söndag 11 september 2022

Skyltsöndag på valdagen


 Redo för att gå och rösta, men vi gick hem igen, det var en jättelång kö för att komma in, mötte ett par grannar som sa att det tog 40 minuter för att få komma in och rösta. Vi går tillbaka lite senare och hoppas på att komma in!

Bloggkompisen BP kör vidare med skyltsöndag, jag börjar med denna skylt som satt i den lokala puben där vi bodde i London. Det visade sig nämligen att det var på St Marys sjukhus tvärsöver gatan som Alexander Fleming jobbade, ni vet han bl.a som uppfann penicillinet!
Nu kommer vidare lite härliga valaffischer från RFSU dagen till ära, enjoy!
Visst är det härliga skyltar!

Orsakullan undrar idag : 

11. Valdagen, ska du titta på valvakan?

Jo, visst kommer jag att titta ikväll, men behöver även denna kväll komma i säng i rimlig tid, i morgon har jag tid för 6-månaders kontrollen av mitt ci-implantat på Huddinge sjukhus, redan klockan 08.30 ska jag vara där, det ligger ju en bit bort. Ska få träffa både en ingenjör, sedan en audionom och sist en kurator, så hela förmiddagen är inbokad. På eftermiddagen är det Rosenlunds sjukhus som gäller, många besök i morgon!

9 kommentarer:

znogge sa...

Hoppas att köerna minskat så att ni kan rösta. Jag är mer och mer nöjd med att vi förtidsröstade för jag har hört många som fått köa. En stund kan man självklart vänta men blir det för länge blir det inte roligt.

Önskar en god kväll nu!

Kram och lycka till i morgon!

Äventyret framtiden sa...

Rfsu- skyltarna är minst sagt häftiga. Riktigt roliga och härliga i sitt viktiga budskap.
Hoppas att du får rösta snart och kan lägga dig tidigt. Ditt möte i morgon är viktigt!
Önskar en godkväll och en bra morgondag!
Kram

LillaSyster sa...

Det var roliga skyltar du hittat, inte sett några sådana härikring.
Hoppas att du inte behöver köa så länge. Ha en fin kväll och lycka till imorgon.

BP sa...

Då lär du inte ligga på latsidan imorgon, och inte lär du lägga dig efter klockan 12 heller ikväll. Valvakor är okej, men aningen seg tycker jag.
Jag gick vid klockan 16, fyra personer framför mig, så det gick fort.

RFSU kampanjen har jag inte sett förut. Den är ju skitbra! Det märks att man inte jobbar i stan längre. Affischkampanjer "på landsbygden" är obefintliga... Så fräcka och iögonfallande skyltar som man inte kan missa. Bra gjort där!
Sedan lärde jag mig att uppfinnaren av penicillin är Alexander Fleming. Det namnet borde ju vara del av min allmänbildning, men du vet ju att den inte är min styrka;-)

Tusen tack för länken och en riktigt bra Skyltsöndag:-)

PS. Lycka till med alla dina besök imorgon. DS.

Ditte sa...

Illa att det ska vara så här att man ska behöva vänta så länge för att kunna rösta. Vi var och förtidsröstade i veckan och även då var det många. Problemet var detta med valsedlarna. Att man skulle ta dem i ett bås i år-

Snyggt skyltat och jag gillade verkligen dina skyltar från RFSU.
Vad gäller valvakan så tittar vi helt klart.
Förstår att du behöver komma i säng i hyfsad tid när du har besök på Huddinge i morgon. Önskar dig lycka till med besöket.
Och sedan Rosenlund . Hoppas det går bra där också.
Varm kram

Åke sa...

Vad fin du gjorde dig för röstningen. ABBA o allt :) Roliga skyltar därefter. 40 minuter var nog inget jag hörde på radion ikväll som stått i två timmar för att få rösta. Jag hade tur det var tre före mig i kön, men det bor ju bara 8000 själar på ön. Nu får du ha så bra på Huddinge sjukhus men det var ju mycket mer inbokat imorgon för dig... lycka till då med allt.

Paula sa...

Haha, sitter och skrattar högt på valnatten klockan 00.36 Vilken humor i dom skyltarna! Och inte var den första dålig heller, den gode Fleming letade inte efter ett vaccin, men just det hittade han. Strålande skyltat! Kram

Anki sa...

Roliga skyltar som får mig att le :)
Jag gick till vallokalen på morgonen .. ingen kö alls - gjort på mindre än tio minuter, inklusive promenaden fram och tillbaka.
Du har en fullmatad dag idag ... lycka till med allt!
Kram

Guldkryckan sa...

Skönt att kunna avverka alla de där mötena samma dag, där har man verkligen kommit långt för att underlätta.

Ja, köer var det ju igår vid vallokalerna, vi hoppas väl på att de får ordning på det där nya systemet till nästa val.

Ha en fin kväll.