måndag 11 mars 2024

Glad måndag och selfie-frågor

En glad måndag, Caritas tema, det får man väl kalla denna soliga men kyliga måndag!
Isen smälter sakta men säkert på Brunnsviken.

Glad blir jag också över att få träffa våra melloklubbsvänner, som vi gjorde i fredags!
En suddig men glad bild!




Klimakteriehäxan skriver så här om veckans selfiefrågor: En intressant aspekt på utvecklingen är att "gamla" sociala medier som Facebook numera har fler  äldre användare än unga. Medan Tiktok svept som en stormvind över den yngre generationen, precis som Snapchat  ja jag har inte koll på alla varianter som finns, men de är många!

Nationalencyklopedin definierar begreppet så här: "Sociala medier kan skiljas från massmedier genom att de bygger på ett innehåll som produceras av dem som använder dem."
När vi denna vecka tar en ny ord-SELFIE ska det handla om vår närvaro i just den världen, den som vi är med och skapar själva. För nog är vi där, om än olika mycket och i olika former, eller hur? Ser fram emot att läsa era svar!

1. På vilka sociala medier är du aktiv? 

På min egen blogg sen 2008, och andra bloggar.  Scrollar på Facebook, och lägger in inlägg ibland, men inte alls så ofta som när det startade, och visst är det så att det är vi "äldre" som använder facebook mer, och inte ungdomarna.
Instagram är jag också aktiv på, scrollar, men lägger inte in så många inlägg. Har också ett twitter-konto som jag inte alls använder nu. 

2. Är sociala medier något du har nytta av eller är det nöje?

Det är nog mest nöje, men är aktiv i några grupper, främst CI-gruppen, där man får mycket tips och stöd, liksom info om träffar! Vår bokcirkel har en egen grupp också på facebook, där vi skriver om nästa träff och vilka böcker vi ska läsa,  superbra!

3. Är du en podd-lyssnare? Någon favorit i så fall?

Nej, har aldrig lyssnat på en podd, kanske för att min hörsel är som den är?

4. Går du in i något chattforum om särskilt ämne? 

 Svarar på inlägg i CI-gruppen ibland, men inte i nåt chattforum.

6. Om du ser tillbaka ett år eller två  har du ökat eller minskat din närvaro i sociala medier?

Troligen ökat! Bloggar ju varje dag och läser andras bloggar...och så scrollandet på facebook och instagram....sen läser jag såklart nyheter  och böcker också via mobilen...

Nu har jag varit ledig i 11 nätter, så nu är det dags att jobba igen, börjar med en tuff vecka, hela 5 nattpass ska göras, ja inte på raken, det skulle jag aldrig orka!



 

13 kommentarer:

Anna i Portugal sa...

Kul att läsa dina selfie-svar! Var skönt att ha varit ledig, men nu blir det lite tuffare kanske :)

znogge sa...

Då väntar det tuffare tider nu! Hoppas ändå att arbetsnätterna blir okej-
Kul att läsa dina svar!
Kram

Anonym sa...

Gillar oxå FB och Instagram. X var det länge sedan jag besökte. Är antagligen utloggad. Bra med alla grupper via FB och Messenger.
Kallt och blåsigt hos oss.. och grått!
Ha en fin arbetsvecka! Kram

Anonym sa...

Sade Anna-Lena

BP sa...

Måste säga att den suddiga bilden gör mig extra glad. Jag menar hade alla dina bilder varit knivskarpa så hade ni ju varit spiknyktra, och det hade varit lite synd;-)
Vi började nog blogga ungefär samtidigt 2008, och håller på än. Coolt!
Du är betydligt mera aktiv på sociala medier än jag. Jag håller mig till bloggen. Och poddar - där har du absolut inte missat nåt. Du kan lika gärna sätta på radion...
Vi som jobbat dag och haft vanliga nio-till-fem-jobb räknade alltid lediga dagar. Du som nattarbetar räknar nätter så klart. Fem nattpass låter "lagom" jobbigt. Ingen idé att ställa om med andra ord.

