fredag 30 september 2022

Fem en fredag

Höll nästan på att glömma bort att vi skulle få våra första varor från Hello Fresh igår kväll, så fick ringa hem till maken och berätta att porttelefonen snart skulle ringa, tur man får sms när de var på väg, hade helt glömt bort det! Tack till Gerd för tipset, ska bli spännande att laga maten från dem!

Elisamatildas fem en fredag har idag temat : ekonomi

1. Vad var det senaste köpet du ångrade?

Ett par snygga gummistövlar som är en storlek för liten!

2. Vad kostar mest i din hushållskassa?

Förutom boendekostnaden så är det helt klart maten ( trots att vi bara är två!)

3. Vad sparar du till?

Just nu till vår höstresa ( som jag hoppas blir av, varken jag eller maken har fått beviljade semestrar ännu, håll tummarna! ) 

4. Vad köper du mer sällan än du borde?

Hm, köper nog saker oftare än vad jag behöver, haha!

5. Håller du dig till en budget?

Säger som Elisamatilda, sisådär, vi har ett balanskonto i alla fall där vi samlar våra pengar till räkningarna. Borde ha mer koll på vår matbudget dock!

Orsakullan undrar idag : 

30. Sista september, beskriv din känsla.

Mamma skulle ha fyllt 88 år den 28/9 och pappa 88 år den 29/9, tänker alltid på dem så här i slutet av september. Oktober  strax och vi går in i den mörka årstiden med stormsteg, dock fyller jag år och än är det vackra färger på löven ute, alltid nåt positivt. Tiden rusar fram i raketfart. De har hört av sig från jobbet och undrar om jag kan byta pass och jobba i natt istället för söndag natt, och visst, det kan jag- får ju lite extra pengar då jag får reda på detta samma dag som bytet ska ske, alltid bra för plånboken! Har också lovat att köra ett IW pass i eftermiddag, för någon är sjuk på Friskis, så nu ska jag hoppa i sängen igen och försöka sova en stund och ladda för natten!

 

14 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

Kan man inte byta, äger inte stövlar, men gillar mina vandringskängor, minskat på köpandet, det började väl under pandemin... Hoppas ni kommer iväg!

Kina sa...

Ett par snygga gummistövlar vore inte tokigt. Mina gamla vandrarstövlar har väl nästan spruckit efter alla år i garderoben. Höstresor skulle vi alla behöva, så kanske vi blev lite piggare. Vart bär det hän? Ha en bra helg!

Violen sa...

Snygga gummistövlar låter perfekt inför kommande höstrusk! Stövlar har jag inte ägt på åratal så det är något jag saknar. Höstresa låter trevligt, vart planerar ni att resa? Det är länge sedan vi var på resande fot men just nu känns det lite osäkert i världen så vi väntar med resandet.
Ha en trevlig fredag!

znogge sa...

Då hoppas jag att ni blir lika nöjda som Gerd. Det är alltid kul med lite ny inspiration när det gäller matlagningen och det tror jag att vi alla kan behöva.
Synd på gummistövlarna för det är bra att ha ett par sådana.
En höstresa låter trevligt! Husse har ännu inte fått sitt pass men vi har ett önskemål om att ta oss till Stockholm i alla fall.

Önskar en god fredag!

Kram

Mrs Calloway sa...

för små gummi stövlar är ju bara omöjligt. mina gummistövlar har spruckit så jag behöver också nya. min höstresa till Japan blev inte av i år heller. hoppas att din resa blir av i alla fall!

Anonym sa...

Köper alldeles för mycket. Men visst ska man unna sig om man kan.
Ska "aktivera" matkassen... kul att testa! /Kram/Anna-Lena

Geddfish ♥ sa...

Blir spännande att höra vad du tycker om den matlagningen från Hello Fresh! Tusen tack för länken!
Gummistövlar används sällan nuförtiden, men jag äger ett bar bra långa och ett par röda korta. De korta har jag nog haft några gånger vid spöregn.
Kram!

BP sa...

Visst ja, oktober är ju din och Ama:s födelsedagsmånad. Så jag önskar dig en bra start redan nu:-)
Ska bli kul att höra vad du tycker om Gerds val - Hello Fresh.
Mat och dryck ligger förutom hyran även överst hos mig. Det spelar liksom ingen roll om man är två eller bara en - går man ut och äter på restaurang regelbundet eller om man beställer hem mat så.... Men vi är såååå värda denna lyx tycker jag:-)

Bokdamen sa...

Mat är en stor kostnad. För små gummistövlar, ja skor öht, är inte kul. Vet att jag gjort det, gick till skomakare som hade dem i press. Hoppas resan blir av. Ha en skön helg!

Ditte sa...

Kul att höra vad du tycker om "Hello Fresh". Har hört talas om det men inte direkt fastnat.
Kul att läsa dina svar.Känner igen mig i en del.
Vad gäller pengar har jag alltid haft med mig från det jag var liten att man inte kan göra av med mer pengar än man har. Håller än.
Köp på nätet här blir bara resor och hotell Kläder och skor vill jag alltid prova och känna på.
Att spara till resor gör vi också. Men kanske inte spara utan mer lägga undan. Kanske är det samma sak.
Budget? Kan ju inte göra av med mer än det jag har.
Fint att läsa om din mamma och övriga tankar denna dag.
Varm kram

Janerik Sundh sa...

Hoppas du får tag i nya stövlar. Skor och stövlar ska man vara noga med. Jag gillar skor först när de är riktigt ingångna, då när de är som bäst vill hustrun att jag ska köpa nya för de jag har börjar se slitna ut.
Jag gillar i alla fall mjuka väl ingångna skor och helst ska de förstås vara snygga också.
Ha en skön helg!

Paula sa...

Jag köpte nya fodrade gummistövlar, men så snygga är dom nu inte, däremot är min röda regnjacka snygg! Undrar vart ni planerar åka på höstresa, skulle tippa till solen och värmen om jag känner dig rätt! Hello Fresh marknadsför sig stenhårt nu, ser annonser överallt. Vill gärna höra din åsikt om dem trots att det inte är aktuellt för mig, numera går jag nästan helt på röda priser för att inte hela pensionen ska gå åt till käk.
Lördagskram

Guldkryckan sa...

Jo, man får ha koll på de där leveranserna annars vet man ju inte vad som kan hända, det mesta hamnar ju dock utanför dörren så man inte behöver vara hemma.
Men vem vågar låta det stå utanför dörren i dessa tider, bäst att få in det i boendet direkt.

Ha nu en underbar lördag.

Carita Liljendahl sa...

Kul att läsa andras svar i Elisamatildas utmaning :-)
Måndagshälsningar från ett blåsigt höst-Lovisa!