fredag 16 september 2022

Fem en fredag


 Elisamatildas Fem en fredag handlar idag om val...

Första bilden visar frukosten vi beställde upp på hotellrummet när vi var i Berlin 2014, vi kryssade i det mesta på frukostbuffén, för vi hade svårt att välja, och jösses vad mycket gott vi fick!

Andra bilden visar väldigt få val vi hade på en del motell i Kalifornien (år 2016) där det ingick frukost, mycket socker och på papperstallrikar ( vi hade en del bra frukostar också! ) 


1. Vad stod du senast och valde mellan?

Om det blir bulgur eller quinoa till kvällens middag ( det lutar mot quinoa) .

2. Hur kommer du fram till ett beslut?

Kan vara väldigt svårt, på restaurang t.ex...med många goda maträtter på menyn, där kan jag fundera länge. Men brukar förhoppningsvis vara mer sugen på t.ex fisk, eller försöker äta något som man inte lagar till så ofta hemma. 

3. Hur länge velar du?

Säger som Elisamatilda, så länge det går, har svårt att komma fram till ett beslut!

4. Ångrar du någonsin dina val?

Om vi fortsätter med de där att välja mat, så kan jag ju ibland tycka att jag skulle ha tagit det andra som min man/kompis tog, för det ser godare ut, haha!

5. Vad kommer du välja härnäst?

...om jag ska läsa min bok eller se ett program på TV?

Orsakullan undrar idag: 

16.  Dagarna går och…

...jag väntar på att få vara doula på min kompis dotters förlossning...har ju varit ledig länge nu, hoppas att det drar igång innan jag ska börja jobba i nästa vecka!

15 kommentarer:

znogge sa...

När vi bor på hotell så njuter jag verkligen av en fin och rejäl frukost. Den amerikanska varianten imponerade dock inte.
Ibland är det svårt att välja från menyn men i vissa lägen vet jag direkt.

Önskar en fin kväll nu!

Kram

Hanneles bokparadis sa...

mums, har nog aldrig ätit hotellfrukost på rummet, har lätt att välja 🙂

Bokdamen sa...

Hotellfrukost kan vara gott, allergisk mot en del saker med det brukar finnas att välja på så fördel med det på bra hotell. Jag orkar inte äta så mycket till frukost men njuter av det jag orkar äta. ;) Roligt att ha att välja mellan och fundera kring samma med böcker beror på humöret mitt vad det blir. Ha en skön helg!

Anonym sa...

Funderar på vad vi fick till frukost i amerikat. Tror att vi gick köpa eget...Den du visar var ju riktigt gräslig... Hade nog inte smakat de flingorna.
Korn till lunch eller middag, det är jag jättedålig på. Har testat någon gång, men det var ett tag sedan. Mottagandet blev inte så bra.
Har tagit med en bok till läs... eller tv-fåtöljen... men så blir det, som så ofta.. mobilen i stället...
Ha det gott! Anna-Lena

Violen sa...

Gillar hotellfrukost, då finns det mycket att välja mellan. Jag är förtjust i ägg så det ingår alltid och jag brukar inte ångra det valet1
Ha en skön fredagskväll!

Äventyret framtiden sa...

Just det ja, jag velar också rätt vilt när jag ska bestämma mig för att välja någonting ur en meny. Till slut åker fingret fram, så tittar jag bort och låter fingret bestämma vad jag ska äta. Fast..ibland lägger jag fingret på helt fel ställe och då måste jag ju göra om proceduren. Vem har sagt att livet är lätt?
Så kul att du får vara doula, skulle vara jättetrygg om jag var den blivande mamman.

Kram

BP sa...

Alltså den amerikanska frukosten är ju så typiskt... amerikansk - YUCK!
Man är ju alltid klokare efteråt när man väljer maträtter som sedan kanske inte kommer upp till ens förväntningar. Men om jag minns dia fina matrapporter händer det sällan att du gjort fel val.
Ikväll börjar en ny serie av "Tyst vittne" kl. 21:00. Det vill du nog inte missa;-)
Så du är också doula. Det är Orsakullan också. Världen är liten...

Helén sa...

När det kommer till mat kan det vara svårt att välja, ibland försöker jag bara ta något för tänker jag för länge blir det bara snurrigare i skallen. Amerikanske frukostar kan vara väldigt dåliga men givetvis varierar det. 😊

Mrs Calloway sa...

hotellfrukostar kan vara himmelska. och visst är det svårt att välja. klokt att ta allt. kan vela kolossalt innan jag väljer. ångrar inte så sällan val. trevlig helg!

Anna i Portugal sa...

Hotellfrukostar är ofta väldigt gott och där finns verkligen många val. Oftast.. men det där i USA ser verkligen inte roligt ut! Bok eller TV, lätt val för mig :)

Ditte sa...

Kul att läsa dina svar! Och bra att kryssa i mycket på en frukostmeny så man just slipper välja.
Vad gäller beslut så är jag ganska snabb på att fatta dem. Men visst beror det lite på vad saken gäller- Vid dyrare inköp eller något som kan påverka en hel del kollar jag upp noga innan beslut fattas.
Val ångrar jag sällan men jag kan lära mig av de jag gjort som varit mindre lyckade. Sådana finns.
Spännande och roligt att hjälpa din bästa kompis dotter vid förlossningen.
Varm kram

Kina sa...

Älskar stora hotellfrukostar, och att sitta länge och äta. Är man två (ett par) så kan man ta olika maträtter och äta halva och sedan byta. Jodå! Det går visst. Det brukar några, mig närstående, gör! Ha en fin helg!

Paula sa...

Men så spännande att få vara doula! Orsakullan, har inte hon jobbat som doula? Eller så var det någon annan bloggare ...minnet vetdu.
Undrar om det blev teve eller bok, varför inte bägge? Här blev det teve en timme och nu väntar boken på kudden. Nattikram

Guldkryckan sa...

Älskar ju hotellfrukostar oavsett om det är på charterresa eller i fosterlandet.

Hemma till vardags blir det bara en kaffe o macka, vem sjutton orkar fixa en rejäl frukost innan kneget kl 06:00? ;)

Ha det bäst.

Janerik Sundh sa...

Hotellfrukost, de é la fint dé!
Förra året bodde vi en natt på Hotell du Sud i Ystad, det är tydligen Sveriges äldsta hotell. Nja det imponerade inte så där, utom en sak. Frukosten, den var superb och antagligen på grund av pandemin så var det ingen trängsel heller. Utan det var gott om plats och lätt att backa om - flera gånger.
Ha en skön söndag!