Önskar dig i alla fall en dräglig första natt nu!

Hanneles bokparadis sa...

så trevligt ni verkar ha det på era melloträffar, jag nöjer mig med tv...
Har trädgårdsvänner i facebook, långväga släkt och vänner.

Ditte sa...

Visst var det en fin men kylslagen måndag men jag förstår att värmen från helgens melloaktiviteter sitter kvar. Och att de gör det länge-
Kul att läsa dina svar till Klimakteriehäxans selfie. Funderade också även om jag inte skriver längre. Jag läser ju bloggar men inte längre så många och sedan april 2023 skriver jag inget . Men höll på från september 2007 och till dess. Alltså i 15 år. Och skrev i princip varje dag- INstagram använder jag och har FB men är inte aktiv.
Nytta av sociala medier? Ibland och mest är det nog nöje.
Vad gäller podd så lyssnar jag gärna på Magnus och Agnes ugglas podd som är så rolig. Även ett par andra finns med i mitt poddlyssnande.
Chatt? Nej.
För egen del har jag minskat min närvaro i sociala medier. Jag skrev varje dag och det tog sin tid , inte minst att lägga in blider. Förr läste jag också fler bloggar men numer är det ett 10-tal- Plus att jag läser några till där jag kommenterar ganska sällan-
Nyheter läser jag ofta i mobilen ellee på datorn och vad gäller böcker lyssnar jag på dem i mobilen-
Oj, en hel del pass men hoppas att de kommer att gå ok.
Kram

Äventyret framtiden sa...

Jag såg dig i BP:s inlägg. Härlig grupp ni är som träffas i Mellosammanhang. Sånt förenar och ger glädje.
Vi såg faktiskt på den portugisiska Mello-finalen och en Iolanda vann. Inte min favorit alls men många andras eftersom hon blev etta. De pratade ofta om Malmöööö, tog tag i öet ordentligt..ö finns ju inte i portugisiskan så det krävdes säkert lite extra öööövning.
Lycka till med jobbveckan.
Kram

Geddfish ♥ sa...

Du är ju väldigt aktiv på sociala medier ungefär som jag men jag har sackat lite i bloggen, vet inte om jag kommer upp i farten igen, tiden krymper.
Ni har haft roliga dagar, det syns!
Kram och ha en fin dag när du vaknar, här skiner solen, kram!

Paula sa...

Jag blev faktiskt lite biten på Twitter ett tag, sen blev alla så dumma där. Taskiga kommentare osv. så jag lade ner helt. Vi har bloggat lika länge, men jag startade först då jag blev sjukpensionär. Har ännu inte läst om någon som svarat på frågorna som lyssnar på poddar! Jag trodde jag var den enda som dissar dem. På instagram har jag dotter och barnbarn, snapchat blev jag inte klok på alls.
Vilka läckra glasögon du har på fotot, jag har valt röda, få se om jag ändrar mig när jag går på synundersökning om ett par veckor! Solig kram från Falun

Klimakteriehäxan sa...

Men skrev inte jag här alldeles nyss?????

Klimakteriehäxan sa...

Min kommentar måste ha försvunnit ut i sajberrymden. Hur som helst så tänker jag att det kan finnas bra stöd i exvis FB-grupper för personer med olika sjukdomar/handikapp, med tips och knep för att underlätta vardagen. Bra effekt av soc medier m a o. Kul att du är med här!
Hoppas du får lagom många barn de kommande nätterna!

Kina sa...

Det tar mycket tid att blogga, och speciellt om man bloggar varje dag (vilket jag har förstått att man egentligen ska göra om man har en blogg). Ska man sedan läsa andras bloggar, vilket jag tycker är det roligaste, då tar det allt för mycket tid. Jag är ju egentligen en bakåtsträvare när det gäller allt det här med internet och mobiler, men känner samtidigt att jag måste häJobba på nu! och ha det gott!