fredag 9 september 2022

Eric Gadd och fem en fredag

 Elisamatilda kör på med fem en fredag som idag har temat : röd tråd.

1. Vad har ditt tema varit för veckan?

Att smälta den fantastiska helgen i London!

2. Vad avviker du sällan från?

Jag avviker sällan ifrån att se Melodifestivalen! Blev faktiskt just idag intervjuad av en tjej som jobbar med Melodifestivalen, blev intervjuad via teams- hörde henne superbra via min bluetooth på mobilen. Tyvärr handlade frågorna mest om vad som kan göras bättre vad gäller "uppsnacket och "eftersnacket efter, det brukar jag inte se.

3. Vad har du alltid med dig?

Min mobiltelefon, är ju som min plånbok också.

4. Vad kommer du ofta tillbaka till?

Har alltid  nån låt från Melodifestivalen med på mina pass på F&S!

5. Vad kan du lita på i alla väder?

Att efter regn kommer solsken!

Nu är vi hemma efter en kväll på Mosebacketerrassen med goda vänner. Började kvällen med middag på Da Luigi innan vi gick vidare till Mosebacke...
Här är vi samlade och väntar på Eric Gadd!


..och visst levererar Eric Gadd, han är ju Sveriges soul och funk-kung. Inte min genre i första hand, men visst är han bra! 

Orsakullan undrar idag :

 9. När håret reste sig på mig…

...var i alla fall på ABBA Voyage!


13 kommentarer:

Janerik Sundh sa...

Spelade du in filmen? Suveränt bra gjort.
Eric Gadd gillar jag, under ett antal år spelade jag in all soulmusik jag hittade. Soulcorner med Mats Nileskär satt jag upp på natten och spelade in på en rullbandspelare, minns jag rätt sändes det i radion mellan kl 24 - 01.
Ha en skön helg!

BP sa...

Vilken härlig groupie:-) Bra jobbat där:-) Fyra riktiga snyggingar om jag får säga så:-)
Jo, London veckan lär du nog kunna leva på ett tag till. Sedan skrattade jag gott åt dina tankar gällande för- och eftersnack. Precis som du lyssnar jag nästan aldrig på det vad gäller fotboll alltså. Det tar bort allt från mig på något sätt. Vill bilda mig en egen uppfattning och inte höra andras omdömen/åsikter. Gissar att det är likadant för dig vad gäller ESC/Mello.
Helt underbart att du hade ytterligare en aha-upplevelse med ditt implantat. Fantastiskt:-)

Kina sa...

Har du varit i London nu? Jag måste läsa era bloggar lite oftare! London är ju min favoritstad, efter att sonen bodde där i mer än 10 år.
Melodifestivalen har jag slutat tittat på! Jag orkar inte med det när alla deltävlingar håller på vecka efter vecka. Där vill jag verkligen säga att det var bättre förr! 😁 Femmans svar är solklart!🔆
Erik Gadd är en av mina absoluta favoriter!
Ha en trevlig helg!

Znogge sa...

Vilken festlig och härlig kväll även på hemmaplan! Bra artister uppskattas alltid även om det inte är favoritgenren.

Kram och god lördag nu!

Hanneles bokparadis sa...

Kul med live-konstert, blir alltför sällan... var i London med två barnbarn före midsommar, musikal, Harry Potter och annat, med gjorde mig illa i foten, var inte helt rörlig

Anna i Portugal sa...

Musik är ett återkommande tema här hos dig, det tycker jag är fint. Melodifestivalen har jag inte tittat på på många år. Förstår du kommer leva länge på Londonupplevelsen med Abba Voyager. Jag har faktiskt börja lämna min telefon, det är en speciell upplevelse. En saknad som känns bra att reflektera över för mig.

Guldkryckan sa...

Den där Gadd har ju en liten låtskatt som till viss del tilltalar även mig.
Inget jag lyssnar på regelbundet men en del låtar är ju riktigt bra.
Jodå, efter regn kommer verkligen solsken, om det inte kommer regn igen förstås. ;)

Ha det fint.

Ditte sa...

Vilken trevlig kväll på Mosebacke och i sällskap med "gänget" och Eric Gadd. Och bara detta att komma ut i Stockholm och upp till Mosebacke är ju fint.
Att äta en bit mat innan är ju också trevlig och gott såg det ut att vara.
Bilden på er är jättefin.
Kul att också få se den lilla filmen.
Förstår att vistelsen i London har präglat veckan. Skulle gärna åka till London, en stad jag besökt många gånger och gillar och jag skulle gärna se ABBA Voyage.
Önskar dig en fin lördag
Varm kram

Anonym sa...

Är inget Erik Gadd fan... men jag kan tänka mig att han är bra att se och lyssna irl. Synd att jag har så långt att åka för att vara med på dina pass. Tror att jag skulle gilla såväl rörelser som musik. Kram //Anna-Lena

Äventyret framtiden sa...

Härliga gänget, ni håller igång och har det bra!
Eric Gadd känner jag förstås till men han är inte min direkta favorit men är ju bra för den skull.
Maten ser urgod ut!
Förstår mycket väl att London och ABBA Voyage tog priset för en tid framöver.
Allt gott-kram!

Paula sa...

Ja att du är en Mellotjej har nog inte undvikit någon i din omgivning. Och du har ju fått så mycket därtill, goda vänner från olika länder, fantastiska resor till Melloarrangörsländer, sammanhållning kring ditt stora intresse. Inte illa alls. Kram

Paula sa...

Minns i början av nittitalet när Gadd blev i ropet, en arbetskamrat hade honom som sin största idol och jag fattade ingenting. Jag gillar ju inte falsettröster...men middagen är jag avis på!

Violen sa...

Så sant som det är sagt, efter regn kommer solsken. Men här blir det tvärt om, idag skiner solen men i morgon ska det regna!
Ha det gott!