tisdag 13 september 2022

Tisdagsgöromål


 Apropå sömn så vaknade jag halv tolv idag, då hade min man hunnit upp till stugan och hem igen! Jag behövde visst sova, haha! Skulle ju ta det lugnt idag! Bilen var ju dock hemma nu, och det var ett tag sen som jag besökte min syster. Sagt och gjort, tog med mig lite mat och åkte dit. Vi åkte vidare till Viksjö där vi handlade lite mer mat på ICA och tog en fika. Men oj vad det regnade, blev blöt om både strumpor och skor, tur att jag hade bilen, så det blev inte många steg ute i regnet!

Orsakullan undrar idag : 

13. Jag är för ung för att minnas…

...ja, nu känner jag ju inte mej så ung längre, minns när vi gick över från vänster till högertrafik 1967, trodde att jag var för ung för Barnens brevlåda som Sven Jerring hade i radio, men ser att han höll på ända fram till 1972, men det programmet lyssnade jag aldrig på.    Okey, nu vet jag vad jag inte kommer ihåg: Alla julkalendrar som visades på TV från 1960 ( mitt födelseår, då började man sända julkalendern på TV) fram till året 1967, då visades Teskedsgumman, och henne glömmer man inte, götapetter!!!

8 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Teskedsgumman var bäst! Det var en så rolig julkalender!
Så skönt att du fick sova ut ordentligt!
En fin dag trots regnväder blev det !
En fin kväll, en bra morgondag önskas!
kram

BP sa...

Visst regnade det in sig idag. Alla som gnällt att det är torrt i marken hade säkert partaj idag. Jag tyckte bara att det var ... blött. Åtminstone till klockan 16. Då blev det soligt. Men nu regnar det igen. Men det är ju mörkt, så man ser inte eländet;-)

Anonym sa...

Var lite för gammal för Teskedsgumman. Tyckte jag iaf.. Som tur var så är min bror född 61, så då var det helt legitimt även för hans åtta år äldre syster att sätta sig framför den svartvita tvn och kolla Teskedsgumman.
Apropå högertrafik... jag cyklade i alla år till min 1-6 skola, på vänster sida... Kommer fortfarande ihåg hur det såg ut. Hoppas du sovit ut idag! Kram//Anna-Lena

Znogge sa...

Teskedsgumman tyckte jag var väldigt bra och satt som bänkad. Barnens brevlåda var inget för mig. Tänk så litet utbudet var men kanske lekte barnen mer på vår tid.
Så fint att du kan vara din syster behjälplig men otur med vädret.
Här var det en fin sensommardag men i dag är det gråare.

Kram och god onsdag!

Ditte sa...

Skönt att du kunde sova ut.
Ja, något promenadväder var det ju inte så himla bra att du hade bilen och kunde åka till din syster och hjälpa till med handlingen.
För ung för att minnas..
Känner igen det du har med i dina funderingar här.
Men jag var ju med.
Teskedsgumman var ju suverän. Minns också Barnens brevlåda.
Varm kram och trevlig onsdag.

Anna i Portugal sa...

Jag gillar julkalendrarna, de är annorlunda idag mot när vi var yngre, många gånger med viktiga budskap inbäddat. Teskedsgumman kommer jag ihåg, fast inte storyn :)

Guldkryckan sa...

Skönt med en rejäl sovmorgon där, fint att planeringen höll. ;)

Samlar ju på julkalendrar här, åtminstone de som jag gillar.
Har till och med teskedsgumman fast mest av nostalgiska skäl.

Tillönskar dig en fin onsdagskväll.

Annika sa...

Ja, skönt med sovmorgon.
Teskedsgumman minns jag också, me inte från 67, de måste ha visats igen ngn ggn i början av 70-talet..
Glad att implantatet funkar bra, och jag hoppas det ska funka ännu bättre.
Kramar!