall så faktiskt är fallet ;-)

Ha en finfin lördag!

dianasdrömmar sa...

Mysig kväll kram

Geddfish ♥ sa...

Skoj att läsa dina svar.
Vad duktig du är att baka pizza. Det är inte jag, men min man, han kunde, han.
Du och jag spelade nyligen ett par partier WordFeud, kul.
Kram!

Znogge sa...

Så trevligt med besök av sonen och så gott ni åt! En inglasad balkong är verkligen en tillgång.

Kram och ha en fin lördag!

Paula sa...

Så mycket gott, o därtill bästa sällskapet! Veckosallade kallar Zeida treveckorssallad men är exakt likadan, den kör jag jämnt, finns ingen godare som passar till allt. Libapizza har jag inte smakat. tror brödet finns i frysdisken, ser så onödigt stora ut för en person...
Du verkar vara en cineast till skillnad från de flesta av oss som svarar på veckans frågor! Trevlig helg o kram från pörtet

Guldkryckan sa...

Tjejmiddag har min fru aldrig haft någon, har själv aldrig haft en herrmiddag heller så vi har nog samma inställning till sådant. ;)

Inte fel med libapizza...det fungerar ju faktiskt lika bra som "vanlig" pizza.


Härligt med inglasad balkong, flyttar vi någon gång igen så är det ett krav från min sida, i värsta fall får jag bygga den själv.
Härligt ju.

Ha det bäst nu.

Ditte sa...

Vilken fin kväll med sonen på besök. Perfekt med den inglasade balkongen så ni kunde börja ute. Pizzorna gjorda på Libabröd blir ju så bra. Efter tips från dig har jag nu alltid ett par paket av dem hemma i frysen. Perfekt att ta fram om man får oväntat besök. Kan tänka mig att pizzorna blev jättegoda.
Kul att läsa dina svar och funderade lite på hur jag ev. skulle svarat.
Önskar dig en trevlig lördag.
Kram

Åsa sa...

Jamen det låter väl trevligare att säga att man blir tvåa istället för att man förlorar. :D