måndag 12 september 2022

En intensiv glad måndag

Jodå, när klockan ringde halv sju i morse så gick jag efter en stund upp, men var väldigt trött. Strax efter kl 08 steg jag av vid Flemingsbergs station och promenerade till Huddinge sjukhus för alla mina möten.
En fin dag! Besöken hos ingenjör, audionom och kurator gick bra. Trots att jag har ett jobbigt tinnitus på mitt andra öra så har jag ungefär 75 % taluppfattning med mitt ci-implantat tillsammans med hörapparaten på mitt andra öra. Det är ungefär samma siffror som jag fick i maj när jag var där sist, och det är visst väldigt bra säger de. Kanske blir det inte "bättre" än så, en del kommer "bara" upp till 50%, så jag ska inte klaga. Med tanke på att jag bara hörde 4 % på mitt ci-öra innan operation och 20% på mitt "braiga" öra, så är det ju toppen. 
Fick en bild på stadshuset genom tågfönstret på min väg hem igen. En sen frukost, lite vila och sen var det dags att träffa min hörselpedagog på eftermiddagen på Rosenlunds sjukhus. Hon gjorde också några taltester, och hon påminde mej också om att se till att vila mellan varven. Det var vårt sista möte, och hon fick en varm kram av mej när jag gick, har fått så mycket hjälp av henne!  Fick springa till pendeltåget för att hinna hem och byta om till kvällens jympapass på F&S , men i morgon ska jag ta det lugnt! Haha! En intensiv glad måndag alltså, Caritas tema.

Orsakullan undrar idag : 

12. Jag påverkas av…

...för lite sömn, helt klart! Behöver minst 8 timmars sömn, gärna mer. 

 

9 kommentarer:

BP sa...

Vårt sömnbehov är otroligt samstämt om man säger så. Du får 8 plus timmar om sisådär fem år när du går i pension.

Tycker det är fantastiskt hur ditt liv har förändrats till det positiva efter implantatet. Tycker nog också att du ska vara nöjd med resultatet. Det är ändå en helt ny värld som har öppnat sig för dig.

Japp, imorgon får du vila efter denna fullspäckade måndag;-)

Anonym sa...

Sjukvården är fantastisk, liksom alla hjälpmedel som numera finns.
Behöver också minstv8btimmars sömn. Förstår inte vad man menar, då man påstår att man behöver mindre sömn då man blir äldre. Mer ..Skulle jsg vilja påstå.. Kram! Anna-Lena

Znogge sa...

Så skönt att det ser så bra ut som det gör så man får väl säga att det blev ett lyckat ingrepp för din del och jag kan tänka mig att det påverkar livskvaliteten. Sedan är det inte helt fel att komma ihåg att vila också.

Kram och god tisdag!

Geddfish ♥ sa...

Så fantastiskt och jag säger bara Grattis 💐 till att ditt implantat funkar så klockrent 🥰
Kram

Anna i Portugal sa...

Kan inte nog många gånger gratulera dig till att du fått din hörsel tillbaka! Sova är viktigt för mig också (för alla egentligen fast alla inte inser det...) mår som bäst när jag sovit 8-9 timmar.

Ditte sa...

Oj, en intensiv dag men med bra möten. Är så glad att du blivit så hjälpt av ditt CI implantat och likaså att olika uppföljningar görs. Fantastiskt så mycket din hörsel blivit bättre.

Väldigt fint att läsa att även audionomen på Rosenlund kunnat bistå med så mycket god hjälp.

Önskar dig nu en fin tisdag och i lite lugnare tempo.
Varm kram

Äventyret framtiden sa...

Jag är så glad för din skull! Grattis!
Det är fantastiskt helt enkelt.
Ta det lugnt idag! Om du kan?;)
Kram

Guldkryckan sa...

Så underbart att få avklarat alla möten och dessutom känna att det är toppen med hörseln.
Nån gång ska jag be om en remiss till örondoktorn och se om man kan göra något med hörseln på mitt ena öra...tackar för inspirationen.

Hoppas nu att du haft en lugn Tisdag. :)

Ha det bäst.

Paula sa...

Grattis, tycker du har uppnått ett mycket bra resultat, ihärdigt har du också tränat och det har varit till nytta. Kram