söndag 17 maj 2020

Skyltsöndag

Veckorna går fort, dags igen för bloggvännen BP:s skyltsöndag. Börjar med en skylt från nätet.


Denna skylt hittade vi på en av våra promenader uppe vid stugan. Tycker sista meningen är lite rolig: " För att fisken ska räcka till alla uppmanar vi att endast ta en fisk per dygn"


Såklart har jag köpt den digitala Majblomman. 

Idag var jag hem till syster och fyllde på hennes kyl och skafferi, passade på att ta en bild på en del av alla hennes skyltar som sitter på hennes kyl. Många foton/vykort jag har skickat.  Så en bild på mej från min första resa till Gran Canaria där jag får en sombrero på huvudet innan fotot togs på grisfesten, hur den har hamnat på syrrans kylskåp har jag ingen aning om, glömde fråga också!  Fin är bilden på vår pappa och oss tre syskon högst upp till vänster.

Denna bild hittade jag på facebook, i gruppen "Det gamla Stockholm" tagen av Jan Halling och visar musikanten Don Partridge på Sergelgatan i mitten av 80-talet. Jag är mest fascinerad av " Sovjetunionens turistbyrå" med en vakt utanför.

Orsakullan undrar idag i sin utmaning: Något jag är riktigt trött på just nu…
Ja, vad kan det vara... se den första skylten!
"Can we uninstall 2020 & install it again?
This version has a virus."



11 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Snyggt och bra skyltat hos dig med tänkvärda saker.
Ja, jag ville väldigt gärna starta om 2020 för redan 2 januari gick det åt pipsvängen, privat och ledsamt. Sen följde sjukdom hos närstående och sen, ja så kom coronaeländet och min yngsta kan inte gå och jobba (riskgrupp).

Men idag har jag bakat bönbröd, du! Så mumsigt, jag blev så nyfiken, jag har inte bakat på år och da´!
Kram!

Ditte sa...

Kul och varierad skyltning! Första skylten kör vi på. Visst?
Fiske skylten manar till solidaritet och visst vore det fint om fiskarna räckte. Men då får det nog inte vara strömming...DE är så små.
Majblomman har jag missat. Har nog inte ens sett reklam för den.
Så fina bilder och minnen som finns på din systers kylskåp. Och bilden dör ni syskon finns med er pappa är helt ljuvlig. Och grisfest på Gran Canaria. Hur roligt minne är inte det.
I sista bilden känner jag igen mig. Och även "Don Partridge". Han spelade mycket i Stockholm då. Kul att återvända till gamla Stockholm och minnen.
Kram

BP sa...

Första skylten såg jag även hos Klimakteriehäxan. Å då ni två är överens då hänger jag och troligen alla andra skyltare på också, eller hur!!!
Å jag som samlar på "riktiga" majblommor hade inte en aning om att det fanns en digital variant i år - ooooops. Hänger visst inte med riktigt längre;-)

Undrar hur man gör när man bara få upp en fisk per dygn. Ska jag alltså stå där tyst i flera timmar för bara en firre, nja. Tror jag "fiskar" hos den lokala ICA även fortsättningsvis;-)

Din systers kylskåp ser ut som ett fotoalbum alternativt som ett kylskåp hos en barnfamilj. Tycker om det faktiskt. Å din favo bild med din pappa är så fin. Å om det är du till höger så ser du aningen djupfryst ut;-)

Kan för allt i världen inte minnas Intourist på Sergelgatan. Däremot har jag träffat på gatumusikanten. Han brukade hänga på Tudor Arms på den tiden.

En toppen Skyltkavalkad. Tusen tack för den och skylten!

PS. Hoppas besöket hos din syster gick bättre idag än förra gången. KRAM! DS.

Anki sa...

Snyggt skyltat - speciellt den första är verkligen en önskan som man önskar skulle gå i uppfyllelse!
Ha en bra dag!
Kram

Ama de casa sa...

Ja, låt oss göra om det här året! Det är ju för sjutton vårt fyllårsår! Jag tänker baske mig ta ut det retroaktivt! :-D

Gillar din syrras kyl:-) Det finns en liknande sombrero-bild på mig... 1980 tror jag det var, på Teneriffa. HAHA!!! Kollade på bilden nu och jag sitter i pudelfrilla, gapar stort mitt i en tugga och sombreron sätts på skallen på personen bakom mig :-D

Bra skyltat som alltid :-)

Guldkryckan sa...

Hade fungerat för mig med endast en fisk per dygn, jag fiskade varje helg i ett par år, fick två fiskar på hela den tiden.
Jag är således kass på nämnda sysselsättning, men mysigt var det ju trots allt.

Sovjetunionens turistbyrå?
Oj, hade de en sådan?

80-talet var fint tycker jag trots kalla kriget.
Mycket spännande man kan gräva fram idag om det...kul tycker undertecknad åsna ;)

Ha det bra.

znogge sa...

Det var intressant med vakten där utanför. Din första skylt är klockren och jag ställer verkligen upp på det :D

Kram och ha en bra start på veckan!

Paula sa...

O jäklars, var det inte nyss 80-tal? Inte kan jag minnas Sovjets turistbyrå, ser inte alltför välkomnande ut, mer avskräckande! Kylskåpsdörren är underbar, precis så ska det vara, ett axplock ur livet! Det är många som avinstallera detta året, jag kan bara hålla med.
Kram

Susanne sa...

Alltså första skylten!! DEN kör vi på för visst ska vi väl radera ut allt virus... Måtte det snart vara över!
Härlig bildkavalkad :)

tanthuset.blogg.se sa...

Jaaaa, vi trycker på delete och gör om, gör rätt!! Så jag håller med dig, så trött på detta och dessutom den kalla våren. Vilka fina skyltar på systers kyl, det visar hur älskade ni är <3 Sen var jag tvungen att googla på Don Partridge, namnet klingade ju bekant och mycket riktigt, han hade nån hitlåt på listorna där ett tag :)
Fint skyltat <3 Ha det så gott nu :)

Freedomtravel sa...

Den översta skylten är ju fantastiskt bra! Gillar bilden med Sovjetresebyrån också! ;)