torsdag 1 oktober 2020

Välkommen oktober!

Så går vi in i oktober och jag fyller jämnt, eller som jag lärt mej i bloggvärlden att jag "nollar". Flygresan till Gran Canaria är avbokad, och var nära att avboka mitt "öppet hus" på lördag , men väljer att köra det ändå, förhoppningsvis så kommer inte alla samtidigt, och min mans äldre syskon väljer att inte komma, vilket är fullt förståligt! Hoppas ändå att oktober blir en finfin födelsedagsmånad, jag ska försöka fira så gott det går!
 

Fåfäng som jag är så hade jag idag bokat nånting nytt för mej, nämligen en spraytan på salong Bronza i stan.

Hur fungerar spray tanning?

Spray Tanning, även kallad Brun utan sol, är en personlig behandling som utförs av en professionell Spray Tan tekniker. Resultatet är en omedelbar solbränna som ser naturlig ut. Den aktiva ingrediensen som skapar detta är Dihydroxyacetone (DHA). DHA är härledd av en naturlig sockerlösning som reagerar med kroppens naturliga aminosyror, på det yttersta lager av huden,  för att producera en fin brun färg. Om du ordentligt förbereder och tar hand om din Brun utan sol bränna kan den vara från 7 till 10 dagar.

Varför ska jag pröva Spray Tanning?

Omedelbart resultat. En brun utan sol behandling ger dig den perfekta brännan du önskar dig inom 5 minuter. Dessutom, får du alla fördelar med en ”sun-kissed” solbränna, utan skadliga biverkningar från vanliga solstrålar (så som hudcancer, eller för tidigt åldrande).


Osminkad och blek gick jag in på salongen, och kom ut lika osminkad, men med en nyans brunare på huden. Ja, jag vet, helt onödigt egentligen, men får mej att känna mej lite fräschare om så bara för några dagar!

Orsakullan fortsätter sin bloggutmaning i oktober, och jag hänger på:

1. Första oktober idag, faller höstlöven hos dig? Jo, visst är det så, löven faller av träden nu.

7 kommentarer:

BP sa...

Ja, nu kan du börja fira din födelsedagsmånad, och det är precis vad du har börjat med denna 1 oktober. Förstår helt och hållet vad du menar att vilja se fräsch och pigg ut. Jag använder också brun utan sol, fast l'Oréals "våtservetter". Kör inte hela kroppen utan bara kroppsdelar som syns;-) Än så länge är jag rätt brun, så jag börjar med det när jag bleknar.

Znogge sa...

I och med att du har öppet hus så kommer förhoppningsvis inte alla samtidigt så det blir säkert bra. Här börjar färgen blekna och inte ser man piggare ut då så det kan vara skönt med lite hjälp på traven. Vi ska på födelsedagskalas på lördag men det blir en decimerad skara detta år men lite vill man så klart fira.

Kram

Ama de casa sa...

Stort GRATTIS till att du har kommit in i fyllårsmånaden :-) Klart du ska göra så att du känner dig fräschare, fast du såg väldigt fräsch ut innan den där duschen också. Men man ska göra det som man själv tycker känns bäst. Det har man ju lärt sig genom alla dessa år :-D

Ha en fortsatt fin nollningsmånad!

tanthuset.blogg.se sa...

Fräsch och snygg, självklart ska man unna sig det, man mår ju bra!
Jag hoppas/önskar att oktober blir en alldeles underbar höstmånad, vi har redan varmare än normalt, så varför inte??
Så du "nollar", ja det måste ju bli 40 då??? ;) Jag har tre födelsedagar här i oktober men ingen som slutar på noll :)
Ha det underbart fint nu! Kram!

Ditte sa...

Så trist att resan blev avbokad men du får ta igen den när det blir "bättre tider". Och nu när du "nollar" så kan du helt klart fira extra hela månaden. Bra start med soldusch! Mne jag tycker du såg lika pigg ut innan. Dock efter duschen med en brunare nyans.
Tänkte osökt här på min mamma som var i Väsby C med våra döttrar, då ca. 6 månader. Fram kommer då en "tant" och säger "hur mycket kostar sådana här bruna barn". Mamma som aldrig varit svarslös sa: "Barn köper man aldrig men om det är färgen du syftar på så är det väl den vi många önskar oss". Tanten dröp....
Önskar dig nu det allra, allra bästa.
Stor kram

Susanne sa...

Gillar Spray-tan intensivt, snart dags för mig att att få en spray-tan.

Äventyret framtiden sa...

Hela oktober-födelsedag! Så kan du ju ha det! Fira att du fyller jämnt
Jag förstår att du känner dig fräschare med en soldusch. Man bleknar snabbt efter sommaren och känner sig glåmig. Så varför inte om det piggar upp ?
Jag säger som tanthuset, ha en fin 40 årsdag, fira för hundra gummor och gubbar!
Varm kram!