onsdag 13 maj 2020

Nu ger vi upp...

 Det blir en skylt så här på en onsdag, för just så här känns det, att februari har återkommit! Snöblandat regn och knappt en plusgrad på landet när vi vaknade i morse.
Visst kan det vara mysigt att sitta i stugan och elda och ha det gott ( förutom att det är himla kallt att gå ut till utedasset i denna kyla!),  men detta väder ska visst fortsätta ett par dagar till. Så idag gav vi upp. Vi packade och städade ut stugan och begav oss hemåt

Pionerna är på gång, men ännu är det en bit kvar. Liljekonvaljerna brukar vara uppe vid den här tiden, det finns massor med blad, men knappt några blommor syns till.

Jag visste också att idag och i morgon finns det tider att åka in till jobbet och vara med i denna studie, som alla vi kollegor vill . Ikväll mellan 19-21 fanns det möjlighet att ta dessa prover, så jag åkte in till jobbet ikväll och är nu med i studien. Men vad jag förstår tar det väldigt lång tid att få svar på proverna. 

Avslutar med en bild från ett varmt Stockholm i maj 2016, då ESC gick av stapeln.

Orsakullan undrar idag i sin majutmaning: Hur ser din matlista ut?
Pinsamt nog så gör jag aldrig matlistor, om det nu betyder vad man ska äta i veckan?
Vi är ju bara två, så några större matlistor behövs inte. Ser till att det finns frukt, morötter,  ägg och keso hemma, så klarar jag mej ett tag! 

7 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Jag tror att Lidköping har haft bättre väder, faktiskt även om det är kallt för säsongen. Ja, igår var en riktig skitdag men idag acceptabel.
Trist att behöva åka ifrån stugan med den orsaken: vädret.
Mångt och mycket är inställt.
Kram

BP sa...

Helt rätt! Gissar att ni kom hem till Solna lagom att se en blå himmel, alltså den som uppenbarade sig vid kl 17:30 idag. Nej, att gå till utedass är tillräckligt illa när det är varmt, måste vara ännu värre i det här vädret. Så välkommen hem. Här kan ni åtminstone gå och äta på MoS, eller hur:-)

Bra att du gick med i studien. Har man chansen att delta i sådana studier så ska man ta den, om inte annat för att veta om du haft Corona utan symptom och därmed är immun.

Nej, matlistor gör vi inte heller. så himla tråkigt. Mycket roligare att "spontanäta", eller hur:-)

Paula sa...

En vår som denna då alla uppmanas att hålla avstånd och inte umgås annat än utomhus, ja då spelar våren oss ett spratt och ger oss allt annat än mysigt vårväder. O vad gör man åt det? Inget, men klaga får man faktiskt göra även om det är till ingen nytta. Att sitta på utedass o frysa är verkligen ingen höjdare. vi hoppas på bättre tider! Kram

Freedomtravel sa...

Snön alltså ... har typ inga kommentarer om den ;) Toppen med forskningsstudien!

Ama de casa sa...

Fy vilket trist väder... Här regnar det idag men det ordnar nog upp sig framåt dagen. Igår var det superfint :-)
Bra att du är med i studien!

Sista bilden är verkligen härlig :-D

Ha en fin dag på hemmaplan.
Kram

Ditte sa...

Förstår till fullo att ni åkte hem. Ingen hit att ta på stövlar, paraply och regnkläder för att ta sig till ett utedass.
Intressant med studien. bra att du är med. Vet att personalen på det äldreboende i Solna där min dotter jobbar har varit med i en studie om just detta. Och den är resultatmässigt klar.
Ja, våren har tagit ledigt men jag hoppas den snart är tillbaka.
Kram och trevlig torsdag.

Äventyret framtiden sa...

Ovanligt kallt och vått är det för att vara ljuva maj. Maj kom av sig i år
Klokt val av er att ta er hemåt igen.
Ha det fortsatt bra!
Kram