torsdag 15 september 2022

Ingen tråktorsdag

Nejdå, ingen tråktorsdag idag. Dags att ta den 4de dosen covid-vaccin vid Fridhemsplan. Får knappt plats med munskyddets band bakom öronen, haha, för där har jag ju mina hörhjälpmedel, får istället fint utstående öron! Tacksam blev jag för den unga tjej som skulle ge mej vaccinet var schysst och tog av sig sitt munskydd när jag berättade att jag inte hör så bra när hon har munskyddet på sig. 
Chansade och ringde upp "svärdottern" som är mammaledig med vårt lilla barnbarn, som bor nära Fridhemsplan, kanske kunde jag komma förbi och träffa dem en kort stund, och vilken tur jag hade, de var hemma och Samuel var vaken...lite rädd för mej i början, men det gick över fort. Så underbart att få träffa honom, och "svärdottern" såklart. Hade en kort fundering om jag skulle åka till F&S när jag kom hem för att prova ett danspass, men inser att jag ska nog vila lite nu ikväll, efter vaccinet och allt. 

Orsakullan undrar idag : 

15. Ett radioprogram.

....som jag lyssnade ofta på under uppväxten , det var ju : Svensktoppen med program ledaren Ulf Elfving och sen Kent Finell.  "Tio i topp" lyssnade man också på med programledaren Kaj Kindvall, och inte minst så minns jag programmet "Tracks" med trackslistan, programledare var även där  Kaj Kindvall. Musikprogram var visst min melodi!

 

8 kommentarer:

Anna i Portugal sa...

Vi fick brev om att boka oss för 4:e sprutan också nu. inte alls förvånande att du lyssnade på de programmen :) Jag minns Tracks, det lyssnade jag på!

BP sa...

Bra där! Å vilken tur att svärdottern och Samuel var hemma. Så kul att gosa lite med den söta killen:-)
Kaj Kindvall och Tracks minns jag liksom Ulf Elfving och Kent Finell. Minns dock inte vilken slags musik de sände. Typiskt jag;-)

femfemman sa...

Har nog räknat ut att du är sju år yngre än jag. Men vi lyssnade ändå på samma program. Du kanske också spelade in låtarna på kassettbandspelare. Med lite avklippt intro... Kvällstoppen var nog mitt favoritprogram. EN blandning av svenska och engelska låtar. Kanske inte fanns så länge att du minns det... Tror att det gick på tisdagskvällar.
Låter kul med danspass... men klokt att avstå efter vaccinationen. Blir fler tillfällen. Och att träffa barnbarnen, det är ju alltid lika roligt. Ha det fint! Kram

znogge sa...

Vilken tur att barnbarn och svärdotter var hemma så du fick hälsat på dem. I vissa perioder är barn väldigt mamma och lite försiktiga. Det var nog klokt att avstå passet faktiskt.

Kram och god kväll!

Guldkryckan sa...

Blir en vaccinering här snart också,hög tid för det.
Svensktoppen ja, jösses, jag spelade in varje avsnitt på kassettband, samma låtar nästan flera veckor på rad men spelas in skulle det. ;)

Fint att de var hemma där, familj är ju viktigast av allt.

Ha en fin kväll.

Ditte sa...

Vilken bra dag! Absolut! Och extra bra att Samuel och hans mamma var hemma så att du kunde komma förbi.
Sklnt att du har 4:de dosen klar. Ska ta min femte på måndag och det blir bra det också.
Säkert bra att du avstod F&S idag när du fått vaccinet. En annan dag är nog bättre-
Vad gäller radioprogrammen minns jag dem. Vet också att när jag gick i gymnasiet var jag ofta på inspelningen av 10 i topp . Riktigt roligt. mycket musik även hos mig.
Varm kram

Äventyret framtiden sa...

Vi väntar på att få besked om att få fjärde sprutan. Skönt att du har ditt förbi och skönt för dig att få träffa lilla Samuel igen.
Klokt att ta det lugnt!
Kram

Paula sa...

Så bra att du tagit ny dos, ska det vara så här för alltid tro? Påfyllnad efter påfyllnad allt medan nya varianter dyker upp av viruset? Ja, då får det väl vara så...skulle tagit min spruta nr fem igår men var magsjuk natten innan så jag orkade inte. Ska boka tid nästa vecka.Härligt att du fick snusa bebbe en stund! De växer ju så fort så man inte hinner med! Noelle o Freja fyller 2 år nu i början av oktober! Ofattbart...