måndag 29 juni 2020

Semesterdag 6, Lunch i Furusund

Idag var det svalare i luften,  ( vaknade av åska och regn i morse vid 06) och jag börjar bli lite rastlös här ute, så då passade det ju bra att planera en lunch i Furusund!
Furusunds värdshus hade öppet.
Stekt strömming med potatispuré smakade mycket gott.


 Silja Lines Galaxy tog plötsligt upp hela utsikten.
En trevlig utflykt till Furusund. Som vanligt somnade jag i hängmattan när jag kom hem till stugan igen. Fortfarande varmt i luften så middagen kunde intas utomhus. Solnedgången var magisk ikväll.

Orsakullan undrar idag: Det här skulle jag vilja ändra...
...ja, det man skulle vilja ändra på är ju att covid-19 aldrig skulle ha blivit en pandemi!

8 kommentarer:

BP sa...

Rastlös!!!??? Hahaha! Du kan liksom inte bli av med all din energi på landet, och det förstår jag. Du är ju ett riktigt energiknippe som liksom inte kan sitta still, men väl ligga still - i hängmattan alltså;-)
Alltid kul med en njutflykt och en lunch på restaurang. Å där överraskade du mig. Trodde inte att du gillade strömming... Själv vet du ju vad jag tycker om den firren;-)
Lite svalare var det här också efter nattens åskväder. Men termometern steg ändå upp till 25 grader.
Å solnedgången var magisk här också. Gissar att det blir många solnedgångar på sociala media ikväll och imorgon;-)

tanthuset.blogg.se sa...

Tvärtemot BP, så älskar jag den maträtten ;) Som uppvuxen vid Hälsingekusten, så var strömming nåt man åt flera gånger i veckan <3
Visst var det väl Evert Taube som sjöng om Furusund?? Jag må ha fel... men den valsen snurrar i mitt huvud nu, tack för det ;)
Förstår att du börjar få "lappsjuka" där ute på landet :D du får relalalaxa men energin är väl för stor!
Kram!

Znogge sa...

Vilken härlig utflykt och dag. Så skönt att ta en siesta i hängmattan sedan efter maten.

Kram och god tisdag!

Annette sa...

Tack för tipset! Jag är också rastlös på grund av all isolering, och att jag inte varit på gymmet på månader. Strömming med potatismos är ju sååå gott, och så länge sedan jag åt. Har ett minne av en knäckebrödsmacka med strömming vid slussen, på väg upp mot Södermalm, men det var länge sedan. Dags igen :) Ha det fortsatt fint!

Ama de casa sa...

Potatispurén såg god ut, men strömming klarar jag inte av. Smaken är det i och för sig inget fel på, men alla dom där benen som killar i halsen...

Vilken härlig dag och kväll ni fick igen!

Ditte sa...

Trevligt med en utflykt! Och Furusund med värdshuset brukar vara ett bra val. Just strömmingen hade jag valt bort men tycker man om den så hör det till att äta den ute i skärgården.
Kanske tar ni er en vända också över Ålands hav till Kapellskär. Vet att Rosella är igång med vissa turer. Dock ej landstigning på Åland men en båttur, god lunch och lite taxfree (som ju inte är det...) är alltid trevligt. (Vikinglinjens hemsida har mer info om hur och när man kan åka.)
Tycker att dina dagar verkar alldeles lagom.
Kram!

Paula sa...

Ja den båten såg maffig ut där! Alla är väl ännu inte i linjetrafik har jag förstått, men lite sakteliga så. Rastlös efter några dagars stugsemester, haha, min dotter började semestern igår, hon är än så länge hemma i Falun, och hon är redan rastlös så hon klättrar på väggarna. Sen säger hon skadeglatt att det efter två dagar är kaos på jobbet! Det skulle inte förvåna mg om hon avbryter sin semester efter första veckan. Hon är också van att oftast åka utomlands på semester, och nu känns det bara trist...
Din lunch hade jag gärna snott, älskar stekt strömming och vad passar väl bättre i skärgården! Fortsatt trevlig semester önskas från pörtet

Mias Mix sa...

Furusund, därifrån åker vi ju alltid färjan till Blidö. Men har aldrig ätit där. I år hoppar vi nog över att besöka våra vänner på Blidö för även om vi bor i olika hus så är man ju i samma hus när man lagar mat mm. Skönt att somna i hängmattan.