onsdag 17 juni 2020

Redasin

I februari så fick jag statiner utskrivet av min husläkare, för jag har förhöjda kolesterolvärden. Har haft något höjda värden i flera år, men inte tagit någon medicin för det. Statiner som får ner kolesterolvärdena har mycket biverkningar och diskuteras mycket om man ska behöva ta det eller ej. Jag hade ingen lust att börja med dessa läkemedel utan googlade istället , och hittade Redasin, som jag började ta istället. Det är rödriset som sänker det farliga kolesterolet. Proverna jag tog igår visar att mitt höga kolesterol har sjunkit ner till normala värden! Så jag tänker fortsätta med Redasin!

Natten på jobbet blev hektisk för mej och min uska. Tiden rusade fram, och vid 05 tiden hann jag sätta mej ner och få något i magen. En pojke och en flicka hann vi med att hjälpa till världen.
Nu har jag en natt kvar innan semestern!

Orsakullan undrar idag : Mitt första jobb var som…
Oj, det kommer jag knappt ihåg, men minns att jag passade två små barn en sommar då deras mamma jobbade. Efter gymnasiet så var mitt första jobb som vårdbiträde på ett ålderdomshem i Hofors.

8 kommentarer:

BP sa...

Så smart av dig att låta bli att äta statiner. Biverkningar är verkligen inte att leka med. Kul att du hittade en ersättare utan biverkningar och är glad att dina kolesterolvärden är normala nu. Bra jobbat där!
Härligt med semester, bara en natt kvar - helt underbart:-)
Önskar dig en mindre hektisk sista natt!

Ditte sa...

Bra att du du tog en del prover för då vet du ju hur du ska förhålla dig. Och jättefint att kolesterolvärdena nu var helt ok. Men att äta mediciner med stora biverkningar när värdena är ok känns ju väldigt tokigt.
Bättre då med Redasin.
Önskar dig nu en hyfsad sista natt inför semestern.
Fnittrade när jag tänkte på mitt första jobb.
Ja, förutom barnvaktsjobb så jobbade jag i ett närbeläget snabbköp som 12 - åring och packade varor i kassar till kunderna på lördagar.
Kram

tanthuset.blogg.se sa...

Redasin...det måste jag kolla upp! Jag äter statiner och har hela tiden varit tveksam till dom, så tack för tipset!
Lycka till med jobbet nu och så hoppas jag du får en fin semester <3

Geddfish ♥ sa...

Statiner verkar inte vara något bra alternativ. Vilket tur att du forskat vidare och funnit annat ofarligt. Något så vanligt och enkelt som havregrynsgröt kan bota väldigt mycket, annars. Kosten är viktig.

Dina bönfrallor har jag börjat gilla, de är bra för allting, om man har en stark mage.

Kram!

Orsakullan som blev mamma vid 20, porslin, pudelmamma & specialpedagog sa...

Så bra att du hittade något så mycket bättre, tycker ni inom vården är bra på sådant att hitta alternativa medicineringar :). Kanske främst ni barnmorskor tänker jag som jobbar mycket med det naturliga :). Vilket jobb du gör i dessa tider med bebisar som föds mitt i covid19. Är imponerade över det.

Spännande att du jobbade som vårdbiträde, var det det som banade vägen för att senare övergå till barnmorska? :)

Ama de casa sa...

Grattis till dom braiga värdena utan att ha använt biverkningsmedicinen!

Grattis även till att du har semester när du läser detta :-D
Kram

Znogge sa...

När det gäller statiner diskuteras det mycket och biverkningarna är många därför är det verkligen kanon att du hittat ett alternativt medel som har god effekt. Bara att fortsätta på den inslagna vägen.

Kram och njut nu av semestern!

dianasdrömmar sa...

Skönt att det snart är semester kram