tisdag 30 juni 2020

Semester dag 7

 Idag är det 6 år sedan pappa gick bort. Tiden går fort. Minnena finns kvar.
 Idag var det sockor på, lite kyligare alltså och frukosten fick intas inomhus.
 Ekorren kom på besök.
 ...och jag började äntligen leta musik på Spotify till mitt höstpass på F&S, om jag nu får köra i höst?
 Jag gav mig ut på en joggingtur, tyvärr missade jag inte en av regnskurarna som kom under dagen, men skönare att jogga i ett svalare väder.

 Så spännande här på landet med fågellivet ( pensionärsvarning?). Har för första gången sett en fågel som heter Steglits, ser ut som en färgglad liten papegoja. Svårt att få med på bild bara, så det fick bli bilder via google.


Grillade ikväll under markisen, p.g.a regnskurarna.
Avslutar med en bild på ekorren igen.

Orsakullan undrar idag: Sista juni, hur är temperaturen? Ja, det var nog runt +20 grader idag, nu på kvällen är det bara +15 grader.

6 kommentarer:

BP sa...

Vilka härliga bilder på Kurre! Det var duktigt gjort, då ekorrar ju är ganska kvicka. Riktigt bra gjort!!!
Steglits har jag sett på några bloggar, men jag har aldrig sett en irl. En vacker liten sak! Tänk vilken skillnad det är att vara asfaltbonde i vanliga fall och nu bo på landet;-)
Har var det inte mera än 18 grader och nu vara 14,5 grader. Behöver jag tala om att jag frös som en hund. Liiiite temperaturskillnad jämfört med förra veckan. Här åkte strumpor, jeans och hoodie på -suck!

Ama de casa sa...

Åh! En steglits skulle jag också vilja se. Var och fågelskådade med en kompis vid Hornborgarsjön i mitten av 80-talet (jag blev tydligen pensionär vid väldigt unga år ;-) ) och då såg jag nästan en steglits. Men den flög iväg innan jag hann se den. Kompisen sa i alla fall att hon såg en :-D

Vad himla söt korren är! Dom är så roliga att titta på och att mata dom är superskoj det med. Dom gillar ostkrokar:

https://amacasa.files.wordpress.com/2012/11/112.jpg

:-D

Ha en fortsatt fin semester!

Znogge sa...

Vilken söt liten ekorre som verkar vilja vara stamgäst hos er.
Hos oss blev det betydligt svalare med regn och halv storm så grilla var det inte tal om. I dag verkar vädret lite stabilare men vi får väl se...

Kram och god onsdag!

Geddfish ♥ sa...

Så mysigt ni har det! Riktig svensk sommar med regnskurar, haha! Värmeböljan är bortblåst, lite tråkigt.
Jag kan inget om fåglar men har varit gift med två (som kunde fåglar).
Ha en skön onsdag, kram!

Mias Mix sa...

De där årsdagarna är alltid jobbiga även om det går några år... Svårt att alltid tajma bra väder när man ska springa. Jag ska ut snart och himlen här är väldigt grå, får se om jag klarar mig. Vilken fin fågel! Har hört talas om den men tror aldrig jag har sett en. Är ganska dålig på fåglar och har aldrig haft något intresse. Men när vi åkte till Galapagos blev jag helt plötsligt väldigt intresserad eftersom det fanns så många vackra fåglar där.

Ditte sa...

Kul med en ekorre nära. Härliga bilder som du tagit. Men man får se upp för de kan lätt ta sig friheter. Minne en gång på landet när mamma ställt köttbullar för att svalna i ett fönster och det endast var ett fåtal kvar. Ett gäng ekorrar hade försett sig.
Roligt med fåglar. Och nu vet även jag hur en steglits ser ut. Stort tack!
önskar er fortsatt fina dagar.
Kram