måndag 19 september 2022

Glad måndag

Nu är det höst ute, helt klart. Tog en joggingtur bland lönn-löven idag. 
 
Så bra att vara ledig och passa på att besöka lilla familjen på kvällen och då ta med sig middagen, det uppskattades! Jag gjorde en lasagne med rökt lax och spenat, supergod!

Svärdottern hade gjort en blåbärspaj , så god. Gissa om vi blev proppmätta!
Farmor fick mata lilla Samuel med gröt, det blev han så nöjd med! Verkligen en glad måndag, Caritas tema. 

Orsakullan undrar idag : 

19. En släkthistoria…

Ja, det finns många såklart att berätta. Jag gör det enkelt för mej och minns Familjen Macahan, serien som gick på svensk TV 1978 ( har sen visats flera gånger efter det)  och hette i original : How the west was won. Vem minns inte Zeb Macahan och hans brors (?) familj med bl.a snygga Luke.

Här är introt....


9 kommentarer:

BP sa...

En helt perfekt måndag med andra ord. Kul att du skämmer bort den lilla familjen. En sådan mor/svärmor skulle jag också vilja ha:-)
Family Macahan minns till och med jag, inte i detalj, men jag har sett många avsnitt i alla fall. Minns att jag var "djupt förälskad" i Luke;-)

BP sa...

Svar: Helt rätt. Tredje bilden är från NKS på Gävlegatan. Älskar dessa "byggen" som inte verkar ha någon riktig "sammanhållning".
Å visst. QEII hade planerat blommorna på kistan. Ja, hon hade planerat varenda psalm och vem som skulle framföra den. Utsmyckningen av kistan är den vackraste jag sett någonsin. Bland det fantastiska blommorna tronade kronan - magiskt om du frågar mig. Å nej, jag är inte rojalist, men jag uppskattar vackra saker som du vet;-)

Anki sa...

Det ser ut som en trevlig kväll - och den lasagnen med rökt lax är verkligen god!
Önskar dig en trevlig och glad tisdag!
Kram

Anonym sa...

Tacksamt att ta med mat till småbarnsföräldrar. Det ingår i vår "mormorstisdag"...som denna veck blir på fredag... att fixa mat. Hemifrån eller på plats.
Lasagne av olika slag är jättegott, tycker jag. Mycket smak.
Macahan.. nej, den tittade jag inte så mycket på. Eller är det så att jag glömt den... Kan vara så. Cartwrights minns jag mer...tror att du är gör ung gör den... och så familjen Ewing i Dallas. ..The Crown... kungafamiljen... är en annan favorit.
Ha en fin dag! //Anna-Lena

Znogge sa...

Vilken bra och glad måndag det blev! Helt perfekt skulle jag vilja säga. Så god mat ni kunde njuta av så jag förstår att ni blev mätta. Lasagne är en favorit och vem tackar nej till en god paj? Inte jag i alla fall!

Önskar en fin tisdag nu!

Kram

Ditte sa...

Härligt att ni bor så nära och ganska enkelt kan besöka lilla familjen. Och himla trevligt att äta middag tillsammans. Läte väldigt gott med rökt lax och spenat i lasagnen. Blåbärspaj till efterrätt lät också gott.
Roligt att Samuel uppskattade både dig och gröten.
Verkligen en lyckad måndag.
Varm kram

Annika sa...

Höst är det minsann.
Brukar bli lite skraj för nerfallna löv om det är blött under. Men är det torrt är det ju bara att löpa på :-)
GOD mat hos lilla familjen och vad fint att ni bor så nära varandra!

Macahan ja, KLASSISK!!!! Älskade den!

Kramar!!

Geddfish ♥ sa...

Så fint besök ooch familjeträff!
Det gör gott i själen.
Glad måndag och tisdag! Kram!

Paula sa...

Så omtänksamt att du tar med dig middag till lilla familjen. Att vara mamma med spädbarn är inte någon barnlek, att hinna med att att laga mat till gäster kanske inte är det man har bäst tid med. Gällde i alla fall mig...
Kram